Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (231)

anderson 

všechny recenze uživatele

Z filmov, ktoré komentujem si môžete vyvodiť detaily môjho profilu. Takže ... súhlasím so všetkými, ktorí hodnotia túto poctivú "van Dammovku" vyššie ako 2 hviezdičky. A to najmä kvôli súbojom, ktoré "odpadoví" kuvici kritizujú. Ak už niekto zažil pouličnú bitku, potom vie, že by (s odhliadnutím od martial arts) prebiehala nejako takto. A choreografia - geniálna. Navyše príbeh - akokoľvek klišéovitý a banálny - ma vždy dojme a emocionálne odrovná. Takže kam sa hrabú tzv. romantické dojáky, lámačky vĺn a podobné "vyššie umenie". A kam sa preboha hrabe Živý terč. Veď všetci dobre vieme, že každý ho tu vyzdvihuje len pre Johna Woo. Ale tento komentár nemal byť útočný, takže ... kľudne si tu ďalej odpadujte :-) veď Jean - Claude je už OFF. Technická poznámka: na pirátskych kazetách z NSR pod týmto názvom. (23.11.2004) ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je zde málo lidí kteří hodnotí více jak třemi *, ale já to beru tak, že tenhle snímek je prostě jeden z těch snímků na které nezapomenu. Viděl sem jej jako malý kluk a samozřejmě mě to oslovilo, tak jako rambo nebo jakýkoliv jiný film, který v tý době letěl a jehož hrdina byl obrazem dobra a cti. Takže tento snímek hodnotím 4 * a to proto, že je to z mládí srdeční záležitost. Je jasné, že když se na tento snímek člověk podívá v dnešní době tak v něm vidí nekvalitní béčko,ale v době kdy to letělo např. na satelitu a nebo na videokazetách byl ten film k nezaplacení. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Léon Gaultier (Jean-Claude Van Damme), bojující v cizinecké legii v Africe, dozvídá o smrti svého bratra v USA, přes všechny zákazy a příkazy opouští legii a vydává se pomoci bratrově ženě a dceři. Kapitán lodi, na které prchá, jej ale obelstí, a místo do L.A. jej doveze do New Yorku. Léon hledá způsob, jak se dostat k penězům, aby se mohl vypravit na druhou stranu Států a přitom narazí na starého Joshuu, který organizuje pouliční bojové zápasy... Ve své době to asi byl docela fajn Van Dammův film, ale dneska od filmu očekávám o trochu víc, než jen pár pouličních b(l)itek roztažených do celovečerního filmu. Scénář není nic extra - trochu jsem čekal, že cizinecká legie trochu zaouřaduje, aby se do filmu dostalo trochu napětí, ale ono nic. Takže za pochvalu stojí opravdu jen Jean-Claude Van Damme a jeho souboje, a zbytek je trochu o ničem... ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Páni já vůbec netuším, jak a kde jsem k tomuhle filmu přišla?!?! A netuším, proč jsem ho vůbec dokoukala, protože tam nebylo vůbec nic, co by mě zaujalo...snad jedině ta příšernost Synthie a zrzavá nádhera matky a dcery. No a to je docela málo. Ale asi byly nějaké skvrny na slunci a dokoukala jsem to a tak teď můžu říct, že jsem viděla Van Dammův film. Mno, jako nic moc tedy. Ale chápu, že tohle má nekdo rád. Já si jen prostě spletla dveře a vlezla jsem na jinej večírek, můžu si za to sama:)) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Van Dammových bojových filmů, který se zároveň opírá o výborný citový příběh. Podobných snímků ve své době vznikli hromady, ale tomuto výjimečně nejde jen o rvačky a pouliční zápasy. Příběh je takřka rodinný, což byla pro Van Damma zároveň i herecká výzva a zvládl to na výbornou. Koho závěr nedojal, nemůže snad mít ani srdce. Tato dnes už klasika bývala ohromným hitem na tzv. pirátských videokazetách, které skutečně šli z ruky do ruky. Samozřejmě nejde o veledílo, ale uznání si jistojistě zaslouží. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Většina filmu byla natočena v oblasti Los Angeles, včetně scén v New Yorku. (Homerking)
  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno