Reklama

Reklama

Potíže s Arizonou

  • Česko Zmatky v Arizoně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

classic 

všechny recenze uživatele

Zmätky v Arizone, som strašne dávno videl v televízii s príšernym dabingom, už neviem, ktorým, ale čo viem, že som podcenil hodnotenie filmu, ktoré som hodil, len tak od brucha, zistil som, že je to prekvapivo - strhujúca záležitosť, ktorá ma OSLNILA, dostala do kolien, a to najmä, kvôli Nickymu Cageovi, o ktorom by som to dnes, len sotva - povedal, Cage bol vždy, taky milý - MAGOR, hm... mal aj filmové úlohy, ktoré ho katapultovali medzi áčkových hercov, ktorým sa ponúkali špičkové produkcie, čo a kde, je v súčasnosti, je tradične známe, i že je synovcom - F. F. Coppolu, udalosti nezmení, ale i samotný režisér - Godfathera, či Apokalypsy, taktiež extrémne dlho, nič poriadne nenakrútil. I Holly Hunter si zahrala bláznivú postavu, že by som o nej nepovedal, že zvládne, napríklad - oscarové Piano, za ktoré má Cenu Akadémie. Frances si, pre zmenu, zahrala len na chvíľu, za to John Goodman, na seba, výrazne upozornil. Cage si zahral, recidivistu - H. I. McDunnough, používa pri svojom mene, prvé dve písmená H I, tento, inak milý chlapík sa špecializuje na obchody so samoobsluhou, robí to inak i preto, že keď ho zabásnu, tak slintá po krásnej policajtke, Edwine, takto ju niekoľkokrát namotáva, aby si ho zobrala, tak sa aj stane, len, bohužiaľ, nemôžu mať deti, tak si jedno z pätorčiat - ukradnú, krpatého Nathana Juniora, dieťa miestneho magnáta - nábytkárskeho komplexu. Prihlási sa i LOVEC ODMIEN, ktorý chce, stoj, čo stoj, decko vypátrať, či dvaja známi, ktorí utiekli z basy, sa prikmotria do H I ovho života, pričom, decko unesú. Jednoducho, pekelne zábavný film, ktorý som si užíval - plnými dúškami, i preto, kto je na ňom - podpísaný, opäť len Joel, ale Ethan mu zdatne a úspešne sekunduje. Parádna vec, vôbec jeden z najobľúbenejších filmov od nich, ktorý som videl, no na svedomí to má - Nicolas Cage, ktorý vtedy patril medzi absolútnu hereckú špičku, škoda, že dnes sa to o ňom, už povedať, nedá, ale koľko, je takých hercov, ktorí po čase - stroskotali, ako Nicky ? Aspoň, že jestvuje spôsob, ako si nájsť cestičku k tým, starým - dobrým časom, keď to ešte stálo za to. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Roztomiloučká Holly Hunter a sympatický padouch Nicolas Cage coby únosci miminka, a celé to režírují Coenovi - to je prostě úlet jak má být. Neskutečně nesympatický "lovec lidí" v podobě motorkáře, John Goodman jako uprchlý vězeň - dobrá práce castingu. A když si k tomu přimyslím ten "main title" - základní titulkovou melodii - nechybí moc k páté hvězdičce. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Černá groteska od Coenů obvykle nezklame, tato rozhodně ne, ke konci osmdesátých let se jistě jednalo o naprosto jetou věcičku. Dnes už jen máloco překvapí a přesto zůstává tenhle filmík originální a svěží. A ten výčet skvělých herců - každý oděn v kabátě, který mu naprosto sedí (John Goodman je opravdu dost děsivý a směšný zároveň), Nicolas Cage Holly Hunter - no comment. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Hodně Coeni otočili kormidlem jinam po Zbytečné krutosti. Arizona má sice některé klasické atributy jejich filmů a o pár ujetých a zároveň skvostných scén ochuzeni nejsme, ale jako celek stojí film tak trochu na hliněných nohách. Nejen díky vyznění závěru to na mě působilo jako poněkud zvláštní, ale přeci jen "nenáročná komedie pro celou rodinu". SPOILER: Pořád jsem čekal, kdy se to na konci nějak tradičně coenovsky zvrhne, kdy Arizona při sladkobolné scéně oba Donnoughovy zastřelí, a ono nic. KONEC SPOILERU. Takže trochu zklamání a přestože v zásadě jsem se díky rychle ubíhajícímu ději nenudil, tak na Coeny slabé.... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Místy takový úlet, že by i David Lynch záviděl. Coenovic bratři se totiž totálně odvázali z řetězu a natočili si ohromně přepálenou šílenost plnou šíleně pitoreskních postaviček. Na druhou stranu, pokud přistoupíte na jejich hru, budete se v jejich divném white trash světě bavit. Divně, ale přesto bavit. Sometimes it's a hard world for small things. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Do hlavní role tvůrci zvažovali také obsazení Chrise Nashe, nakonec však roli získal Nicholas Cage. (Roman.Ticka)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama