Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo jo to byly casy... dneska na to leckdo nadava ale ted priznejte barvu kdo jste na tom nevyrustal? jedna z JCVD kultovnich zalezitosti pravda scenar nic moc nektery ty zpomaleny bitky uz pusobi po tech letech trochu smesne ale na to kaslu ty ctyri hvezdice si tohle dilko proste zaslouzi a je po diskuzi! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Poprve me to moc nebralo, ale podruhy uz jsem si film docela uzil. Mladej nabusenej Van Damme bez boule, rychlej uvod a trenink a sup, sme v Hong Kongu a je to jen sled bitek. Je fakt, ze natoceny nejsou nic moc, choreografie misty taky pokulhava a nektery souboje jsou zbytecne sestrihany a mistama pak kuli tomu i lehce smesny, ale da se to docela pochopit, protoze co se prostoru sebere ostatnim bojovnikum, tolik ho dostane Van Damme. Zaporak je taky dostatecnej, hudba nenastve a pribeh je presne takovej, jakej byste od tohohle druhu filmu cekali, takze ve vysledku naprosta spokojenost. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Společně s Univerzálním vojákem mnou nejsledovanější filmy s Jean-Claude Van Dammem. Už snad ani nespočítám, kolikrát jsem je viděl. Souhlasím s názory, že tady se jedná hlavně o nostalgické vzpomínky a prožitky, které jsem u toho jako malý cítil. Frank Dux coby neohrožená mlátička v nelegálním turnaji byl prostě cool. Každý chtěl vidět, jak konečně dá přes držku tomu slizkému Chong Li. Bolo Yeung a ta jeho držka mi coby malému naháněla doslova hrůzu. Sice si musíme počkat, ale ty vyřazovací souboje, při kterých na sebe narazili vyznavači různých bojových sportů, byli taky super a to hlavně co se „choreografie“ týče. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je ten americkej parchant co dělá triky s cihlama." Mám vytříbenou bojovou techniku - nejprve soupeře načnu úderem břicha do jeho pěsti, pak ho čelistí fláknu do lokte a když ho dorazím parádní hlavičkou do jeho kolene, tak ho ještě zmatu svým několikadenním bezvědomím. Své umění jsem vybrousil k dokonalosti při sledování béčkových až zetkových filmů s JCVD a videokazeta s Krvavým soubojem patřila mezi ty nejošoupanější. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní limonáda, každopádně rád se k ní zase někdy vrátím. Když se ale ohlédneme za nějakými skoro pětadvaceti lety „hvězdné“, „polohvězdné“, „skomírající“ kariéry, tak na tom „svaly z Bruselu“ nejsou až tak zle. Sice už se pomalu přesouvá mimo Spojené státy a natáčí v ukrajinských, rumunských nebo třeba bulharských produkcích (a většinou pod taktovkou party břídilů), ale stejně se ve Van Dammově filmografii objevuje hned několik žánrových lahůdek, že ho ani nejde úplně poslat k ledu. Však i komentáře na csfd se stále vrací k tomu, že ten či onen uživatel hodlá JCVD dát ještě šanci.. a pak další.. a další.. Ostatně, mrkněte na to, jak málo filmů tu má v černých číslech.. tři z nějakých čtyřiceti? Kasovní trhák Bloodsport nás na skoro úplném začátku jako řada jiných vpustil do dusných ilegálních arén, ve kterých Van Damme heroicky bořil soupeře. A my mu to žrali/žereme. Zároveň po dvou záporných rolích (Černý orel, první Karate tiger) okusil to, co mu už prakticky zůstalo: totálního klaďase. Navíc si o pár let později u Dvojitého zásahu na pár hereckých kolegů vzpomněl, samozřejmě hlavně na prsními svaly škubajícího Bolo Yeunga. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Paulo Tocha, který hraje zapásníka Muay Thai, je ve skutečnosti šampión v Muay Thai. (KucC)
  • V úvodu filmu Frank (Jean-Claude Van Damme) vzpomíná na náročný trenink, který absolvoval a ve kterém mu v jeho závěru mistr předával rodinný meč. Když mu Senzo Tanaka (Roy Chiao) meč předává, podává mu ho tím stylem, že je meč opřený o mistrovo rameno. Poté Frank stiskne rukojeť, aniž by se meč nějak hnul, avšak v následujícím záběru meč o mistrovo rameno opřený není. (Armin82)
  • Chong Li (Bolo Yeung) pronese ve filmu pouze 24 slov. (korbitch22)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama