Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (229)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo nějakých 10-12, tak jsem koukal jen na Van Damma a podobný - dneska - nesmysly. Neuznával jsem nic jiného. Mám doma dokonce nahrané všechny jeho filmy (do Double Teamu). Teď se za to docela stydím. Ale když se chci zasmát, efekt to má stejný jako dobrá komedie. Tohle je asi jeho nejsentimentálnější film - dřív jsem u něho často brečel. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Pro mne kultovní snímek. Jeden z důvodů, proč jsem se v té době začal věnovat bojovým uměním. A pro Van Damma nejlepší akční záležitost. Naprosto jednoduchý příběh, klasická 80. léta, ale především kvalitně a reálně udělané a nasnímané bojové scény v různých podobách. Ale i solidní doprovodná hudba a dojemný závěr. Nic víc, nic míň. To mi stačí... ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych se neodvažoval to nějak srovnávat, technicky to ani nejde, ale JCVD si prostě natočil svého "Rockyho", jen v pouličním hávu. O ty rvačky ani tak moc nejde, je jich moc na to, aby to byly nějaké vypilované choreografie (ale i to má své kouzlo, je to prostě ulice), jsou jen vyplněním dramatické zápletky. A je to fajn, jen možná moc dlouhé (řekl bych, žeprávě tehdy to začalo, zbytečně přetažené filmy). S kulervoucí Deborah Rennard, přesně pro tohle osmdesátky miluju, pro ty krátkovlasé bohyně s ostře řezanými tvářemi aspirující na MCBP. 3.5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rozporuplna arenovka. Pretoze dejova vata, ktora ma predstavovat vyplň medzi famoznymi bitkami ma práve použitím vsetkych myslitelnych klise bavi. Dokonca dôjde aj na legendarny vyrok o pravidlach. Ziadne nie su. :)). Zapletka pôsobi jak remake Krvaveho sportu, len ju tentoraz poriadne rozpracovali. Dokonca aj Van Damme tu ma konecne uces, ktory nevyzera zastarale. Akurat mu tentoraz naplno na gebuli ziari ten hrbol. :) Na druhej strane bitky, ktore maju byt hlavnou atrakciou arenoviek tu su uplne na hovno. Maju primitivnu krčmovu choreografiu, postradaju dynamiku a naviac su mizerne natocene. Kadenciu uderov predci kadencia strihov, aby sa zakrylo, ze ku kontaktom nedochadza ani omylom. Napriek tomu ostalo vo filme viacero zaberov v ktorych natvrdo vidno, ze udery padaju desiatky centimetrov mimo supera. Obcas sa predsalen objavi nejaky slusnejsi chvat, ale znova je dokaliceny mizernym strihom. Van Damme tu dokonca ani raz neroztiahne nohy, teda nepredvedie roznozku. Velky trapas. Keby sa vystrihli bitky z Krvaveho sportu a zkombinovali sa s dejovou omackou z tohto filmu, tak by z toho vznikla velmi slusna arenovka. Strasne by som chcel dat tomuto filmu nadpriemerne hodnotenie, ale nemôzem. Mizerne bitky ho tahaju pod priemer a milionkrat obohrana zapletka ho tiez nespasí. 4/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lví srdce je parádní film! Opravdu parádní film! Neexistuje snad nic, co bych mu vytknul jako fanoušek Jean-Claude Van Damma. Snad mě jen jedna věc mrzí, že jsem tenhle film neviděl v mládí, protože tenkrát bych mu fláknul čistejch pět hvězd a vůbec bych nad tím nepřemýšlel. Dneska jenom za čtyři a to nad tím ještě musím přemýšlet. Původně jsem chtěl dát tři. Ale změnil jsem to, protože ten film, ať je jakýkoliv, si to prostě zaslouží. Jean-Claude Van Damme tu kvalitu střídal jak trenky s ponožkama, ale tenhle si udržel to určitý kouzlo, díky kterému Jean-Clauda mám tak rád. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)

Reklama

Reklama