Reklama

Reklama

Černá díra

  • USA The Black Hole (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Posádka cestujúca naprieč vesmírom objaví stratenú loď blízko čiernej diery. Lodi velí doktor Hans Reinhardt (Maximilian Schell). Počas stretnutia s Reinhardtom astronauti zistia, že je šialený a myslí si, že práve oni mu bránia v jeho úsilí cestovať cez neďalekú čiernu dieru, priepasť, z ktorej nikto nemôže uniknúť. Vyhliadky na ich prežitie sa zhoršia, keď zistia, že Reinhardt drží v zajatí bývalé členky a bývalých členov posádky lode po tom, čo si uvedomil, že mu môžu pomôcť dosiahnuť svoj cieľ. Posádka musí nájsť spôsob, ako utiecť z lode, než bude príliš neskoro... (fefee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Je naprosto neuvěřitelné, že Alien je stejně starý a zub času se na něm nikdy nepodepsal a hravě strčí do kapsy všechny sci-fi, která přišly a ještě přijdou po něm. Black Hole úplně dobře nezestárla. Jisté kouzlo se odepřít nedá, ale už obsazení je prostě naprosto bizarní a datované tak o dekádu či spíš dvě zpět. Literally. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejovo to je Star Trekovsko pojaté sci-fi o posádke prieskumnej lodi, ktorá narazí pri čiernej diere na dávno stratenú loď na ktorej už roky žije jeden chlapík, ktorý ma pod palcom loď plnú robotov. Samozrejme, že sa z neho postupne vykľuje zákerný magor. Bohužiaľ posádka prieskumnej lodi je totálne nevýrazná napriek celkom hviezdnemu obsadeniu. Snáď len Ernest Borgnine dokáže byť aspoň občas vtipný. Robert Forster ako chrabrý kapitán je totálna tragédia. Vyzerá jak keby ho to vôbec nebavilo. Vizuálom film zase skôr pripomína Star Wars. Je tu kopa akože roztomilučkých robotov, ktoré ale pôsobia skôr k smiechu. Proste neveríte, že to sú samostatne funkčné roboty, ale len kus šrotu zavesený na lanách. Nesmú chýbať ani paprskometové prestrelky a celkové ladanie je príliš detinské. Triková stránka už čo sa týka záberov z vesmíru strašne zastarala, ale nie dostatočne, aby to pôsobilo roztomilo ako v pôvodnom Star Treku. Oveľa lepšie sú na tom celkom veľkolepé kulisy vesmírnych lodí. Ale najväčším kladom celého filmu je inštrumentálny soundtrack s pôsobivou ústrednou témou. Hlavne kvôli nemu som rád, že som toto zabudnuté sci-fi o ktorom som doteraz nepočul, objavil. Film si už druhýkrát nepustím, ale soundtrack rozhodne áno. 4/10. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

20 000 mil pod mořem tak trochu ve stylu Hvězdných válek. Technická stránka přinejmenším zajímavá (matte malby), ale scénář staví celkem kvalitní obsazení do situací, ve kterých i sebelepší herci působí křečovitě. Výtvarně a technicky je to ale skvělé - jen ti létající ártůové s velkýma očima evokují Disneyho klasickou tvorbu snad až příliš... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky hlavně z nostalgie. Drahně let už jsem tenhle film neviděl, a tudíž nevím, jak bych ho dnes hodnotil. Ale u filmů spojených s dětstvím člověk většinou přihmouří oko pokaždé. Viděl jse ho / na německé TV ZDF/ v době, kdy jsem si mohl o Star Wars nechat jen zdát a jediné sci-fi pro mne byl původní seriál Star Trek tamtéž. Po trikové stránce nebyl vůbec špatný - vesmír, samotná díra, kosmická loď. A samozřejmě hudba! Naprosto úchvatný hudební motiv, který člověku zní ještě dlouho po skončení filmu v uších. Temný a zlověstný. Démonický Maxmilian Schell mi trochu připomínal kapitána Nema....zpočátku. Dnešní divák snímek nejspíš neocení, na druhou stranu se ale točí tolik výpravné hrůzy, že tohle mnohé překonává. dodatek: 2015 - musím poznamenat, že Černá díra mě ani po letech nezklamala ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Černá díra je Velký sci-fi úlet od Disney studia pro celou rodinu, který si dnes už naštěstí nikdo nepamatuje. Rozhodně ne pro vysoké filmové kvality. Na palubě vesmírné lodi jsou sice Anthony Perkins, Maximilian Schell, Ernest Borgnine a pár dalších podezřelích tváří, bohužel technická stránka je dnes opravdu k smíchu (2 roky po Star Wars tohle netoleruji). Alespoň, že John Barry plodí jedny z jeho nejpovedenějších tónů hudebních kariéry. Ano, Černá díra byla vykradena velmi okatě Červeným trpaslíkem, ale i ty nejlacinější epizody britské seriálové klasiky vypadají 5x velkolepěji než celá tahle "opulentní" sci-fi operetka za myšákovy drobáčky - 20 miliónů dolarů. 50 % ()

Galerie (66)

Zajímavosti (16)

  • Maximilian Schell svoju postavu sám nahovoril v nemeckom aj anglickom jazyku. (brutale)
  • První film Disneyho studia s omezenou přístupností (PG – „doporučen dohled rodičů“). (Stegman)
  • Podle tehdejšího tisku byla hudba filmu prvním digitálně nahraným soundtrackem na světě. (Marek06)

Související novinky

Muži v černém bez srandiček

Muži v černém bez srandiček

18.07.2010

Tak nějak se dá popsat sci-fi thriller Archangels, který v produkci Ridleyho a Tonyho Scottových natočí Joseph Kosinski (foto). Z bývalého tvůrce televizních reklam pomalu roste hvězda žánru sci-fi.… (více)

Reklama

Reklama