Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři bratři chtějí pomstít tragickou smrt milované osoby, ale zapletou se přitom s dcerami těch, kteří mají podle nich všechno na svědomí. (Netflix)

Recenze (70)

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Tento seriál plný latino krások a latino loverov v latino vidieckom prostredí má niečo do seba. Je to už 20 rokov od natočenia a pár krát to reprízovali, ale tá atmosféra v ňom  je v niečom výnimočná. Herecké výkony nič moc a dej občas tiež nie, ale ako celok to funguje. Každá postava je svojská s vlastným charakterom a záporákov je tu až príliš, preto sa stále niečo deje. Motív lásky a pomsty môžeme nájsť v každom diele a o napätie a dokonca aj vážne scény tu nie je núdza. Má to množstvo nepochopiteľných zvratov a trápnych zápletiek, ale ako inak vyplniť 188 častí tejto telenovely. A tá Dana Garcia. Bol som do nej zaľubený. A ešte asi stále som. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Tato novela disponuje sympatickým hereckým obsazením, nádhernými lokacemi (kolumbijské městečko Villa de Leyva je zkrátka okouzlující), pěknými písničkami a i vcelku zajímavou zápletkou - proto i chápu (a plně respektuji) skutečnost, že si příběh bratrů Reyesových celosvětově získal tak obrovskou popularitu (narozdíl od s*ačkoidní Hříšné lásky , jejíž popularita je mi dodnes velkou záhadou)... Mne však tohle melodrama okořeněné komediálními prvky nikdy nechytlo a nikdy jsem u něj nevydržel víc jak deset epizod... Ze zvědavosti jsem se však podíval na pokračování po devatenácti letech z r. 2022, které bylo roku 2023 opatřeno slovenským dabingem a přiznávám, že mně druhá série (trailer zde) docela chytla ! Dle mého se jedná o fajnovou podívanou, která nabízí jak sympatické postavy, tak i kvalitní vizuál - nemluvě o soundtracku, jehož písně jsou nesmírně chytlavé :) Navíc divák ani nemusí vidět sérii první , aby se v „ději" orientoval. Pokoukání je to příjemné :) PS. Zajímalo by mě, jak se pokračování líbí těm, kteří na verzi z let 2003-2004 nedají dopustit PPS. Zatímco v „jedničce" byla barová zpěvačka Rosario Montes vedlejší postavou, tak v novém pokračování je de facto ona tou hlavní hrdinkou. ()

Reklama

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Telenovely nemám dvakrát v oblibě, ale zároveň proti nim nemám a někdy se rád kouknu a musím se přiznat, že sledovat Pasion de gavilanes mě docela bavilo. Nejsem ten typ, kterýmu by stačilo zkouknout jeden díl a honem to jít zkritizovat, viděl jsem jich poměrně hodně a dávám silné 3 * za krásnou hudbu, velmi sympatické obsazení (i nesympatické do rolí záporáků), prostředí a samotný příběh. I když místy skřípal scénář, tak všechny klady téhle telenovely ho přebíjely. 65% ()

Emmmalie 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit keď máte na filmy a seriály naozaj vyberaný vkus a potom vám prirastie k srdcu takýto brak? Ano, presne to sa stalo mne. Skrytú vášeň som videla prvýkrát ako 8 ročné dieťa a od vtedy sa mi to páčilo... Teraz si už len každý rok v repríze opakujem svoju nostalgiu a hľadám v tomto seriály hlbší princíp, ktorý na počudovanie niekedy nájdem. Každopádne si myslím, že táto telenovela je jedna z najlepších aké boli natočené, nemá až tak typický a ohraný dej ako ostatné a keby mám hodnotiť len podla sympatií dám jej 5* ale keďže som trochu realistka dávam 4*. Avšak s komentárom MILUJEM TENTO SERIÁL A VŽDY BUDEM , nech má aj desiatu reprízu na dome. Cmuk :) ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Hezcí a pohlední herci, luxus za který by se nemusel stydět ani rejdař Onassis. Krásná Kolumbijsko-americká příroda není vše a alespoň dostatečný seriál po dějové a herecké stránce z této telenoveli bohužel neudělá. Tamní herci by snad ani v žádném normálním filmů z Evropských či Severoamerických kinematografií hrát nemohli a proto je člověk ani znát natož nějak ocenit jejich herecké kvality nemůže. Leckdy takový herec vytvoří tři-sta rolí ani nevidět. Při té jejich záplavě. Chápu že se tam zřejmě nic jiného asi netočí ale proč nás tady a u nás stále tímto krmí to nechápu. Asi ale jen chtějí nějak vyplnit svůj drahocenný čas aby si mohli dát v poklidu svoje kafíčko, a pak hlavně je to levné. Ale já sám to hned po některých doslova stupidních Německých kriminálkách, které jsou teď mimořádně na vzestupu jako dřív ty Americké, a které se chtějí těm Americkým za každou cenu vyrovnat silně zatracuji. Téměř po dvou dílech které jsem jen tak úlomkovitě a na půl ucha a stěží odposlouchal natož odkoukal jsem pevně rozhodnut této dát této nové telenovele tentokráte z televize Prima jak jinak než odpad ! Příběhy sice plné lásky ale na druhé straně také nabité všeruznou pomstychtivosti a nenávisti, které mění životy všem účinkujícím to mě vážně nikdy nebralo, tedy alespoň v produkcích jihoamerických zemí. Shovívaví nebudu ani k přírodě, tu vidíme i v jiných, ale přímo nesnáším ty které se točí jen z nějaké a v nějaké místnosti-bytu a příroda je zde vidět jen jako taková někdy živá a někdy plakátová kulisa. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Španielska symbolika hovorí, že krahulec je démon bojujúci proti zlu. V originálnom názve – Pasión de gavilanes – slovo "gavilanes" znamená krahulec. (Arsenal83)
  • Vzhledem k nízké sledovanosti 2. série (2022) se stanice Telemundo rozhodla vystřihnout některé scény a novelu zkrátit na 71 epizod. V některých zemích (např. na Slovensku) se však 2. série vysílala ve své plnohodnotné verzi čítající 82 epizod. (fiLLthe3DD)
  • Danna García (Norma) má ve skutečnsti z koní strach – při natáčení Al Norte del Corazón (od r. 1997) totiž byla zalehnuta koňem poté, co ze zvířete spadla. Během natáčení této novely pak brečela pokaždé, když měla na koni sedět. Jelikož jsou ovšem při jízdě na koni postavy mnohdy zabírány od pasu nahoru, vyřešilo se to tak, že Danna seděla na ramenou jednomu ze členů štábu – ten měl k sobě upevněny otěže a předstíral cválání. Kontakt s koňmi se tak herečce minimalizoval na nezbytné minimum. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama