Reklama

Reklama

...a Amazonka mlčí

  • Západní Německo Und der Amazonas schweigt (více)
Západní Německo / Brazílie, 1963, 86 min

Obsahy(1)

Dobrodružné pátrání mladé Susanne (Barbara Rütting) po svém otci, který zmizel kdesi v Amazonii. Dívka si najímá člun a vydává se na nebezpečnou cestu. Temný prales, hladové piraně, prudké peřeje, drsní únosci. To vše a mnoho dalších strádání čeká na hlavní hrdinku... (MI-380)

Recenze (12)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi barvitý dobrodružný film ve stylu západoněmecké produkce konce 50tých a první poloviny 60tých let, jako např. Tygra z Ešnapuru, Kali Yug či některých westernů. Režisér Eichhorn sám zřejmě pobýval v Brazílii a díky těmto kontaktům mohl natočit atraktivní dobrodružný film v autentickém prostředí, se záběry na přírodu, vodopády i místní přepestré obyvatelstvo, včetně indiánů. Kdybych viděl tento film, v němž se to hemží krokodýly, bandity a indiány, jako desetiletý kluk, asi bych byl nadšený. S odstupem času vystupují samozřejmě i nedostatky, jako např. značná naivita scénáře, model parníku v peřejích, upravenost německé blondýnky v bažinách apod., ale pro mne má i tohle svůj půvab. Při zhlédnutí takovýchto filmů si znovu a znovu říkám, jak tomu Reinlovi vyšel ten Vinnetou. Co se týče romantiky, gradace napětí, vhodnosti herců, hudby – je to opravdu to nejlepší. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slabší podívaná se všemi žánrovými neduhy béčkových dobrodružství, jednoduchý plot, do vody Amazonky musíte vlízt jedině když je čirá, nejsou v ní krokodýli ani piranně, a když scénář neví kudy kam, tak se to nějak rychle a hlavně jednoduše vysvětlí, posune, k tomu dabing Barrandova z roku 1986. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

23 rokov trvalo našej distribúcii než sa dostal tento snímok do našich kín. Neviem, či je to na osoh alebo škodu, ale brali sme ho ako niečo nové... akčné... dobrodružné... ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

S tímto skvostem jsem se jako malý parchant utkal v osmdesátých letech v našem místním, mírně obskurním, dnes už bohužel neexistujícím kině asi pětkrát. Odcházel jsem vždy mimořádně vzrušen. Modýlek parníku a jeho krkolomný průjezd vodopády, krvavá hostina piraní, natočená zřejmě u producenta doma ve vaně, exotické prostředí skleníků někde poblíž Stuttgartu! To vše přístupné a to za 10 Kčs do poslední řady. Byla to paráda. Nikdy nezapomenu. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je to skutečně naprostá slátanina, naivní, špatně napsaná, ale když k tomu připočteme všechny polehčující okolnosti jako je doba vzniku, snaha, německá produkce, hlavně ale nostalgická vzpomínka na dětství, domnívám se, že není možno tento film úplně zatratit. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný príbeh odohrávajúci sa v brazílskom povodí Amazonky niekedy na začiatku storočia 20. storočia. Po väčšinu filmu nie je núdza o svižné tempo a dobrú výpravu a takmer vždy sa niečo deje. Akcia však už taká prevratná nie je, 50 rokov sa na nej podpísalo viac ako dosť. O špeciálnych efektoch pri prejazde perejí či dokumentárnom natočení pažravých piraní radšej pomlčím. Čo sa týka postav, celkove ujdú, aj ked sa mi záporáci páčili o trocha viac. Pekných dievčat je v Nemecku pomenej, preto sa do tohoto filmu nepomestila ani jedna. Hl. ženská postava (Barbara Rüttingová) je dokonca oberškaredá. Celkovo to ale ušlo - taký typický dobrodružný snímok europrodukcie 60. rokov. 55% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne bezvadná, dobrodružná i když už skoro 50 let stará klasika. Milovníci akce by byli určitě zklamaní, ale já jsem i po těch letech spokojená. Pěkná příroda, spousty zvířat, napínavý příběh, slušná levnější výprava odpovídající době, sympatický drsňák, ucházející hlavní hrdinka a úskoční zločinci. Chlapské bitky byly opravdové, bez triků. Film mi připomínal styl mayovek, které v tom čase taky v Německu s velkým úspěchem točili. Škoda, že ho v televizi nedávají. ()

wray 

všechny recenze uživatele

ako maly som sa s tym stretol na ceskoslovenskej televizii, ale bolo to krvilacnych piraniach - proste, dobrovolne som si to nepozrel. Prilis dobrodruzstva (krvilacne pirane??) na moj vek. Dnes uz som sa na to citil a - mozno som si to predsa len mohol nechat ujst. Ok fajn, dobrodruzny nemecky film. Silna hlavna postava, zloduch, indiani - na prvy pohlad to ma vsetko co ma mat. Ale - je to slabe. Je to sice starsia produkcia, ale - to bol aj Poklad na striebornom jazere, a ten je velmi pozeratelny aj dnes (tie scenerie, herci, hudba!). V amazonke proste nie je nic vynimocne - ak nemusite, nepozerajte :/ ()

charles3

všechny recenze uživatele

Do čs. kin uvedeno teprve v roce 1986, viděl jsem až po dalších pár letech v TV, dobře si pamatuji pouze úplně první repliku po úvodních titulcích (pamětníci si jistě také vzpomenou): "Ale já už nebudu mlčet!" :-) ()

MBob 

všechny recenze uživatele

Na dnesni dobu naivni, se spatnymi triky, ale ve sve dobe and v Ceskoslovenku 80 let naprosta bomba. Nevim, cim tento veskrze prumerny dobrodruzny snimek ma kouzlo, ale od prvniho shlednuti a nyni s odstupem x-desitek let jsem si pamatoval urcite sceny (prujezd perejemi, hostina pirani, bazina krokodylu). Romantika, dobrodruzstvi, exotika, pokud neresite makety lodicky v perejich apod, stla po temer 60 letech stale funguji, i kdyz v zaplave dnesnich akcne nabitych dobrodrustvich, to neni skvost, ale pripominka jake filmy se tocily v 60 letech. ()

Reklama

Reklama