Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britská nízkorozpočtová komedie napsaná a zrežírovaná Markem Hermanem vznikala za podpory britského kanálu "Channel 4" a deníku "The Guardian". Soundtrack filmu poskytla "The Grimethorpe Colliery Band ". Glorie (Tara Fitzgerald) je poslána do svého rodného města Grimley aby vypátrala ziskovost pro případný management. Okolnosti zavedou Glorii do kapely složené z důlníků které má svým výzkumem ve finále zahubit. V kapele je ráda, tudíž musí tajit své poslání. Tento ůkol se však zkomplikuje když potká svou dětskou lásku Andyho (Ewan McGregor). (gruvacek)

(více)

Diskuze

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

je_nick: Vždyť jo, vždyť jo. Oni kluci z Rakouské školy mají lecčems pravdu. V rovině ekonomické teorie jsou jistě bez konkurence. Problém ale přichází v okamžiku, kdy si představím život v reálném provedení tohoto ideálního konstruktu. No, ono by se to už životem snad ani nazvat nedalo. Rád budu i nadále odvádět státu na daních, soc. a zdravotním kolem 25 tisíc měsíčně s pocitem, že by mi ty peníze a jejich jistě efektivnější alokace, pokud by je nepřerozděloval stát, ale mohl bych s nimi naložit já sám, více štěstí a úžitku nepřinesly. A pozor: Rakouská škola není těžké čtení. To nejsou žádní velcí filosofové, jsou to jen racionálně přemýšlející lidé. Třeba Hayekova Kontrarevoluce vědy nebo Cesta do otroctví jsou ve srovnání s Kapitálem čtením pro základní školy. Tím však nechci ani náhodou naznačit, že to, co píše Marx v Kapitálu je, posuzováno z hlediska ekonomické vědy, správně. Ale i tam se najdou zajímavé pasáže, zejména pak ty popisující (ne)život anglického dělnictva v 18. a 19. století.

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

Radek99: Já se jinak těším na první kvalitní pravicový film. Že to zní zvráceně...?:)

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

je_nick: Ty jsi patrně ,,krizový manager", co? Nebo Liberální institut? ,,Ignorance k otevřené společnosti, levičácký smrad a brnkání na strunu sociálního cítění", to jsou pěkné liberální fráze. Bude to teď pro Tebe zřejmě těžké divácké období, protože se teď bude točit hodně filmů s podobnou tématikou... :-)

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

Tak já si toho Bastiata, Hayeka a Misese přečtu ještě jednou, abych konečně prozřel a uvědomil si, v jaké že to neskutečné nesvobodě žiji. Ach jo, ještěže je celý život o efektivní alokaci omezených zdrojů, jinak bychom si s ním asi neporadili.

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

A proto: Nechť žije makroekonomie! Jediná věda, která dovede odhalit podstatu věcí...:-)

cinefob

cinefob (hodnocení, recenze)

Přesně tak, tvůrci jsou debilové, vidí totiž skutečné lidi a viditelné dopady nezaměstnanosti, ne abstraktní ekonomické subjekty a sice neviditelné, ale přesto nádherné, působení tržních sil vytvářejících spontánní řád.

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Jestli má Velká Británie na něco patent, tak jsou to tyto psychosociální dramata s prvky humoru, který vzniká především jako obranný únik z bezvýchodné sociální situace, sice a to jako dlouhodobý spotřebitel těchto filmových třešniček britské kinematografie musím říct, že se dost příběhově opakují jen s roudílem umístění do jiných odvětví a lokalit, ale stále jsou velmi aktuální a zdařilé :-(

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Nevím sice přesně co mi chtěl autor tohoto filmu sdělit, ale podařilo se mu to sakra velmi dobře .-)

Reklama

Reklama