Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Že prý mysteriozní thriller... no tak jsem asi přehlédla, že první je psaný horor. Nejdřív to vypadalo na takovou nezávaznou nadháněčku, vlastně jsem čekala něco ve stylu Revizorů, ovšem pak se tam objevil ten pištící kříženec Voldemorta s Glumem a rázem to bylo v čudu. Vrcholem byla pak scéna na operačním sále, kdy už jsem vážně přemýšlela o tom, že to nedokoukám. Nakonec jsem vydržela a jenom kvůli France dávám tu jednu hvězdu, jinak by tohle dílo skončilo v propadlišti dějin. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som až prekvapený, ako dobre Metro funguje. Je jednoduché, jasné, priamočiare, ide od začiatku rovno na vec, ničím sa nezdržuje a hoci sa občas zastaví, tak len preto, aby nabralo dych k ešte väčším otáčkam.O žiadny extrémne komorný film však nejde, Franka Potente v atmosférickom anglickom podzemí stretne prekvapivo veľa ľudí... ktorí poslúžia ako náplň do mlynčeka na mäso. Perfektne tiesnivá výprava, výrazné vedľajšie postavičky, scénka s "gynekológom" je solídna exploatácia, Franka to zvláda ľavou zadnou (bodaj by nie, má natrénované z Lola beží o život) a v neposlednom rade sa vydaril aj ústredný pošuk, ktorý je akousi kombináciou pošukov z Pachu krvi a Pyunovho céčka Adrenalín: Predbehni smrť. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejprve se nic neděje a film drží nad vodou atraktivní prostředí "děje", pak přijde jedna vyvedená hláška a nadále se nic neděje. Poté se na scéně zjeví původce zla a ... a nic se neděje, pak se konečně začnou dít nechtěně směšné scény a pak už je naštěstí konec. Snímek nezachrání ani Franka Potente ani sociální ponaučení na závěr ,-) Jeden z těch filmů, který vás přesvědčí, že necelých devadesát minut může být sakra dlouhých. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rozčilovat se u horrorů,že jsou nesmyslné a neuvěřitelné je docela hloupost(pokud to opravdu nezachází do extrému a nejde o záměrnou nadsázku)--Navíc-příběh o tom,že v NY metru,které je tak staré ,členité,komplikované a propletené,že ho ani dlooouholetí zaměstnanci zdaleka neznají-se skrývá nějáký psychodeformovaný maniak je jeden z nejuvěřitelnějších široko daleko..........Problém filmu je spíš v tom,že je to prostě taková jednoduchá jednohubka,která ničím něják zvlášť nezaujme =pustit,pobavit se,vypnout,zapomenout=60% ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

35 % - Plusem filmu je zajímavé prostředí, kam je příběh situován – tedy klaustrofobní prostory londýnského metra. Z tohoto plusu ale režisér a scénárista Christopher Smith nedokázal vytěžit nic navíc. Hlavního zabijáka se moc nebojíme, protože po půlhodině filmu je na plátně pořád, a tak osvědčené pravidlo hororu, že nejvíc strachu nahání to, co není příliš vidět, beer rychle za své. Kromě toho příběh nemá gradaci, je to vlastně neustálý útěk hlavní hrdinky před monstrem, který ve finále nemá ani pořádnou pointu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)

Reklama

Reklama