Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželka zástupce ředitele věznice je unesena. Únosci požadují, aby z vězení mohl uprchnout jeden z odsouzených. Zástupce ředitele Cipriani připraví útěk vězně a následně si vezme uprchlíka k sobě domů. Se svým problémem se svěří kolegovi, který se okamžitě nabídne, že mu pomůže. Cipriani jede předat uprchlého vězně únoscům své ženy, na předání se však nedohodnou. Ciprianiho kolega se snaží vysledovat, kde únosci ukrývají paní Ciprianiovou. Únosci si ho však bohužel všimnou a zabijí ho. Cipriani zůstavá proti únoscům opět sám. (Snorlax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (22)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Uhrančivá kriminálka s výborně obsazenou ústřední dvojicí, odporným záporákem a excelentní hudbou génia Morriconeho. Na ty nejlepší kusy ztrácí především kvůli slabší střední pasáži. Sergio Sollima si hluchými místy poradil na výbornou, ale propad kvality je přece jen vidět. Nejlepší Oliver Reed s nímž jsem měl tu čest. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Výborný film s dobrým obsazením a hlavně podmanivou drsnou hudbou... Klasická italská krimi o velkém přátelství, které se utvoří mezi muži, kteří by se jinak za jiných okolností vůbec nikdy nepotkali, o tragickém konci tohoto vztahu a všeho kolem propletené politické vraždy, o které věděli italské politické špičky. ()

Reklama

TomRiccio 

všechny recenze uživatele

Filmy typu kriminální drama evropské produkce z období 70. let jsou moje oblíbené, přesto se mi tento snímek moc nelíbil. Film byl na můj vkus až příliš natahovaný a měl takové nevýrazné vyprávění. Sice byl obsazen tolik neprofláknutými herci takže jsem se těšil na jejich hraní. To byl možná kámen úrazu. Přehnaná očekávání. Herci zase tak špatní nebyli ale scénář a jejich repliky mi nešli pod vousy. Ano, auta té doby a tehdejší hadry co tenkrát každý nosil, to vše mne bavilo. Itálie a Francie té doby, každý pálí jedno cíčko za druhým všude bordel. Atmosféru tento film rozhodně má. Jak jsem už uvedl přestože byl film natahovaný jak kšandy tak jsem se byl zvědav jak dopadne. Po dokoukání jsem si ale neřekl že bych se na to chtěl dívat znovu a to je u mne znamení že takový film si moje sympatie nezískal. Ani dobrý ale ani špatný. Rozhodně znám mnoho filmů jak lépe strávit dvě hodiny. 55% ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Sergio Sollima je režisér, který dokázal velice dobře zvládnout jakýkoliv žánr. Revolverem vstupuje podruhé do poliziotteschi a opět jde o velice povedný snímek. Oproti jiným podobným flákům je tempo vyprávění slabší, rozhodně nečekejte nic ve stylu Lenziho. Jeho jméno nezmiňuji jen tak, nýbrž protože Revolver je velice podobný jeho Vrahu a poldovi. Opět jde o to, že se spojí síly policisty a zločince a tentokrát se snaží zachránit policistovu ženu. Hlavní roli se zhostil dle mého názoru famozně Oliver Reed a vcelku obstojně mu sekunduje Fabio Testi. Do toho hraje parádní Morricone a myslím si, že každý filmový fanoušek italské filmografie si na tomto kousku smlsne! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl už dlouho zvědav a nažhaven už jen dle jeho výstižného názvu, slovutného režiséra atp., ale dostal jsem se k němu vlastně až teď, skoro po měsící netrpělivého čekání a odříkání. Výsledek sice nebyl nad má očekávaní, dojmy byly spíše rozpačité, ale i tak nejhorší to v rámci žánru zcela jistě nebylo! Film byl ve finále méně akční, násilný a strhující oproti jiným poliziotteschi (jedna krátká přestřelka, jinak spíše taková psychologická sonda). Na druhou stranu spiknutí je však velmi zajímavé, pro někoho možná i dost zmatené, jednotlivé role-charaktery postav (no, ono se dá mluvit vlastně jen o dvou!) parádně zahrané, avšak ve skutečnosti asi málo pravděpodobné. Vyzdvihl bych především kameru a všechny ty detailní záběry na revolver! Vězeňský správce Oliver Reed (jednoznačně překvapení, bourák chlap s pěkný stylem, škoda, že toho nenatočil v tomto žánru víc!) a drobný zločinec Fabio Testi (ten mě tentokrát moc nevzal, ale jeho role v "Big Racket" měla teprve přijít). Hudba od mistra Ennia byla jak jinak než vzrušující. Doporučeno především žánrovým fanouškům. Komentář zde jako čtvrtý v pořadí.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama