Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem seriálovou verzi Misery musí zemřít pro generaci sociálních sítích a stejně vyhoneny průměrný projekt jako třeba Dahmer. Naštěstí jsem čekal blbě. Protože tam hlavní herecké duo předvádí neskutečné věci. Kór v situaci, kdy on hraje sám sebe. To teda klobouček vzhledem k některým scénám. K tomu bych se nechtěl vracet. Hrozně talentovaný člověk, snad bude hrát i psát víc. A ona určitě posbírá herecké ceny. Zaslouženě. Jinak to má neoficiální 8. díl, kdyz si do talkshow ten debil Piers Morgan pozval skutečnou stalkerku, podle které je to napsané a která se tam chtěla obhajit, že to není ona. A on jako alternativec ji chtěl dát prostor, že si to Netflix jakože vymyslel. Ten momwnt, kdy mu dojde, že se tím obhajováním přiznává a je ještě větší magor než v seriáluy je naprosto k nezaplacení.   Tradičně platí, že to má mít o 2 díly méně, ale i tak super.    8/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme, že to trenduje, nevědeli jsme vůbec, co to má být, pak jsme zkusili a hlavně v první polovině byli až nečekaně pohlceni zajímavým, děsivým a bohužel i poměrně aktuálním tématem, kdy existuje velmi tenká linie mezi sympatií a posedlostí. Děsivost celého příběhu dotváří fakt, že se jedná o skutečnou zkušenost tvůrce a hlavního hrdiny, který se ji touto formou rozhodl sdělit světu. Asi nebude nikdy nikomu z nás jasné, jak moc si to celé přikrášlil, aby to obstálo u divácké masy, ale takové soudy už přenechám jiným. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Nič v zlom, ale tento herec je nehorázny tĺk. Priveľmi dobrý, naivný, dôverčivý a zmanipulovateľný, čo predátori vycítia na kilometer. Tú tučnú piču by som proste ignorovala, alebo išla hneď na políciu, a toho starého úchyla, ktorý ho ládoval drogami a preťahoval, by som hádam aj zabila. Niektorí ľudia to majú v hlavách tak pomotané, že nechápem, prečo nie sú v blázinci. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a zvláštne zároveň. Ústrednou témou je stalking, ale mierne odbočujeme aj do zneužívania a drog. Oceňujem veľkorysé zapojenie muža, ktorého život píše tento silný príbeh, Richarda Gadda. A tiež výborný herecký výkon Jessicy Gunning. Je až neuveriteľné, že je toto skutočný príbeh. Po vzhladnutí mám však taký zvláštny dojem. Akoby sa sérial snažil zdôrazniť to, že Donny vlastne konal zo súcitu, a to bol v konečnom dôsledku primárny motív stalkerky k stalkovaniu. O čom svedčila aj posledná scéna. Povedala by som však, že súcit bol taký tretinový dôvod. Ďalšími boli Donnyho absentujúci pocit uznania a obyčajná životná nuda. Teda z väčšej časti si za to chalan mohol sám svojim schyzo postojom, a navyše o tom aj vedel. Napriek tomu to v závere hádže na súcit. Potom je na zamyslenie, že prečo vlastne táto miniséria vznikla a žiaľ, ja v tom vidím prevežne marketing vlastnej osoby. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Žádný barman, který uvidí tenhle miniseroš, už nikdy nikomu zdarma nenalije. Dva zoufalci se patologicky deptají a zároveň se od sebe nemohou odpoutat. Zatímco postava Marty je dost zastřená a můžeme se jen domýšlet, co k jejímu chování vedlo (vzhled - jasně, ale bylo to opravdu jen tohle?), charakter Sobíka a události, které ho formovaly,  se odhalí víc. Postupně sloupává vrstvy a divák ho chvílemi lituje a chvílemi nesnáší. Ze zpočátku sympatického lúzra se vyklube chlapík s dost temnými zákoutími duše, ale fajn je, že to nikdy není černobílé a my zjišťujeme, že více než na příběh o stalkingu se díváme na povahovou studii. Seriál obsahuje i humor (na hraně trapnosti či morbidnosti), ale převažuje smutek a deprese. SHRNUTÍ: Ne každý Sobík přiveze Vánoce. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Richard Gadd si zahrál hlavní roli, napsal scénář a měl na starost i produkci. Vyobrazuje své vlastní zkušenosti se stalkingem. (Dalfor)
  • Richard Gadd dostal celkovo 40 000 e-mailov, 740 príspevkov na sociálnych sieťach a 350 hodín hlasových správ od svojho skutočného stalkera. Medzi najznepokojujúcejšie detaily seriálu patrí to, že všetky e-maily, ktoré Donny dostane v šou, sú doslovnými kópiami skutočnej korešpondencie. (Tinusa14)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno