Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragickosť tohto príbehu, ktorý je dnes podobný mnohým iným, a z ktorého by bol ešte pred pár rokmi škandalózny film, je v súčasnosti krutou realitou, čo potvrdzuje aj množstvo filmov s podobnou tematikou. Takže začína byť rozhodujúce už nielen šokovať, ale látku aj kvalitne predniesť. To sa podarilo za účasti veľmi dobrého hereckého výkonu Kristen Stewart a solídnej réžie. Flashbacky boli veľmi dobre rozkúskované a použité na tých správnych miestach, dej nenudil, napätie rástlo spolu so spokojnosťou. 80%. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, spíš se teda přikloním k těm třem. Své kvality film určitě má, je dobře natočený, trošku mi teda sem tam vadily takové ty rádoby umělecké záběry na žvýkající pusu, na kytičku s včeličkou atp, které mi přišly že tam jsou jen na efekt v tom smyslu "A kuuurva, no já se zase dívám na kvalitní umělecké dílo, teď moje kultura stoupne o 10 bodů". Co se týče stránky příběhu, je to takový ten holčičí film pro dívky, které jsou mimo kolektiv a chtěly by do něj (a to i přesto že je ten kolektiv stádo krav). Nebo je tu také možnost, že Kristen Stewart alias Melinda (příšerné jméno) vlastně díky všem těm věcem které předcházely ději filmu objevila sama sebe a byla v podstatě jediná normální, byla svá, byť daň kterou za to zaplatila byla příliš vysoká. Čímž se dostávám ke Kirsten Stewart a zbytku obsazení. Kristen S. mi zde kupodivu celkem sedla, ačkoli se stejně tváří stejně jako ve Stmívání, trochu jako kdyby byla na tripu. Zbytek herců mi přišel příliš nevýrazný na to, abych si je pamatoval, nicméně zmínit musím Roberta Burkeho, který byl krásně netolerantně xenofobně rasistický:-) Ale vážně, takového učitela bych nakopal do prdele. Nemůžu říct že bych se nudil, jen se mi nelíbila celková forma, vzhledem k zápletce to mohlo být podáno trochu lépe. Ale rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

René.girl 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna velký fanoušek Kirsten Steward hlavně proto, že mi její herecký projev přijde v každém filmu naprosto stejný - roztržitý a roztěkaný a tak nějak podivný a kvůli tomu je podle mě odsouzena k tomu, že bude obsazována pouze do depresivních filmů nebo filmů o upírech. Na druhou stranu, ale musím se přiznat, že v tomhle filmu opravdu zazářila. 80% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewartová, ešte pred tým než sa stala hviezdou kinder-upírskej ságy "Twilight", skúšala rozbehnúť svoju hereckú karieru aj v iných filmoch. Ja som si ju prvý krát všimol v horrore "Kliatba domu slnečníc". A teraz ma znova zaujala v dráme "Speak", kde stvárnila mladú, stredoškolskú študentku. Mala vtedy iba štrnásť rokov a musím napísať, že predviedla veľmi dobrý výkon. Zdá sa, že Kristen Stewartová má talent. Až skončí s tými emo-vamp hlúposťami, tak si rád pozrem nejaký normálny film, v ktorom sa objaví. Má u mňa šancu. *** ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta holka je vážně dobrá. Celý film stojí na jejím hereckém výkonu. Má telent, který by jen tak neměla zahazovat. Zvláštní, jak se mě příběh osobně dotkl. Taková situace změní člověku celý život. Jen si nemyslím, že by se ta mladá holka s tím vším vypořádala takovým způsobem. Ale dobře, je to jedna z možností. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení ve škole muselo být nakrátko zastaveno kvůli vydatnému dešti, který ji zatopil. (HellFire)
  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)

Reklama

Reklama