Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Označení klasický teenagerský thriller se pro tento snímek hodí dokonale. Zápletka je jednoduchá, napětí se slušně stupňuje, herci se moc nesnaží (ani nemusí) a stejně jim nelze nefandit, a to vše je pak zabaleno do slušivého kabátku odsýpající režie s bezvadně podkreslující hudbou. Vzhledem k tomu, že se prvoplánově jedná o lehce stravitelný film, jehož účelem je především pobavit, tak mu snad ani nejde vytknout absurdní vyhrocování klepů, jejichž název snímek v doslovném překladu originálu nese. Podobně si potom příliš nestěžuji na občas nesmyslné reakce a chování postav, čemuž nasadil korunu nereálný konec. Důležité tedy v tomto případě je vědět, jak k filmu před začátkem přistoupit: kdo mnoho nečeká, hodně dostane... Taková menší sranda nakonec: Norman Reedus vypadá jako mladší brácha Sama Worthingtona! ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě je docela v klidu a při nulovém očekávání Vás nasytí vydatně. Jen by to chtělo mírně zinvenčnit ty dnes přehnaně užívané dějové zvraty a hry scénáristů ve stylu "zapomeň, cos doteď viděl, všechno je jinak". Ale nechtěl bych tenhle snaživý film házet do pytle se slab(oduch)ou neoriginalitou podobných kousků, Fáma totiž jako vtipný a napínavý thriller srovnání bez problémů ustojí, jenom Vám toho výraznějšího brouka do hlavy nezavrtá. ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z takového prostředí, mám rád filmy, kde jsou mladí rozmazlení a můžou si dělat co se jim zlíbí! Mám rád i to, když se na konci filmu ukáže, že je to všechno tak trochu jinak. A taky to, že z tak všední záležitosti, jako je drb, se udělá perefektní zápletka! Proč teda jen 3*? Od začátku tušíte, že se něco chystá, a přibližně v polovině filmu vám to pak dojde! ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film (můžu spekulovat, zda je to kvůli teenage zaměření, nevím). Nápad je totiž dost zajímavý, zápletka se dobře vyvíjí, často nevíte na čem jste, komu máte věřit, na čí straně být. Herci byli zajímavý, škoda, že větší prostor nedostal Joshua Jackson. Musím říct, že závěrečnou pointu jsem odhadl, což je u mě trochu výjimka :D, ale i když bych dal přednost jinému zakončení, pod čtyři jít nemohu. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Příběh utíkal hezky a promyšleně. Život chudých i bohatých studentů, kteří tráví volný čas na mejdanech, nebyl špatný. Jsou to tři mladí lidé, kteří spolu bydlí a drží spolu. Zrovna probíhají na přednáškách s oblíbeným učitelem lidské pomluvy a fámy. Po jenom večírku, kdy jde samozřejmě také o to, zda si užít či ne, se rozhodnou pracovat spolu a vypustit fámu o znásilnění jedné puritánské dívky Naomi jejím chlapcem. Jeden z trojice, bohatý Derek byl, ať už údajného nebo uskutečněného činu, svědkem. Fáma se šíří a díky studentům se k ní nabalují různé nepravdy. Naomi fámě uvěří, protože byla bez sebe, a vše začíná vyšetřovat policie. Vše se zamotává pro naši trojici, a ukazuje se, že Derek a Naomi se znají a mají pravděpodobně spolu podobnou zkušenost ze střední školy. Derek popře, že by byl býval Naomi na střední škole znásilnil, ale v současné době se kolem něj stahují jiné vážné problémy týkající se vraždy. Nakonec to postaví trojici proti sobě a Derek je tomu všemu ústřední postavou. Konec je překvapivý a naprosto nereálný. Grázlíkům ve skutečnosti vše prochází a nemusí se polepšovat. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno