Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista Scott Roper miluje rychlá auta, sázky na dostizích a fotografku Ronnie Tate, se kterou se však před časem rozešel. Kromě toho patří díky své výmluvnosti k nejlepším vyjednávačům sanfranciské policie. Když je zdánlivě zcela bezdůvodně zavražděn jeho přítel a kolega Sam, rozhodne se vypátrat vraha navzdory všem potížím i rozkazům svého šéfa. Dostane se na stopu cynického Michaela Kordy, který chystá velkou loupež v klenotnictví a nelítostně likviduje každého, kdo by mohl jeho plán překazit. Přes nařízení svého šéfa Scott nejen pokračuje v pátrání, ale zapojí do něj i svého nového parťáka, mladého ostřelovače Kevina, který se chce také stát vyjednávačem. Po brutálním přepadení se Kordovi podaří uprchnout i s lupem a jedním rukojmím. Scott s Kevinem ho ale dopadnou. Jejich radost netrvá dlouho. Zatímco se Scott marně pokouší přesvědčit Ronnie, že se polepší, Korda uprchne z vězení a unese ji. Hodlá dívku vyměnit za uloupené diamanty, uložené nyní na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Recenze (106)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jakmile si člověk přečte v titulcích že ve filmu bude hrát Michael Wincott tak nemusí ani sekundu přemýšlet kdo že ve filmu bude hrát záporáka. Tato pravděpodobnost hraničí s absolutní jistotou. Ten chlap snad nikdy nehrál kladnou postavu. Na druhou stranu jeho záporáci jsou prostě geniálně dokonalí. Policajt ze San Francisca ani náhodou nemůže za to že je srovnáván s Policajtem v Beverly Hills. Na vině jsou totiž čeští distributoři, kteří originální název Metro nahradili šíleným způsobem. Slovo komedie bych u toho filmu rozhodně nepoužíval. Celkově se jedná o solidní detektivní akčňák a jednu z nejvážnějších Murphyho rolí. 55% ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Záporák Michael Wincott byl vynikající. Hlavně jak vylupuje klenotnictví - všude komanda a odstřelovači a on v klídku hovoří s Eddiem a ještě vtipkuje. Poté následuje kvalitní honička v ulicích San Franciska. Stačí vidět tyhle dvě věci. Eddie Murphy je ukecanej jako vždy a předvádí stále stejný herecký výkon. M.Wincott tedy herecky kraluje tomuto filmu (s přehledem). Můžeme zde pozorovat i zajímavý kontrast : na začátku filmu je zloděj evidentně naprosto nepřipraven na loupež, nervózní jak hrom a poté nastupuje Corda, který má vše důkladně rozmyšleno a vychytáno. No, bohužel i tak se nepovedlo. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(77%) Konečně tu vidím E. Murphyho ve vážnější roli, a že se mu to povedlo! Jeho postava je podobná jako v sérii Policajt z Beverly Hills, ale hlášky se zde krotí. Nebo takhle, hlášky má dobré, ale ujeté až komediální scény tu nejsou. Příběh je prostý, zápletka jednoduchá, ale celé je to dobře natočené. Působí to jako trochu drsnější krimi thriller s výborným záporákem. Ke konci už to moc nepřekvapí, ale o nudu není nouze. I je to dost napínavé. Akce je slušná, nejvíc se mi líbila asi delší sekvence s tramvají. Krom Murphyho mě bavily téměř všechny postavy, včetně jeho dívky a parťáka. Něco by se tu vyladit ještě dalo, ale v rámci možností to asi lépe dopadnout nemohlo. Jsem rád, že jsem si tento mnou unikající film doplnil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná poslední film devadesátých let, ve kterém je Eddie Murphy ještě v pohodě. Jako vyjednavač je dost slušný, teda huba mu jede slušně. Akce je taky solidní a je tu pár dost dobrých nápadů (tramvaj, závěrečná likvidace padoucha), navíc teď po deseti letech tahle akční komedie působí dost... ehm osvěžujícím dojmem. Takhle se to prostě dělalo dřív. Sakra asi stárnu. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„V Neapole máme také príslovie: Keď si myslíš, že si s niekým vyjebal, v skutočnosti on vyjebal s tebou." Zvláštny film. Na jednej strane sa snaží byť drsným thrillerom, na druhej strane to Murphy podkopáva tým, že svoju postavu pojal klasicky humorne, no tentoraz mu to nevyšlo tak dobre ako v Policajtovi z Beverly Hills. Vlastne mu to nevyšlo vôbec. Príbeh je strašne obohraný, plytký, nudný a deravý (prečo Korda zabil policajta, keď mohol jednoducho ujsť?). V podstate sa mi páčili iba dve veci: vynikajúca asi 15 minútová akčná scéna uprostred filmu a skvelo zahraný záporák v podaní Michaela Wincotta. 45 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích hraje „Oh, Yeah, It Feels So Good“ od New Edition. (SONY_)
  • Závěrečná scéna se natáčela na námořní základně Mare Island ve Vallejo v Kalifornii, rok poté, co byla základna uzavřena. (HappySmile)

Reklama

Reklama