Reklama

Reklama

Jak to chodí v opeře

  • USA What's Opera, Doc?
Animovaný / Rodinný / Muzikál / Komedie / Krátkometrážní
USA, 1957, 7 min

Režie:

Chuck Jones

Hrají:

Mel Blanc

Obsahy(1)

Elmer Fudd je opět na lovu králíků, tentokrát jako operní pěvec v divadelním představení. Jeden dramatický moment střídá druhý a Bugs musí unikat nejen před Elmerem, ale samotnými přírodními živly. (HellFire)

Recenze (15)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Variace na Wagnerovu operu Prsten Nuïbelungů, ve které vystupují, zpívají a tančí Elmer Fudd ("Be wewy wewy filent, I'm hunting wabits!") a Bugs Bunny ("And whad did you expect from opera? A happy ending??"). Prostě skvělá věc. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Králík Bugs a Elmer Fudd ve wagnerovské opeře. Ač mi opera moc neříká, bavil jsem se u toho královsky. Takhle má vypadat dokonalá parodie! ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Parodie na Wagnerovu hudbu se podle mě zdařila natolik (kill the wabbit), abych mohl dát čtyři hvězdy. Jelikož mám z vážné hudby kromě Strausse nejradši právě "Jízdu valkýr", tak si tento filmeček u mě získal malé bezvýznamné plus. Ovšem myslím, že takový The Band Concert od Disneyho byl lepší, hlavně kvůli tomu, jakým způsobem si z té klasické hudby utahoval. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Variace na Prsten Nibelungů a rozhodně jeden z nejlepších kousků vůbec. Umíral jsem smíchy od začátku do konce, tohle je prostě genialita. V hlavních rolích Bugs a Elmer Fudd, kteří tentokrát samozřejmě i zpívají. A je to k popukání. Lepší kousek s těmahle dvěma asi vážně neexistuje. Buďte úplně zticha, lovím kválíky. 100%. ()

GeorgeHans 

všechny recenze uživatele

1. miesto v knihe The 50 Greatest Cartoons, s čím sa nemôžem stotožniť. Pre mňa len premierný diel zo série Merrie Melodies s geniálnym koncom. ()

wobufet 

všechny recenze uživatele

Elmerovo počáteční "Kill the wabbit" je naprosto geniální a tím to hasne. Zbytek sice paroduje operu, avšak bez znatelnějších gagů. ()

Reklama

Reklama