foto

Kristin Davis

  • nar. 23.2.1965 (53 let)
    Boulder, Colorado, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kristin Laden Davis se narodila 23. února 1965. Její rané dětství je spojeno s rozvodem rodičů, který proběhl v roce 1968. Její matka se později vdala za Keitha Davise, profesora psychologie na University of South Carolina. Kristin, která byla až dosud jedináček, tak získala tři nevlastní sestry.

Otec i s rodinou se přestěhoval za prací do města Columbia v Jižní Karolíně. Zde Kristin žila až do roku 1982. V tomto roce dokončila studium na střední škole. Odstěhovala se do New Jersey, kde začala navštěvovat Rutgers University. Po promoci v roce 1987se odstěhovala do New Yorku.

První průlomovou rolí se pro Kristin stala postava Brooke Armstrong Campbellové v seriálu MELROSE PLACE. Po ročním účinkování ji však ze seriálu na četné ohlasy diváků producenti stáhli. Diváci nemohli její postavě přijít na chuť. V epizodních rolích se mihla v seriálech PŘÁTELÉ a SHOW JERRYHO SEINFELDA.

V roce 1998 se Kristin stala jednou ze čtyř hlavních protagonistek nesmírně úspěšného komediálního seriálu SEX VE MĚSTĚ a v projektu setrvala až do jeho ukončení v roce 2004. Role Charlotte Yorkové, episkopální princezny New Yorku, jí vynesla nominaci na cenu Emmy.

Od ukončení SEXU VE MĚSTĚ účinkuje čas od času v průměrných filmech typu CHUNDELATÝ PES (2006) nebo BUDIŽ SVĚTLO (2006). Za zmínku samozřejmě stojí i účinkování v celovečerním SEXU VE MĚSTĚ (2008).

V současné době je stále svobodná, bezdětná a zbavuje se závislosti na alkoholu.

Weissik

Herecká filmografie

Filmy

2016 A Heavenly Christmas (TV film)
2012 Cesta na tajuplný ostrov 2
Rozdvojená mysl (TV film)
2010 Sex ve městě 2
2009 Trable v ráji
2008 Sex ve městě
2006 Budiž světlo
Jak jsem se stal psem
Miss Spider: Princ, princezna a včelka (TV film)
2005 Dobrodružství Žraločáka a Lávovky
Soccer Moms (TV film)
2004 Winning Season, The (TV film)
2003 Beyond the Skyline
2001 Someone to Love (TV film)
Tři dny (TV film)
2000 Sex and the Matrix (TV film)
Veď mě dále cesto má (TV film)
Černý jezdec (TV film)
1999 Atomový vlak (TV film)
1998 Hrozny hněvu
Traveling Companion
1997 Deadly Vision, A (TV film)
1996 Největší lež (TV film)
New Yoga
1995 Dva v tom
Lebkouni IV: Tělo a duše (TV film)
1991 N.Y.P.D. Mounted (TV film)
1987 Doom Asylum

TV seriály

2014 Zkažená úča (TV seriál)
2004 Miss Spider a její kamarádi ze Sluneční louky (TV seriál)
Sex ve městě (TV seriál)
Američanka v Paříži II. (S06E20)
Američanka v Paříži I. (S06E19)
Plác (S06E18)
další epizody (8)
Will a Grace (TV seriál)
Nikdy ho nebudeš mít (S07E07)
2003 Sex ve městě (TV seriál)
Jeden, jedna, jedno (S06E12)
Dominový efekt (S06E11)
Páni, přerušeno (S06E10)
další epizody (12)
2002 Sex ve městě (TV seriál)
Miluji komedie (S05E08)
Jdi na západ, mladá ženo (S05E07)
Kritický stav (S05E06)
další epizody (14)
2001 Sex ve městě (TV seriál)
Řekni prostě ano (S04E12)
Pozdě bycha honit (S04E11)
Jak to skoulet s koulemi (S04E10)
další epizody (12)
2000 Sex ve městě (TV seriál)
Problémy s ptákem (S03E18)
Jak se do lesa volá (S03E17)
Úhlavní přátelé (S03E16)
další epizody (18)
Přátelé (TV seriál)
Rossova kniha (S07E07)
1999 Sex ve městě (TV seriál)
Bývalý milenec ve městě (S02E18)
Ženy po dvacítce vs. ženy po třicítce (S02E17)
Líbilo se ti to? (S02E16)
další epizody (18)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
Přijďte, všichni mí věrní (S01E12)
Období sucha (S01E11)
Těhotenský večírek (S01E10)
další epizody (12)
1997 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Butter Shave (S09E01)
The Pothole (S08E16)
1995 Pohotovost (TV seriál)
Štěstí ve hře (S01E13)
1994 Doktorka Quinnová (TV seriál)
Díkůvzdání (S03E10)
1992 Melrose Place (TV seriál)

Dokumentární

2004 Sex ve městě - Loučení (TV film)
2002 Intimate Portrait: Cynthia Nixon (TV film)

TV pořady

2011 25th Annual Genesis Awards, The (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1999 The 51st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace