Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem se nemohl rozhoupat se na tento film kouknout, ale nakonec jsem tak udělal a jsem za to hodně rád. Takhle skvělé drama jsem už hodně dlouho neviděl, scénář je skvěle propracovaný, režie skvělá a výkon Cate Blanchett je ohromující a nezapomenutelný. Britové by měli točit víc podobných filmů ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Závěrečný 2O-ti minutový sprint divákovo myslí byl naprosto dokonalý. Přirovnal bych ho k těm situacím, kdy přemýšlíte, zda-li to, co hodláte udělat, není kardinální blbost. Šoupete nohama: "Do háje, mám do toho jít po hlavě?". Skočíte. Možná to nevyjde podle vašich představ, ale zkusili jste to, a to je důležitý. Máte radost. Filippo a Philippa taky skočili. Do nebe. A já se při jejich činu fyzicky odhmotnil. Protože to ticho mě dorazilo. Tykwer je německý borec a jenom tak mezi řečí, našel jsem novou hvězdu, Giovanni Ribisiho! ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Málokedy pridávam ďalšiu hviezdičku s takou ľahkosťou, s akou som ju pridal Nebu po jeho opätovnom zhliadnutí. U zrodu tohto filmu asistovali veľmi kvalifikované sudičky (Tykwer, dvaja Krzystofovia a božská Cate) a keď im ešte do toho hrala krásna hudba, dielo sa nemohlo nepodariť. Popri všetkých svojich kvalitách je Nebo pomerne rozporuplným filmom a nejeden divák si kladie otázku, aký postoj má zaujať k sympatickej vražedkyni, ktorá nechcela zavraždiť tých, ktorých zavraždila. Zaujímavo vystavaný príbeh, úžasná atmosféra podporená skvelým hudobným motívom a bezchybný výkon Cate Blanchett poskytujú vhodné prostredie na hľadanie odpovedí na túto otázku. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem trochu na rozpacích. Dobře rozjetý příběh jaksi nedojede. Ale neříkám, že je to chyba. Jen mě to napoprvé patřičně zaskočilo a možná jako momentálně akčně naladěného diváka trochu naštvalo. Dále mě vyvedlo z míry množství náhod. Bohatě by mi stačila ta úvodní s výbušninou v koši. Bez těch dalších (např. příběh s taškou na záchodě), které stejně nemají v rámci příběhu význam, bych se klidně obešla. Nebo by mohly být lépe vymyšlené, pokud to měl být film o náhodách. Film Nebe se nese v příjemně volném tempu a pěkných exteriérech a má zajímavé hrdiny, dobře propracované scénáristicky i herecky. Nuda to rozhodně není. Je to spíš nadprůměrný film, ale nadšená zrovna nejsem. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásný pocitový i napínavý příběh nepovedené pomsty a neočekávané lásky. Všechno funguje tak nějak jinak než v amerických filmech. Citlivě je natočený např. atentát bez potoků krve - výbuch, který zabije čtyři lidi, vidíme jen jako pootevření škvíry výtahové šachty. Sex je zde zobrazen romanticky - dva mladí zamilovaní uprchlíci jako siluety pod stromem na pozadí nebe plného červánků, tak i naturalisticky - nehezká rychlovka mlékaře na předním sedadle dodávky. Závěr plně koresponduje se začátkem filmu a dodá finální pointu. Příjemný a silný filmový zážitek. Trailer: http://www.csfd.cz/film/15728-nebe-heaven/videa/# ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestečku Montepulciano. (dyfur)
  • Cate Blanchett (Philippa) sa kvôli tejto roli v skutočnosti dala ostrihať do hola ako vo filme. (Ninfa)

Reklama

Reklama