Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V dlouho zapomenutém městě spolu žijí lidé a Haibane, bytosti podobné andělům neznámého původu. Rakka, poté, co se probudí ze zvláštního snu a vyškrábe se z obrovského kokonu, stane se nejnovější Haibane. Nemaje vzpomínky na svůj předchozí život, snaží se Rakka přizpůsobit novému okolí. Pálivé otázky však v koutku mysli zůstávají. Kdo jsou Haibane a jaký je jejich smysl? Co leží za obrovskou, zakázanou městskou hradbou? A tak Rakka začíná tesknou cestu svým sebeobjevováním a zvědavostí. (Idaho)

(více)

Diskuze

yenn

yenn (hodnocení, recenze)

Colourful Subs dnes vydali poslední epizodu Haibane renmei s lepší kvalitou videa a opravenými titulky od Jurinoki.

type_B

type_B (hodnocení, recenze)

námět mi hodně připomíná jednu fantasy knihu, ale nemůžu si vzpomenout ¨, jak se jmenuje, akorát vím, že se tam používaly zvláštní druhy kouzel - jakési obrazce namalované ve vzduchu, které souvisely s pointou knihy - nevzpomene si někdo?

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

@Iguaner : http://web.archive.org/web/20071024140334/http://www.andrewpernick.com/HaibaneRenmei.html Mesto s lidmi a Haibane-y. Cele je obklopene kouzelnou zdi. 
Haibane ma cerna kridla a svatozar, jinak ji od cloveka nepoznas - zvolili to protoze to vypadalo kawaji. 
Haibane se rodi z vajec / kokonu => "mlada perka". 
V kokonu se jim cosi zda a podle toho se dostanou jmeno . Haibane si bud pamatuji sen a maji svetla kridla nebo ne a maji je tmava. 
..... Seru na to, beztaks to videl a vis o cem to je..... Pokracuje vytah toho vykladu, je tam nekolik moznosti kazdou rozepisu :  1)) HB jsou duse sebevrahu [ ? ]  2)) HB jsou duse hrisniku, je 7 hrichu a 6 postav [ - ]  3)) mesto je ocistec,ale jen malo (statistika http://teckacz.cz/index.php?clanekid=621) japoncu jsou krestane [ - ] . 
Nicmene holka (Kuu) s cernymi kridly, co mela sen o vranach, se nekam vyda a spadne do studny, najde kostru vrany, pohrbi ji a kridla ji zbelaji [ + ] 
 Reki mela sen o nejakem sutru a svetle, pak ji nekdo zachrani na prejezdu / kolejich (kamen) pred jedoucim vlakem (svetlo) [ + ] 
Pry zdi ty ptacata soudi, ale videls to takze vis vic [ ? ] ................. ulozim si to a budu pokracovat ..............

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Porovnávání názorů je v pohodě, ale tohle je zrovna seriál, kde neporozumění nijak nevadí a je na tobě, jestli chceš mít nějaký vlastní názor, nebo jestli přejímat ty cizí. K tomu druhému alespoň u mě dochází docela často a tak si u Haibane Renmei radši ponechám ten svůj nezkažený, který se nese i v duchu v jakém jsem seriál sledoval. Pak teda nechápu, proč jsem vlastně přispěl do diskuse :-)

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Myslím, že je celkem zbytečné hledat objasnění toho všeho. Co se mi na Haibane Renmei nejvíce líbilo, byl ten prostor pro fantazii. Kdyby mi to vše někdo oficiálně vysvětlil, jak co přesně mělo být, asi bych mu moc nepoděkoval.

Shorty_

Shorty_ (hodnocení, recenze)

Uz se asi tyden snazim stahnout verzi od Totanu , ze zacatku to slo , sem na 10%... ale ted uz asi tejden to taham rychlosti 0kb/sec takze sem asi sam :( , nenasdili mi to nekdo prosim ? :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Subjektiv

Subjektiv (hodnocení, recenze)

Tak, tak, musím se přidat. Možná to není vrchol humoru, ale vtipné to určitě je.

yenn

yenn (hodnocení, recenze)

Justinian: Mně přišel speciál docela vtipný (především první část s Kiki a Porcem), jen se hodí vědět, že je úplně jiný než Haibane (a ergo na něj nekoukat hned po 13. epizodě, jak jsem to poprvé udělal já).

Btw: Nelže-li seznam tvých hodnocení, ještě jsi neviděl Kiki, Porca, Noir ani Lain. Zkus na speciál mrknout, až je zhlédneš (nezaručuji, že změníš názor, ale šance tu imho je).

Příspěvek byl smazán administrátorem.

yenn

yenn (hodnocení, recenze)

Subjektiv: S Chii se potká Reki;-) A zapomněl jsem na Porca Rossa, který je kombinován s Kiki.

Subjektiv

Subjektiv (hodnocení, recenze)

Pokud se nepletu, tak je tam ještě malý výstup Mahoro z Mahoromatic (ač myslím není uvedena v titulcích)... Rakka tam zažije několik nepříjemných setkání s Chii, Kirikou a Lain :)

yenn

yenn (hodnocení, recenze)

Marius: Justinian má asi na mysli cca osmiminutový (hádám neoficiální) filmeček tvořený čtyřmi scénami, v nichž se kombinují Haibane s Noirem, Lain, Kiki a Chobits. Docela vtipné.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Jop toto je asi jediny serial, ktoreho opening som poctivo pozeral pri kazdej casti.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Tiež mám rovnaké pocity. Videl som to pred 5 mesiacmi a stále ho neviem dostať z hlavy, velmi často naňho myslím a spomínam ako som sa pri jeho sledovaní krásne cítil.Je to naozaj niečo výnimočné, ťažko opísatelné.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Yenn: já to nechám bez komentáře, a i kdyby, všichni to tady už napsali a já bych to jen opakoval, tak jsem aspoň napsal (čti přeložil) obsah. Stačí si mi pustit začátek prvního dílu a nemám slov a dlouho asi mít nebudu.

yenn

yenn (hodnocení, recenze)

Idaho: To je v normě. Já jsem alepoň trochu "něcoříkající" komentář zplodil až po pěti měsících:-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama