Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uzavretá teenagerka Megan sa spolu so svojou spoločensky založenou matkou po smrti otca sťahuje do nového mesta. Dom, ktorý kúpili má medzi starousadlíkmi zlú povesť - povráva sa totiž, že v ňom prebývajú temné sily. Predchádzajúci majitelia z baráku zabudli odviesť veľké starobylé zrkadlo, ktoré dievčinu zvláštnym spôsobom priťahuje a preto sa rozhodne si ho ponechať. Megan sa vďaka svojmu excentrickému výzoru a čudáckemu správaniu po nástupe na miestnu strednú školu okamžite stáva terčom posmeškov zo strany niekoľkých tunajších študentiek, ňou nenávidené osoby však postupne začne stíhať séria podivných nehôd a Megan začína tušiť, že tieto nevysvetliteľné udalosti majú priamy súvis s tajomným zrkadlom v jej izbe. (Karamanlis)

(více)

Recenze (27)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý príbeh z dobrým spracovaným.Scenár bol dosť schopný a je tu viacero slušných hororových gore scén.Atmosféry je tu dostatok,nato aby som bol spokojný.Herecké prejavy boli prijateľné na tak malí rozpočet,ktorý v niektorých momentoch bol poznať.Jediné čo musím vytknúť je,že keby zabíjal sám démon a nie posedlá dievčina určite by film bol o čosi strašidelnejší. Ale aj tak veľmi príjemne prekvapenie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Megan je tak trochu do goth a přišlo mi, že svůj předobraz našla ve Winoně Ryderové (Beetlejuice 1988). Zrcadlo, co se nedá rozbít ani z domu odvézt, protože se do něj stále vrací, ukrývá démona. Zrcadla jsou prevíti - nejen že vše obrací, ale ještě jsou branami do jiných světů. A jakmile se Megan začnou plnit přání, démon zrcadla ji ovládne naplno. Hezký nápad a vcelku solidní vraždy, byť mohly být bizarnější, ale nechť. Lehce cáknutá matka, dva psi, odstrčená Megan a vzpomínky na zemřelého otce, to si prostě žádá prokletý dům. Tedy zrcadlo. Ch. Spradlingová má natolik vystajlovanou postavu, že ji filmaři prostě svléknout museli. A smrt vydařená. Pěkné jsou i momentky, kdy se ze zrcadla valí proud krve, nebo matka (K. Blacková) strká ruku do odpadu. Závěr je atmosférický a zlověstný, čemuž kromě snového vizuálu napomáhá i mrazivě úderná hudba. Ocení především milovníci osmdesátkových hororů, páč tenhle tam přeci jen ještě trochu (víc) spadá. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžká inspirace pro těžce špatný Amityville: New Generation. I zde máme zrcadlo, na jehož druhé straně přebývá samotné zlo. Tenhle kus starožitného nábytku vám ale dokáže plnit přání, ať jsou jakákoliv. Třeba i obnažení vnadné studentky v dívčích sprchách, jejíž kozy jsou naprosto excelentní. No a samozřejmě i nějaké to náhodné zabití, pro tentokrát výjimečně krotké. Mirror Mirror zkrátka působí, jakoby se zapomnělo v osmdesátých letech, což mně sice plně vyhovuje, ale trochu víc brutality by rozhodně neškodilo. Roku 1993 u nás vydala společnost Davay. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno sice až na třetí pokus, ale slabší trojhvězdí si tento snímek zaslouží. Je to ten takový klasický horůrek z ranných devatesátých let, který v dnešní době ničím nepřekvapí, ale spíše nostalgicky potěší. Osobně bych přivítal démona samotného, než posedlost, ale s tím nic nenadělám. Gore scény nejsou špatné, vana a sprcha vedou. Potěší ještě konec, který byl pro mě docela nečekaným. 5,5/10. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý horor o odstrčenej outsiderke, ktorá sa presťahuje do cudzieho mesta, má problém nájsť si priateľov a spriahne sa s démonom. Megan až neprirodzene vyčnieva z radu postáv, nosí veľké klobúky a ťažké čierne kabáty, zatiaľčo ostatní chodia v krátkych rukávoch. Keď začínajú pribúdať vraždy a nie je potrebné upozorňovať o koho ide, Megan sa už oblieka normálne. Aké priehľadné! Myslím si, že bez tejto prvoplánovosti by sa film pokojne zaobišiel a možno by som mu v tom prípade dal aj viac bodov. Príbeh má svojskú atmosféru, plynie vláčne a postupne vťahuje do deja. Ako správny démonický horor v úvode názorne naznačí, čo bude nasledovať. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama