Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pohodová komedie se spoustou vtipných hlášek a vymazleným hudebním podmazem aneb jak pojmout vážné téma s nadhledem. Toužíte-li mít svůj vlastní genetický přenos a příroda Vám ho nedopřeje, začnou se dít věci... Půvabná Maruška Drahokoupilová si poradila, povolala lékaře. Dvojice Menšík-Janžurová mě bavila, Ilja Prachař roztomile nervózní tatí, Matuška švihák lázeňský a naprosto dokonalý Josef Kemr. Viděno vícekrát, hodnocení beze změny. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco vysoké hodnotenie ma zlákalo k sledovaniu tohto jednoduchého, takmer anekdotického príbehu o kľukatých cestách pri napĺňaní túžby po potomkovi a najmä dedičovi. Źáner komédie potvrdzovali iba scénky medzi Vladimírom Menšíkom a Ivou Janžurovou. Inak to bola pomerne tuctová zábava, ktorá nenudila, ale ani nenadchla. Taká, maximálne trojhviezdičková zábava. ()

Reklama

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Skvěle herecky obsazeno Matuška jako restaurátor který přijíždí do města opravit místní památku a hlavně bavit místní dámy,Menšík jako zahradník s manželkou Janžurovou a deseti dětmi a Prachař který když se dozví že nemůže mít děti zaplatí zahradníkovy aby mu potomka za odměnu udělal ale nakonec se ukáže že otcem je někdo jiný. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kam slunce nechodí, tam pošli Menšíka a nebo radši doktora, protože tam kam nechodí slunce, musí doktor. Tady to platí dvojnásob. Moc hezká historka ze života. Podobnou jsem už několikrát vyslechla v hospodě. Tam lidi v dobré náladě na sebe vyklepou všechno. Na té krásné plovárně, kam vplul Waldemar Matuška a okouzlil místní dámy, jsem se naučila plavat. Je to plovárna s restaurací Jureček v Říčanech. Pan Menšík opět nezklamal. S Janžurkou mu to pěkně klapalo. Mimo nich jsou i další herci, kteří se s nimi moc hezky doplňují. Mám tuto hříčku hodně ráda. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní komediální film na poněkud košilaté téma. Elegantní, avšak stárnoucí ředitel hotelu pan Vika (I. Prachař) se svou půvabnou ženou M. Drahokoupilovou nemohou mít děti. Jelikož je vina na mužské straně, je po vzájemné diskuzi a souhlasu obou manželů přemluven k jistým výpomocným úkonům podle počtu dětí velmi plodný zahradník V. Menšík. Právě dialogy mezi Menšíkem, jenž se dokonce podílel na scénáři, a zejména jeho ženou skvělou I. Janžurovou patří mezi nejzdařilejší scény. Kromě těchto dvou manželských párů se výrazněji v komedii objevuje W. Matuška v roli bohémského a atraktivního sochaře a také J. Kemr, jakožto nečekaně schopný gynekolog. Kam slunce nechodí hodnotím jako jednoduchou komedii s vynikajícím hereckým koncertem Menšíka a Janžurové a současně jako nadprůměrné dílo režiséra I. Nováka. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)
  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama