Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou při lovu zabloudil král Štěpán v lese, a tak zaklepal na vrata tajemné tvrze. Žily zde dvě nevlastní sestry Anička a Katka s matkou čarodějnicí. Král se okamžitě do Aničky zamiloval a domluvil se s ní, že přijede za ním na zámek, aby spolu oslavili svatbu. Jenže macecha by raději na jejím místě viděla svou vlastní dceru Kateřinu. Aniččinu tvář tedy promění v ovčí. Sestry se ale mají velmi rády a Katka Aničku neopustí. Spolu odcházejí do světa, až dojdou do královského paláce. A jen vzájemnou láskou, odvahou a svou nezištnou pomocí macešinu kletbu zlomí... V pohádce podle předlohy Jana Vladislava hrají L. Rybová, K. Jelínková, J. Čenský, J. Brejchová, M. Stránský a další. Píseň královny víl zpívá V. Špinarová. (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Jsem Nikdo...Kam zmizela Anička?". Však ona ta ošklivá ovčí hlava nakonec zmizí a krásná Anička v podání Lindy Rabové je opět na scéně... A tak tu máme happy end... Jinak moc příjemná hudba Jaromíra Vogela. Škoda, že zde na csfd nemá tento skladatel židovské hudby vůbec profil. Třeba to někdo změní.... ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Překrásná pohádka, moje nejmilejší! Mohu ji vidět stále znovu a vůbec nechápu, co mají všichni s tou ovčí maskou. Naše děti ji viděly nesčetněkrát a nikdy z toho žádnou újmu neměly. Po všech stránek je tahle pohádka naprosto bezchybná: Vynikající scénář, skvělé herecké výkony, hlavně pana Čenského a Lindy Rybové, ale i všech ostatních, takže casting velmi šťastný, poetická výprava, hudba - ne, nic nemohu vytknout! A hlavní téma? Síla lásky, láska a věrnost sesterská - to jsou obecné hodnoty stále platné! ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Nesympatická ovce, ale sympatická pohádka. Až mi bylo Aničky líto a bál jsem se, že pohár zapomnění vypije. Na jednu stranu jsem jí to přál, ať už zapomene a nemá trápení, na druhou stranu jsem jí přál lepší osud. Dobrý scénář, dobré charaktery postav. Možná by stálo za hřích, kdyby se někomu povedla tato pohádka převést na filmové plátno. Ještě musím vyzdvihnout mrazivou píseň v podání Věry Špinarové. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

strašlivá ovčí hlava je nezapomenutelná, ale nikoli proto, že by tak děsila. To spíš děsí herecké výkony některých zúčastněných. Nevím, zda všichni, kdo tu kritizují exteriéry mají na mysli Hrádek u Nechanic, doufám, že se to týká spíše obydlí té jakože víly, zvláště pak hlídacích draků u vchodu. Mít k dispozici takovou příšernost, tak se snažím ji ve filmu ukázat co nejméně, zde naopak jako kdyby se režisér při každém průchodu jednotlivých postav vyžíval v dlouhých pohledech na ta kývající se loutková monstra z papundeklu. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Fakt by mě zajímalo, v jaké zvrácené mysli se zrodila myšlenka na tuhle dětskou „pohádku.“ Chladná a fakt zlá, vypočítavá macecha, děsivý král a podzemní království, ale hlavně zrůdná ovčí hlava, která ani neotvírá pusu, když mluví. Zanechalo to ve mně asi následky. Pamatuji si to totiž dost dobře na to, že jsem tuhle hororádku viděla před 20 lety… Ale zajímavá je pohádka teda dost. Jen co je pravda. Chudák Linda Rybová, která je jinak neuvěřitelně sexy ženská. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V němčině se film jmenuje Die verzauberte Anicka, což lze přeložit jako "zakletá Anička". (Janek2002)
  • Natáčení probíhalo ve zřícenině Helfenburk (Hrádek) u Úštěka, na zámku Hrádek u Nechanic a hradech Kost, Sloup a Valdštejn. (hippyman)
  • V čase 42:30 lze v království víl spatřit na levé straně fotografa. (Mecker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno