Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velká nostalgická klasika, kterou jsem léta považoval za jeden z kopáčových nejlepších filmů. Inu,  bezpochyby k nim patří. Svou hereckou bídu tu zužitkuje rovnou ve dvojroli a dopřeje si i žhavou erotickou scénu s panenkou Alonnou Shaw, která založila i na  tehdy populární otázku Umělá či pravá? Největší "síla" filmu pak tkví pochopitelně v bojových scénách a o ty tu není nouze. Van Damme si tu zopakuje souboj s Bolo Yeungem,  máme tu lesbu kulturistku či muže s ostruhami. A slušně se člověk pobaví i u akčních sekvencí bez pěstí.  Jednou  z nejpamátnějších je ta, kde na Van Damma střílí z několika metrů muž ze samopalu, ten však neztrácí hlavu, skloní se pro zbraň, v klidu ji nabije, namíří, vystřelí a co myslíte?. Tohle se prostě neomrzí.  Pohodové tři. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Twin brothers torn apart by violence. On a mission of revenge. One packs a punch. One packs a piece. Together they deliver… Plakát na Double Impact s tímto textem mi donedávna visel nad postelí, ale to jen proto, že šel špatně strhnout. Opravdu! Pružný Belgičan, nezbytná roznožka, pevné hýžďové půlky - to všechno násobeno dvěma! Škoda jen, že Bolo Yeung je na ně sám.. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

V životě mladého muže je několik momentů, které si člověk pamatuje celý život. První polibek, první láska, první sex, první ligový (Je jedno, jaká liga to je) gól, úspěšně složená maturita a pětistý komentář na čsfd. Přes všechny milníky jsem se dostal až k posledně zmíněnému a rozhodl jsem se pojmout ho opravdu slavnostně a věnovat ho své platonické lásce (Bez homo podtextu) Jean-Claudu Van Dammovi, k jehož filmům mě to bude vždy táhnout a opravdu jsem s tímto komentem čekal několik týdnů, aby mi to vyšlo přesně na magickou ,,pětibabku“. Dvojitý zásah je první ze série filmů, kde začal božský Belgičan rozmnožovat svojí hereckou účast na více rolí a rozhodně to není na škodu. Jasně, Jean není nikterak úchvatný herec, ale konfrontace mezi rozdílnými bratry přináší zřejmě nejzábavnější pasáže filmu. Škoda, že se to nedá říci o upachtěné akci a ani o samotném vrcholu filmu, kdy si to Van Damme rozdává s Jean-Claudem. Tři hvězdy z nostalgie ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnocenej film se mi zda JCVD ma urcite lepsi ani tam nemusel bejt 2x jednou by to stacilo... no hlavne ze je tam Bolo Yeung jeho zaporak je zcela ultimatni jinak akce slusna v detstvi sem to taky zral to jo ale kratsi delka by filmu neuskodila misty se to celkem vleklo a tech kecu a pokusu o vtip bylo az moc takze prumer PS ale ten plakat ve tvaru vhs je neskutecne cool! to mi pripomina stare casy ()

otík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z naprosto nejlepších snímku tohoto nabušeného Belgičana, který byl v devadesátých letech ve vrcholné formě a v tomto filmu to ukázal nejlépe. Obě dvojčata jsou v jeho podání typickými jeho hrdiny - buď nebezpečný drsňák nebo pohodový šoumen, oba ale umí výtečně rotačky, kopy a boj zblízka. V tomto příběhu si navíc dobře zastřílel a zřejmě zázračně osvícený béčkař Sheldon Lettich dostal z Van Damma neuvěřitelnou akční průtrž. Jedno z nejlepších akčních béček, jaké kdy vzniklo, jeden z Van Dammových a Lettichových klenotů. Hudba: Arthur Kempel ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Tento snímek se natáčel od 4. listopadu do 30. prosince roku 1990 zejména v bývalé britské kolonii Hongkongu. Dále se točilo v kalifornských městech Santa Clarita a Los Angeles. (Trajektt)
  • Ve jedné ze scéně, Alex (Jean-Claude Van Damme) popadne dvě láhve od alkoholu a praští s nimi protivníka do obličeje. O chvíli později ho však praští ještě třetí flaškou. (Chris Masters)

Reklama

Reklama