Reklama

Reklama

Milostné vztahy nesedí vždy na míru tak jako rukavice. Dva rozdílní muži v duelu o srdce jedné ženy... Jeden z nejslavnějších současných komiků Steve Martin se na svých snímcích často podílí i jako scenárista. Romantické drama podle jeho scénáře a novely Jeden navíc pojednává o mladé křehké prodavačce rukavic Mirabelle (Claire Danesová), které nečekaně zkříží cestu dva zcela rozdílní nápadníci. Jedním z nich je právě Steve Martin jako charismatický a zajištěný obchodník Ray, tím druhým Jason Schwartzman jako roztomilý podivín Jeremy. V jejich souboji o lásku komplikované Mirabelle získává navrch šarmantní Ray, který ji dokáže okouzlit svým galantním chováním a všeobecným rozhledem. Citlivou duši umělecky založené dívky ale sžírají vnitřní pochyby a touha po vztahu, v němž bude zažívat vřelost opětované lásky a prožívat každou chvíli naplno. Nejistá dívka dospívá v ženu, která se musí rozhodnout, co vlastně od života chce. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

ddf76 

všechny recenze uživatele

Tak to Steve Martin prekvapil. Na to, ze dela v poslednich letech jeden horsi film za druhym. K tomuhle vybornymu filmu napsal scenar i si v nem zahral. V prvnich 20 munutach je to takova lehka komedie a pak se film stane vaznejsim. Skvele zahrala i Claire Danes. Jason Schwartzman se asi hrani podivínů těžko vyhne :). Scenar, kamera, rezie i hudba na 4*. Takze kdo ma rad filmy o zivote, tomu bych snimek doporucil. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Starej vychytralec a zřejmě i pěknej kaňour Steve Martin dostal chuť z blízka pozorovat a dokonce se i dotýkat nahého mladého pevného ženského tělíčka a protože zadara by mu to už žádná asi nedovolila, tak napsal čtivou novelu a podle ni následně chytlavý scénář, který udal s tím, že si v tom kusu i sám zahraje hlavní roli : jako Ray Porter .. odnesla to mě velmi sympatická Claire Danes / Mirabelle .. věřím, že když se před ním odhalila a viděla jak na ni zírá, měla určitě po celém těle pěknou husí kůži .. (.. a já mu náhodou vůbec nezávidím, to jsou jen sprostý pomluvy ...) … ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Anand Tucker natočil slušné drama Hilary and Jackie, navíc ve filmu hraje můj oblíbenec Schwartzman. Očekávání bylo ale příliš velké. FIlm spadá do klasického schématu a chvilku trvá než nabere tempo. Tucker si občas pohraje s vizualitou, ale celkový dojem je spíše rozpačitý. Mísení dramatu s absurdní komedií mi přišlo gulášovité a nakonec nefungující. Na druhou stranu nemohu říct, že by mě film vůbec nebavil. Některé jeho části jsou opravdu dobré, na Schwartzmana je radost pohledět, bohužel prostoru má málo. Takže solidní průměr, vidět a zapomenout. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo slibně. Bohužel jenom díky tomu, že měl Jason Schwartzman prostor. Potom už bylo jen hodně Claire a Stevea (kupodivu mi nevadil jako jindy) a to mě opravdu nebavilo. Zvlášť proto, že je hned jasný jak všechno dopadne a než k tomu děj dojde, můžeme vidět jenom zbytečnou vatu. A ještě bych měla upozornit, že o komedii opravdu nejde! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Fakt že je pod scénářem i novelou, která se stala předlohou podepsán Steve Martin, staví tohoto komika do jiného světla. Bohužel mu poloha inteligentně citlivého romantika nesluší tak jako jeho ztřeštěné role, ze kterých ho známe především. Mne nechala tato obyčejná nízkorozpočtová intimní romantika neromanticky chladným, což nedokázal zvrátit ani jako vždy osobitě jedinečný Jason Schwartzman. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama