Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalá hokejová hvězda Dillon Hall se životem protlouká jako zaměstnanec bezpečnostní služby v losangeleské podzemní dráze. Když toto velkoměsto postihne zemětřesení o síle 8,5 stupňů, části gigantického tunelového systému se ocitnou v troskách a zároveň je zaplaví voda z porušené vodovodní sítě. Hall se čtyřmi dalšími lidmi uvízne v hořící šachtě. Začíná pro ně závod s časem, protože v co nejkratší době musejí najít cestu na povrch, dříve, než je pohltí vodní masy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Já musím dát jednu hvězdu, jinak to nejde, protože jsem se u toho fakt zasmál. Je to taková soutěž, kdo udělá v ohrožení života víc hovadin. Cítím, že se něco pálí! To jsou jen podrážky od bot! Víš to jistě? Ne! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když Los Angeles postihne zemětřesení, a v podzemní dráze zůstávají uvězněni čtyři cestující, bývalý hokejista Dillon Hall - nyní zaměstnanec technických služeb - neváhá, a vydává se uvěznění zachránit. I přes počáteční rozpory v názorech musí všichni spolupracovat, aby s následky živlu dokázali bojovat. Ale někdo na povrchu nemá zájem, aby se informace o ukrytém toxickém odpadu, na který náhodou narazí, dostaly na veřejnost ... Líbí se mi, jak někdo dokáže vzít relativně úspěšný film (Denní světlo), a bez jakékoliv invence jej zkopírovat, dokonce ani s názvem si dvakrát moc hlavu nelámat (Daylight - Daybreak). Jinak se tento film vyvíjí přesně dle daných pravidel - skupina lidí (namyšlenej kretén, kozatá blondýna, ušlápnutá slečna, hrdina a vysoce inteligentní puberťák - pravda chyběl mi důchodce a černoch, pak by to bylo komplet) uvízne, a postupnými krůčky prchá před katastrofou (nechybí jaderný odpad, prasklé potrubí, elektrika) až ke šťastnému závěru (kde se samozřejmě hlavní hrdina dá dohromady s ušlápnutou slečnou, přesně dle očekávání)... Achjo.. ()

Reklama

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Hernajs kdo se to zas pomát? Tak jo, zprvu děsný maglajz, neucelené přibližování postav, které si v následujících minutách projdou peklem, nikoliv však psychickým (jak bylo zamýšleno), nýbrž béčkovitě splaškoidním (jak bylo tvůrci dokonáno). Takže jediné co pro začátek překvapí je účast žralokobijce z Čelistí - Roye Scheidera, který ovšem tíhne k béčkové produkci v posledních letech v procentu nemalém. Samotný akt zkázy využívá zemětřesením vyvolaného třesení kamery tak usilovně, že se za něj snaží schovat prachbídné speciální efekty. Opětovné typické rozvrstvení postav na jednu hysterku, jednu prsním kalibrem vybavenou krásku (pokud možno blondýnu jak pravý nepsané zákony), jednoho problémového sobce, jedno hyperaktivně myslící dítě a hlavně superhrdina, nezdolný údržbář Ted McGinley (jo jasně, ten zženštilej týpek Jefferson ze seriálu Ženatý se závazky). Pak už film nabízí prakticky totéž co Denní světlo (1996) se Sly Stallonem jen na jiné dopravní a tvůrčí úrovni. Přehlídka předpotopních potopních triků pokračuje i nadále, doplněná kýčovitými hláškami typu „Jste v pořádku“ nebo „Skvěle, jó lidi skvělý“ a se špičatým byrokratickým zadkem zapíchnutým mezi lopatkami v duchu děsného scénáře (jo tahle klička s nějakým egoistickým zákonodárcem je snad všude). Jen hlavně nezapomenout na euforii. Nedej Bože aby se všechno stihlo jinak než na poslední chvíli, ba co hůř, jen aby si stihly zavázat tkaničky u bot. „Dillone vrať se, nebo v záplavě těch sračkoidních efektů zařveš!“ no ten už jednou zmiňovaný scénář vám pak záhy nabídne ještě dostatek „ježišikristů.“ A toho týpka za kamerou na stoličce s nápisem director - Jeana Pellerina mohu směle zařadit po bok nezapomenutelných kolegů v oboru uťáplého televizního béčka jako jsou Fred Olen Ray nebo Armand Mastroianni. No tak co lze na celém počinu kvitovat? Ééééé nic, nothing! Další neskonale vonný odpad béčko-céčkoidní televizní produkce. Dodatek: Jo bavte se, smějte se, plácejte se po zemi a decentně poklepávejte na čelo, jen si pak v programu proboha nedočtěte, že ta prča bylo ve skutečnosti katastrofické akční drama:o) ()

anais odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá slátanina. Postavy jednají nepřirozeně, příběh postrádá jakoukoliv logiku. Díky čemuž je tu několik opravdu vtipných míst - třeba dlouhá scéna, ve které se k hrdinům "závratnou" rychlostí blíží tunelem voda, a oni si stíhají v pohodě povídat, hádat se atp... nebo když se na konci hrdina a chlapec ukryjí do kontejneru na odpadky, který je ochrání před výbuchem nejnebezpečnějšího toxického odpadu na světě. Postavy, hlavně ty mužské, jednají tak hloupě, že to až otravuje. Je tu postava chlapíka, kterému očividně zas tak nezáleží na vlastním přežití, jako spíš na buzeraci hlavního hrdiny. Chodí v černém a naprosto neřeší co s ním za chvíli bude, jen aby vyprovokoval toho nadutého správňáka. Hraje tu taky Roy Scheider, a je smutné, že se jen (jak je u něj v poslední době zvykem) utápí v trapném přeříkáváním vět, o žádném herectví se mluvit nedá. Jeho postava má být něco jako kamarád hlavního hrdiny, jeho spojka se světem...je to však spojka naprosto k ničemu, pro děj nemá v podstatě žádný význam. A tak mě napadá, jak okatá snaha o dosažení určité atraktivity to je - obsazení docela slavného Scheidera bez nějakého dějotvorného účelu...Smutné...a to jsem nezmíl naprosto neuvěřitelné řešení problému, které hrdiny v podzemí potkávají...špatné triky...v podstatě i špatný střih-obraz časově neodpovídá tomu, co by se mělo dít (viz.problém s valící se vodou...).Špatně. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v kalifornském Los Angeles. (reich)

Reklama

Reklama