foto

Ted McGinley

  • nar. 30.5.1958 (60 let)
    Newport Beach, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Theodore Martin McGinley je pro české diváky známý hlavně jako manžel feministky Marcy, Jefferson D'Arcy ze seriálu MARRIED... WITH CHILDREN (Ženatý se závazky), známý je i za svou roli Charleyho Shanowskiho, že sitcomu HOPE & FATE. Narodil se v Newport Beach Emily a Bobovi McGinleyovým v Kalifornii, navštěvoval University of Southern California, zde se věnoval vodnímu pólu a dokonce se dostal do juniorského národního týmu. Na škole pracoval jako plavčík a věnoval se surfingu.

Jeho herecké kariéře předcházela kariéra modela, tak se také dostal ke své první roli v seriálu HAPPY DAYS, hrál roli Rogera Phillipse od roku 1980 do roku 1984. V roce 1982 si zkusil i filmovou roli ve filmu YOUNG DOCTORS IN LOVE. Po HAPPY DAYS získal roli kapitána fotbalového týmu a nejpopulárnějšího kluka školy Stana Gablea v REVENGE OF THE NERDS (Pomsta Šprtů), jeho role byla naprostým protipólem hlavní postavy, takže si McGinley zahrál i v dalších dílech s výjimkou druhého. Seriály neopustil a hrál i v DYNASTY (Dynastie) či LOVE BOAT.

V roce 1991 nastoupil jako Jefferson D'Arcy do seriálu MARRIED... WITH CHILDREN (Ženatý se závazky) a svým příchodem pomohl seriálu k vyšší sledovanosti (stejně tak v DYNASTY nebo LOVE BOAT). Od roku 2003 do roku 2006 hrál v seriálu HOPE & FAITH. V roce 2008 se objevil v pořadu DANCING WITH THE STARS jeho partnerkou v tanci byla Inna Brayer, neměli však úspěch a vypadli jako druzí. Ted McGinley je ženatý s Gigi Riceovou a má závazek syna Beau Martina.

Internetovou stránkou jumptheshark.com byl zvolen titulem "Patron saint", který získal za záchranu seriálů před jejich zrušením. Zajímavostí je, že v seriálu MARRIED... WITH CHILDREN si zahrál ještě před roli Jeffersona a to vysněného manžela Peggy ve Vánoční epizodě, kdy si Peggy představovala jaké by to bylo, kdyby se Al nenarodil.

Martin "masw" Swider

Herecká filmografie

Filmy

2018 God's Not Dead: A Light in Darkness
2017 The Landlord
The Outcasts
2016 Dead Cat
Expendable Assets
Most, díl 2. (TV film)
2015 Do You Believe?
Most, díl 1. (TV film)
Underdog Kids
2014 Redeemed
Rescuing Madison (TV film)
2013 A Mother's Rage (TV film)
Nečekaný nepřítel
2012 Imaginary Friend (TV film)
The 4 to 9ers (TV film)
Vrátím se pro tebe (TV film)
2011 Vánoce s velkým V
2010 Privileged
Scooby Doo! Prokletí nestvůry z jezera (TV film)
2009 Dej šanci lásce (TV film)
2008 Eavesdrop
2007 Vzkaz (TV film)
2004 Havárie letu 323 (TV film)
2003 Ledový zásah (TV film)
2002 The Love Boat: TV Tales (TV film)
2001 Cahoots
Pearl Harbor
2000 Face the Music
Pekelná jízda
1999 Hotel pro rukojmí (TV film)
Velký šprým
Čmuchalky
1998 Jdi za hlasem srdce
První liga 3: Zpátky do druhé ligy
Spojení se smrtí (TV film)
1996 Smrtící síť (TV film)
1995 Smrti se postav čelem (TV film)
1994 Běsnící spravedlnost (TV film)
Pomsta šprtů 4: Zamilovaní šprti (TV film)
1993 Linda (TV film)
Waynův svět 2
1992 Pomsta šprtů 3: Nová generace (TV film)
Space Case
1991 Modré tornádo
1989 Oddíl z Beverly Hills
Poslední svědek
1984 Pomsta šprtů
1983 Making of a Male Model (TV film)
1982 Lékařská akademie

TV seriály

2018 The Baxters (TV seriál)
2016 No Tomorrow (TV seriál)
No Doubt (E03)
No Crying in Baseball (E02)
Pilot (E01)
2014 Transformers (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Poslední akční hrdina (S07E09)
2013 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Milovat a ctít (S06E04)
2012 Sullivan a syn (TV seriál)
Táta to zvládne (TV seriál)
2011 Breaking In (TV seriál)
2010 Melissa a Joey (TV seriál)
2008 Mentalista (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Mcmrtvice (S06E08)
2007 Kouzelníci z Waverly (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Ruperte, kde jsi? (S05E09)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
V dobrém i zlém (TV seriál)
2003 Charlie Lawrence (TV seriál)
Hope & Faith (TV seriál)
2002 Wednesday 9:30 (8:30 Central) (TV seriál)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
The Proud Family (TV seriál)
1999 Západní křídlo (TV seriál)
1998 Studio sport (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Chicagská botová výměna (S11E24)
Svatba s blbcem (S11E23)
Zajatci (S11E22)
další epizody (14)
1996 Ženatý se závazky (TV seriál)
Zločiny proti obězitě (S11E09)
Vánoce (S11E08)
The Juggs opustili scénu (S11E07)
další epizody (22)
1995 Ženatý se závazky (TV seriál)
Vaříme s Máslem (S10E13)
Manželská poradna (S10E12)
Lov na medvěda (S10E11)
další epizody (26)
1994 Ženatý se závazky (TV seriál)
Vraťte nám Tátu cvoka (2. část) (S09E13)
Vraťte nám Tátu cvoka (1. část) (S09E12)
Konec sezóny (S09E11)
další epizody (26)
1993 The John Larroquette Show (TV seriál)
Wild Justice (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Nejhorší Vánoce (S08E13)
Jen maličký kousíček (S08E12)
Buckův útěk (S08E11)
další epizody (27)
1992 Ženatý se závazky (TV seriál)
Vánoce (S07E12)
Bud na koleji (S07E11)
Smrt prodavače bot (S07E10)
další epizody (25)
1991 Baby Talk (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Já nemám nic (S06E13)
Tak takhle se cítil Sinatra (S06E12)
Kelly jde do Hollywoodu (1. část) (S06E09)
další epizody (22)
1990 Městečko Evening Shade (TV seriál)
1989 B.L. Stryker (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Bundí život (2. část) (S04E12)
1986 Perfect Strangers (TV seriál)
1983 Herndon (TV seriál)
Hotel (TV seriál)
1981 Dynastie (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)
The Love Boat (TV seriál)
1974 Happy Days (TV seriál)

Dokumentární

2003 VH-1 Where Are They Now? - TV Hunks (TV film)
Ženatý se závazky - Setkání po letech (TV film)
2001 Married... with Children: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 Bundymania (TV film)

TV pořady

2010 The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2007 Morning Show with Mike & Juliet, The (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2002 SoapTalk (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
1992 Backstage with the Bundys (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1985 Battle of the Network Stars XVIII (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace