Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní příběh se odehrává v daleké Kalifornii, ale docela dobře by se mohl odehrát i u nás. Vypráví se tu o nebezpečných intrikách, osočování a pomluvách, které dokážou neblaze poznamenat život kteréhokoliv člověka... Phillip Madison (V. Preiss) má šťastnou rodinu i rozsáhlou lékařskou praxi s pověstí jednoho z nejlepších chirurgů. V jeho takřka idylickém životě se však najednou objeví nepřítel – psychopatická Brittany Hardingová (S. Postlerová), která začne Madisona vydírat – obviní ho ze znásilnění a ohrozí jeho manželství i profesní pověst. Když se ženino vydírání mine účinkem, její agresivita se nezastaví před ničím. Jednou v noci se stane nehoda a lékař je navíc obžalován z ublížení na zdraví dvou náhodných chodců s následkem smrti. Vyšetřování a následný soudní proces mají za cíl jeho vinu prokázat, nebo najít jiného viníka. Je lékař nevinný a podaří se mu očistit od křivého nařčení i obžaloby ze zabití? Napínavý detektivní příběh napsal podle románu amerického spisovatele Alana Jacobsona Jiří Hubač a režie se ujal Zdeněk Zelenka. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Master19 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo viděl třebas jen pár dílů Columba vidí, jak je to "hraní na ameriku" naivní. Když už se tvůrci tak okatě snaží tvářit, že je všechno americké, dokonce si seženou ferrari, tak to pak musí dohrát do konce a ne pustit dispečerovi v televizi fotbal (tedy ten náš, nikoliv americký). To se mi honilo hlavou, dokud nenakráčel policejní detektiv Láďa Mrkvička - ten mě úplně rozsekal a pak už jsem to bral s nadhledem a víc se věnoval ději. Ten je lineární, takže samozřejmě lehce předvídatelný, naštěstí je tu pan Preiss, Němec či Švehlík, takže se ve výsledku je na co dívat. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se začínal těšit na nedělní večery s televizní hrou na ČT. Dneska mě pan Zelenka trošku vyléčil. Ztvárnění dnešní "Ameriky", soudního přelíčení, spolu s několika neuvěřitelně slabými hereckými výkony mi svojí úrovní připomnělo "NNKM po 20 letech". Možná to chtělo transponovat do našich reálií, možná ne, ale tahle varianta na mě prostě nefungovala ... (Původně jsem měl *, ale když jsem se podíval za co dávám 20%, tak tohle je o kousek lepší) ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Od knižní předlohy mě televizní adaptace neodradila. Spíš se chci přesvědčit, jestli Kalifornie působí tak uměle jako ve filmu od "předního scénáristy a zkušeného režiséra" . Charaktery postav jsou zajímavé, herci se snaží, i když Postlerová sklouzává místy k přehnané hysterii. Hru českých herců na americké Madisony nebo Hardingové moc nemusím. Ameriku to nepřiblíží. Na minimálním prostoru střihl Patrik Stoklasa klasického pikolíka. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Až téměř do poslední chvíle jsem uvažoval o třech hvězdičkách za vcelku standardní televizní ztvárnění, byť Simona Postlerová předvedla tak odpudivě přesvědčivou kreaci psychicky narušené a nebezpečně rafinované mrchy, až z toho běhal mráz po zádech. Ovšem závěr, kdy se očekávaný americký happyend změnil realisticky v neamericky hořkou koncovku, to u mě nakonec vytáhl až na čtyři hvězdy. ()

Angerr 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že hlavní role hrají divadelní herci, jde spíše o televizní hru než o film v pravém slova smyslu. Na to jsem ale u našich televizních filmů zvyklý a nevadí mi to. Herci hrají skutečně skvěle, teatrálně, snad jen postava hlavní zlodušky až moc působí snahou vzbudit k ní u diváka nenávist. U mě tedy tvůrci uspěli, kudla se mi v kapse otvírala i při projevu obhájce během soudu. 8/10 ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama