Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Trevize 

všechny recenze uživatele

Periskop nahoru a dolů je ukázka skvělého podvodního humoru. Druh filmu, který dosáhne takové blbostim, až je to vážně vtipné. Na druhou stranu si ještě uchoval jistou linii a nezabředl do úplné křeče. Třeba napodobování velryby mě vážne dostalo a spojování drátů rovněž. Solidních 80% za pobavení!!! ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to videl pri v autobuse pri ceste na školskom výlete. Ako komédia to moc nefunguje, ale zase som s nadšením zvolával každé meno triedy lodí/ponorky, ktorá sa objavila na obrazovke. Bláznivé vojnové hry, kde ponorka z 2. svetovej (triedy Balao - keďže to bola USS Pampanit) má obalamutiť atómovú ponorku triedy Los Angeles. "Jednoduchá" úloha, že? ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Já nevim, ale mě se to líbilo. Nesmíte to brát jako něco, u čeho se budete válet smíchy, protože tenhle styl humoru nesedne úplně každému. Mě ovšem ano. Herci jsou příjemní, děj je sice trochu slabší stránkou filmu, ale výborné scénky a skvělé vtipy tento příběh výborně osvěží a dodají mu tu správnou pohodovou atmosféru. Stačí jen od toho moc nečekat. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Často reprízovaná komedie nabouchaná klišé od přídě až po lodní šrouby: rekvizitami jsou stará ponorka a podceňovaná posádka exotů pod vedením nezbytného správňáka. Určitý potenciál by téma mělo, ale kouká na něj velmi opatrně z uctivé vzdálenosti. Trocha úsměvů, trocha trapáren, průměrné obsazení a s povzdechem trpěné lesbické duo: předvídatelnost kráčející ruku v ruce s nudou. Snesitelná šeď bez špetky invence či překvapení, nic víc. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy idiot! Ako to tu máte zoradené?! Má to byť podľa priorít, káva a sadlo. Prečo máte kávu vzadu a sadlo vpredu? Myslíte si, že čo budeme potrebovať častejšie? Že keď sa ráno zobudíme, budeme mať chuť na šálku horúcej kávy, alebo na šálku horúceho SADLA???“ – „Záleží na situácii, pane.“ Sú komédie, ktoré nie sú vtipné. PERISKOP HORE A DOLE patrí medzi ne. Pripomenul mi rovnako zúfalo nudný BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA. Humor akoby kombinoval neškodný humor 8-ročného dievčatka s mašľami a malinovým lízatkom s humorom dôchodcu, ktorého to celé už moc nebaví. Nie je to vtipné a mám vtieravý pocit, že to nebolo vtipné ani pred 50. rokmi, nieto ešte v roku 1996. Režisér David S. Ward (režiséra PRVEJ LIGY 1 a 2 to absolútne zničilo a od roku 1996 nič nenakrútil) nikdy výrazným talentom neoplýval a zaujímavé herecké obsadenie (Kelsey Grammer, Rip Torn, Lauren Holly, Dern, Stanton, Macy) je nečakane nezáživné. Nieže som sa pri pozeraní snímky nesmial, ale dokonca som sa ani len neusmieval. OK, raz za 10 – 20 minút som sa troška uškrnul, ale inak vládlo v miestnosti rovnako hrobové ticho, ako keď pozeráte slasher a hrdinka sa práve ukrýva v skrini pred masovým vrahom a nesmie sa prezradiť. Občas padol náznak vtipnej hlášky a dosť ma bavil megacholerik Rob Scheider (+ bol zábavný pohľad na Harryho Deana Stantona ako natoľko skúseného mechanika, že mal všetko v paži a všetkému sa chechtal), ale to je asi tak všetko. Najhoršie je, že snímka obsahuje viacero momentov, v ktorých zjavne máme seriózne súcitiť s postavami (vyprané oblečenie Lauren Holly – šikana + sexuálne narážky). Na filme je zároveň (ne)vidieť strašne nízky rozpočet, vinou ktorého to po vizuálnej stránke vyzerá proste hnusne. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoliv byl režisérem tohoto filmu Hugh Wilson, tento film sklidil, již v době svého vydání, spíše negativní reakce kritiků a na populární filmové recenzní stránce Rotten Tomatoes (k datu 22. 5. 2021) skóre necelých 12 %. (TutanKrupan)
  • Harry Dean Stanton, který zde hraje válečného veterána a vedoucího technika Howarda, sloužil během druhé světové války u námořnictva. (Angie91)

Reklama

Reklama