Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (229)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kýč není v kopáčově filmografii ničím výjimečným a na choreografy měl (kromě Krvavého sportu) vždycky docela smůlu a tak se žádný z jeho fláků neskví bůhvíjak památnými bojovými scénami. Lví srdce mne ale vcelku po letech překvapilo, možná to bylo i vcelku životnou postavou zmrzačeného manažera Joshui, ale já nebyl z celé té nanicovatosti nijak zvlášť otrávený, byť tedy slaďounká neteřinka byla na pěstičku.  Souboje pak té krásy sice příliš nepobraly, ale zase jich bylo dost, odehrávaly se v pestrém prostředí i oděvech ( bazén a plavky, to nevymyslíš) a  proti neandetrálci jsem Žánovi ten palec i držel. Tři nezávadné by byly tak akorát, ale proč zase jednou lehce nepřidat. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce o stupeň horší, záporáci méně charizmatičtí a děj o slušnou řádku procent debilnější s motivem tak slaboduchým až je to vtipné. Velmi slabý přírůstek. Kickboxer a další měly alespoň příjemný nádech mystičnosti - z části i kvůli tomu že byly natočeny mimo US. A právě tento prvek Lví srdce zabijí. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Kdeže levie, skôr srdce slona malo finále, dokonca sa vsadím, že aj ten černoch vsádzal na správneho víťaza, len rozlámaného Van Damma chcel radšej zdravého, preto mu zaklamam. Oceňujem starostlivo vybrané priestory pre duely, pekné telá v bikinách a na béčko málo vídaný priebeh. Miesto pátrania po zabijakoch brata, ktorých by si ktokoľvek iný našiel aj v Alcatraze, sa hlavný hrdina radšej rozhodne kúpiť neteri nový bicykel. Čo mi nesadlo zvolená pouličná kamera bez jediného filmového filtra, pomaly ako z venezuelskej telenovely. Rovnako by sa našli výhrady ku strihu, ktorý beriem ako podraz na diváka. Ten sa neraz stáva svedkom jedného úderu z viacerých uhlov pohľadu, čo možno pridáva na efektivite, no pôsobí príliš umelo a vykalkulovane. Inak svižná a každým ďalším zápasom gradujúca mlátička. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, jeden z nejlepších Van Dammových filmů, motivační i emocionální scény. Je to určitě hodně ovlivněné mým dětstvím. JCVD patřil od mala k mým největším borcům. A když malá Nicole na pirátské VHSce zavolala onkel Leon po tom co vyběhl v závěrečné scéně za horizontem, k tomu ta hudba, no.... To je na kapesník :-) Van Damme ukazuje že umí nejen kopat a boxovat do vajec, ale i hrát. jasných 100% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jak svina, jeden z prvních filmů co sem viděl s Van Damme ještě jako mutující puberták na základce. A jak vidno u dnešních filmů natočených po dvaceti letech to určitou úroveň mělo. Minimálně souboje. Sám sem se věnoval několik let bojovým sportům a to co dneska servírujou aneb film Život je boj, tak Van Damme se svým kultovním snímkem Lví srdce, či Krvavý sport, může v klidu spát, je nepřekonatelný….) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)

Reklama

Reklama