Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitelka tance Rebecca Taylorová a dětský psychiatr Sam Faulkner oslavují pět společných let na pláži. Rebecca, které je přes třicet, by se ráda vdala a touží po dítěti, ale Sam nemá zájem cokoli měnit. Kvůli své profesi má k dětem rozporuplný postoj a zastává názor, že si lidé děti pořizují nezodpovědně. Na pláži se Rebecca a Sam seznámí s Gail a Martym Dwyerovými a jejich třemi neposednými dcerami. Cestou za jejich přítelem, malířem Seanem Fletcherem, Rebecca Samovi oznámí, že je těhotná. Sam je v šoku. K Seanovi se také vypraví rodina Dwyerových. Gail je Seanovou sestrou a s Martym se pochlubí, že čekají další dítě. Sean Sama v jeho názoru na děti podpoří – prohlásí, že děti nechce, protože soužití s nimi by mu všechno vzalo. Když si Rebecca uvědomí Samův vlažný postoj, řekne mu, že sice vidí, že na dítě připravení nejsou, trvá však na tom, že si ho ponechá... Skamarádí se s Gail, která jí jako zasloužilá matka může v lecčems poradit. Samovi nezbývá než souhlasit. Když Rebeku doprovází na první gynekologickou prohlídku, přijme je roztržitý doktor Kosevich, původem Rus. Když zjistí, že Sam má doma kocoura, přikáže, aby se ho kvůli možné nákaze zbavil. Rebecca Samovi zase doporučí, že by měl prodat své milované porsche a koupit větší vůz. Samův život je náhle vzhůru nohama. První tři měsíce je Rebecce špatně, a proto se odmítá se Samem milovat. A později se začne obávat, že by mohli miminku ublížit. Sam je nervózní a při tenisu řekne Seanovi, že je sexuálně frustrovaný. Sean však najednou obrátí a tvrdí, že by už taky rád měl rodinu... (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a zábavná záležitost. Ač je to celkem překvapující, tak chemie mezi hlavním párem (Hugh a Julian) funguje velice dobře, avšak ještě lépe funguje potřeštěná manželská dvojice v podání Joan Cusack a Toma Arnolda (pro toho to je IMHo druhý nej výkon po True Lies). Jako třešničku na dortu tu pak máme ruského gynekologa Robina Williamse a sukničkářského přítele hlavního hrdiny Jeffa Goldbluma. Chris Columbus opět dává do filmu řádné množství sentimentu, ovšem tady mi to ani trošku nevadí (no dobře, možná trochu ano ). Konflikt s dinosaurem si asi budu pamatovat do konce života, to bylo něco nezapomenutelného. Plus posledních 20 minut je skutečně neuvěřitelnou smrští velice zábavných gagů a závěrečná scéna už jen zahřeje na duši. Pro mě asi nejlepší Chrisův film (promiň Kevine :-) ). ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Obrovské filmové překvapení. Není to vyloženě jen jeden z dalších romantických filmů s anglickým sladouškem Hughem Grantem, nýbrž romantická komedie, které se dobře ujal Chris Columbus coby režisér. Grant si sice pořád hraje to svoje, ale jak mění své názory, když z počátku nechce vůbec děti a nakonec je v tom až po uši je fakt dojemné. Stejně jako celé těhotenství a celý tento film. Julianne Moore hraje něžnou ženu, která touží po dítěti, což se dneska fakt už nevidí. To vše je okořeněno spoustou hlášek, mezi nimiž vévodí ta na konci filmu těsně po porodu, když se chlapovi narodí dcera a on celou dobu touží po klukovi. Nakoukne manželce mezi nohy se slovy: "Nemáš tam ještě jedno?" [4563. hodnocení, 108. komentář, 61%] ()

Reklama

SB 

všechny recenze uživatele

Viděl sem několik britských (koprodukčních) komedií s Grantem a často sem se dost bavil, problém ale asi bude v tom "britských", rozdíl mezi americkým a anglickým humorem je zde a např. v Jak na věc učebnicový. Tato komedie jako podprůměr již začíná, ale končí již jako infantilní, přiblblá slátanina. Zajímavé komentáře: pakobylka, gpx. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti hrozně sentimentální a pitomé. Ovšem tím že jsou to ještě léta devadesátá, není to tak plné zlých moderních názorů, která urážejí děti, těhotné, ženy, a tak podobně. Což je právě u moderních romantických komediích to nejčastější, a nejhorší. Tohle je prostě jen docela dobře obsazená fraška, plná klišé a odhadnutelných závěrů. Má to scénář podle jedné předlohy, jako všechny tyhle filmy. Co je zvláštní, bylo tam pár docela slušných vtipů, a právě díky tomu a že se film vyhýbal propagandě a vulgaritě, byl více méně koukatelný. Jinak režijně je to klasický Columbus, co si budeme povídat. Všichni byli dost dobří, nejlepší Cusacková a Goldblum, ti jsou skvělí vždy. Samozřejmě všechno dobře dopadlo, a všichni se nakonec poučili. Nenudilo to, a ačkoli vám vše bylo jasné od začátku až po závěrečné titulky, bylo to docela zábavné. Takže je to na vaší osobní odvaze. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Velmi nenáročná komedie, která pravidelně dávkuje vtipy a pravdivá moudra, takže jste neustále ve střehu. Jenže finále to absolutně zbourá a během několika minut dostáváte jeden vtip za druhým, že se prakticky nemůžete přestat smát. Velmi milé překvapení, které nejen splnilo očekávání, ale zároveň dokázalo přinést něco víc. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Robin Williams chtěl původně hrát roli Barneyho, nakonec si zahrál doktora. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě Pittsburg ve státě Kalifornia. Natáčelo se i v tamní nemocnici Los Medanos. (Terva)
  • Hans Zimmer složil hudbu k filmu ještě před začátkem natáčení. (Terva)

Reklama

Reklama