Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Filmaris 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a podarené spracovanie životopisu Brucea Leeho a jeho cesty. Ak niekto videl jeho filmy alebo čítal knihy, tak po tomto filme hneď zistí, že vo filme sú nepresností a nie všetko sa tak naozaj stalo. To je, ale presne to, čo mne sa na tomto filme veľmi páči inšpiruje sa, motivuje a snaží sa zachytiť Brucea ako človeka, ktorý si šiel za svojím aj napriek rôznym prekážkam. Je tu humor, akcia, skvelé súboje, ktoré miestami mohli byť lepšie natočené konkrétne uhol kamery. Je tu romantika, dráma a trochu aj toho hororového prvku na spestrenie. Linka s démonom sa mi veľmi páčila a zobrazenie vnútorného strachu v takom to prevedení bolo super. Krásny mix všetkého do toho príjemná hudba, ktorá veľmi pekne podchycuje jednotlivé scény. Jason Scott Lee zahral Brucea Leeho výborne a som veľmi rád, že si dal na tom záležať. Sem tam pôsobil až desivo samozrejme v dobrom slova zmysle. Tento príbeh o jednej z najväčších legiend bojového umenia odporúčam naozaj každému. Je to pekný odkaz s veľkou myšlienkou. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mně nebavil!!! To si radši pustím nějaký film s Brucem Leem, než film o něm. Určitě je to zajímavé ale bohužel je to děsně nudné a to i přesto, že se tam vyskytnou skvělé souboje. Dalo by se to shrnout do hodinového dokumentu a ne hned točit film, který má téměř dvě hodiny. Jason Scott Lee je sympaťák, co umí hrát a předvádí výborné bojové umění a řekl bych, že celý film stojí právě jen a jen na něm. Kromě toho bojového umění se mi velice líbila krásná hudba. Ta na mně zapůsobila asi nejvíc z celého snímku. Od režiséra Roba Cohena bych čekal taky mnohem víc, nějakou tu akci, ten adrenalin, jako nám předvedl v jeho dalších filmech.A určitě film působí velmi realisticky. Bohužel mně to nezaujalo!!! ()

Reklama

Brano 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o jednom z najväčších majstrov kunfu. Jednoduchý a veľmi zaujímavo zrežírovaný príbeh s príjemným hereckým obsadením, ktorý nám približuje jeho začiatky v Amerike. Bruce ako herec mi nikdy nič nehovoril, no ako športovec to bolo naozaj majster a som rád, že som videl tento film a trochu si priblížil aj jeho súkromný život. Kto vie vlastne do akej miery autori zachytili skutočnosť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Boj proti pověrám, předsudkům i osudu, a občas i nástrahám manželství. Skvěle vytrénovaný chlapík, který své tělo používá jako smrtící zbraň. Přesně dvacet let po jeho (záhadné) smrti (a ve zvláštním kontextu s toho času aktuální tragickou smrtí jeho syna Brandona) přichází listování autobiografickou knihou jeho ženy Lindy pojednávající o cílevědomém a houževnatém muži, jehož herecká hvězda ovšem zářila jen velmi krátce. I tak v mnohém změnil tvář akčního filmu. Stal se zároveň uznávaným autorem svého vlastního stylu Jeet Kune Do, spojujícího mentální průpravu s bojovou technikou. Zvládl pár druhořadých titulů, aby se víc ukázal rolí sluhy a řidiče v průměrném televizním seriálu. A pak to konečně přišlo. A záhy skončilo. Touhle nelehkou cestou nás provází rutinér Rob Cohen, kterému nicméně bojové scény docela jdou, místy to ovšem působí uskákaně a nerozhodně. Jason Scott Lee je každopádně ve své roli velmi dobrý. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Sladká" oslava, nebo lépe pocta želbohu velmi krátké životní dráze i ambiciózní osobnosti Bruce Lee, která jako by z oka (samozřejmě přimhouřeného, západního a o dvě dekády modernějšího) vypadla snímkům, jež (by) sám natáčel? Proč ne, už jméno režiséra Roba Cohena dávalo tušit, že tady umění a jemnocit duše nečekejme, spíš klasické -fiktivní- bitky. Mám ale 'Draka' rád (dobře natočený s líbivou hudbou) i s vědomím, že většinu událostí si filmaři přikrášlili, když ne kompletně vyfabulovali. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Herec Jason Scott Lee (ve filmu Bruce Lee) se nikdy až do začátku natáčení tohoto filmu žádnému bojovému umění nevěnoval. Po natočení snímku se však rozhodně bojovým uměním nepřestal vyhýbat, ba naopak - i v soukromém životě se jim nadále věnuje až do dnešních dnů. (Lynette)
  • Příprava na roli Bruce Leeho byla tak tvrdá a náročná, že jeho představitel Jason Scott Lee se po natočení filmu přiznal, že chtěl z projektu předčasně odstoupit. (Lynette)
  • Taška, do které si Linda (Lauren Holly) ve 48. minutě dává své věci, mění svou polohu. (Duoscop)

Reklama

Reklama