Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rozčilovat se u horrorů,že jsou nesmyslné a neuvěřitelné je docela hloupost(pokud to opravdu nezachází do extrému a nejde o záměrnou nadsázku)--Navíc-příběh o tom,že v NY metru,které je tak staré ,členité,komplikované a propletené,že ho ani dlooouholetí zaměstnanci zdaleka neznají-se skrývá nějáký psychodeformovaný maniak je jeden z nejuvěřitelnějších široko daleko..........Problém filmu je spíš v tom,že je to prostě taková jednoduchá jednohubka,která ničím něják zvlášť nezaujme =pustit,pobavit se,vypnout,zapomenout=60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +atmosféra, zvuky -hodně tmavý obraz, podivný děj, slabé obsazení i herecké výkony/// Film vynášený do výšin (reklama) nakonec nepřinesl nic nového, zajímavého ani zvláštního. Sice mohu tvrdit, že teď už mě neuvidíte v Pražském metru...a já mohu býr rád, že v Brně žádné nemáme... ale teď vážně, být to trošku více vysvětleno a být to více vyvražďovačka, tak budiž. Ovšem tenhle film velice rychle zapadne, když nezmíním pár hutných scén, tak to byl film docela o ničem. No sem zvědav na alternativní začátek i konec, když už to na tom dývku mám :-)/// Celkem 47%/// ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že mý oblíbený hororvý fandy (Ingrid, Obitus, RAPIDUS) to docela nadchlo a svorně tomu flákli 4*. Já tak štědrej nebudu, mě to teda skoro vůbec nebavilo, ještě tak první polovina docela ušla, ale když se objevil vrah, začalo mi to hodně smrdět Texaským masakrem a Hory mají oči (tím asi nejvíce) a to mi na filmech dost vadí. No, vadí, když je to udělaný docela dobře, jako např. Pach krve, tak to zas tak nevadí, ale tohle je docela slabej odvar. Další věc, co mě na filmu neskutečně iritovala - oni na noc zavřou několik stanic a nechají všude rozsvíceno? A klasický vrah všudybyl, asi má sedmimílové boty. Za zmínku a vypíchnutí stojí asi jen tak tři čtyři věci (blonďatá Franka Potente, pohyby - pouze pohyby, ne chování!!! - vraha, jeho doktorský výstup a závěrečná scéna). ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Prostě další krávovina typu nějakej magor s nožem/mačetou/motorovkou... vraždí všechno co se hýbe, čím více krve a brutality tím lépe,ale žádný překvapivý motiv, scénář už od začátku jasně průhledný,že je vám hned jasné jak to nakonec celé dopadne. Pokud si odmyslíme všechny naturalistické scény tak atmosféra taky nic moc. Takže záležitost čistě jen pro fanoušky žánru. Ostatní si to klidně můžou nechat ujít - ztráta času a peněz! ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

35 % - Plusem filmu je zajímavé prostředí, kam je příběh situován – tedy klaustrofobní prostory londýnského metra. Z tohoto plusu ale režisér a scénárista Christopher Smith nedokázal vytěžit nic navíc. Hlavního zabijáka se moc nebojíme, protože po půlhodině filmu je na plátně pořád, a tak osvědčené pravidlo hororu, že nejvíc strachu nahání to, co není příliš vidět, beer rychle za své. Kromě toho příběh nemá gradaci, je to vlastně neustálý útěk hlavní hrdinky před monstrem, který ve finále nemá ani pořádnou pointu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)
  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)

Reklama

Reklama