Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Při jisté scéně jsem se tak vyděsil, že jsem v křesle odjel pozpátku dva metry od monitoru... Kdyby tvůrci vystříhali několik zbytečných sekund (občas je určitě lepší ukázat méně, než více), mohlo to být skoro dokonalé. Mezi elitu se Dead Birds nezařadí, ale určitě patří v žánru k tomu lepšímu, co bylo v novém tisíciletí natočeno. Navíc: westernových horrorů není mnoho, takže rozhodně palec nahoru. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Tento v istom smere určite zaujímavý a originálny horror, dosť výrazne zráža pomalý a nudný úvod. Ten je jeho jedinou ale určite dosť výraznou chybou. Záver bol totižto vcelku dynamický, návraty do minulosti vhodne zasadené a krvavé scény kvalitne odvedené. Avšak po tom vlečúcom sa úvode som si to skrátka nemohol patrične vychutnať. 45 % ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to přeceňování chápu, protože třeba takový Eli Roth se na tohle nezmůže do konce života a ve videopůjčovně, aby jste podobně slušný horor pohledali. Na straně druhé to nejen nijak neposouvá žánr, ale originální westernový pláštík je zcela samoúčelný, protože by to fungovalo na krásně i bez něj, příběh neexistuje, jen se bloumá po domě a kukuřicí a postavy jsou zcela ploché. Atmosféru to ovšem díky znepokojivé hudbě, dobré kameře a řadě náznaků má a lekačky ač předvídatelné, vycházejí. Připomnělo mi to Bassettovu MRTVOU HLÍDKU - taky absolutně nic nového, naopak natočené až příliš čistě jako podle hororové učebnice, ale díky silné atmosféře příjemné pokoukání. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z westernového prostredia. Má zaujímavý príbeh o skupine zločincov, ktorí počas americkej občianskej vojny vylúpia banku a na ich ceste do Mexika sa rozhodnú prenocovať v starom opustenom dome, no zistia, že s ním nie je všetko v poriadku. Spracovanie sa mi páči, po úvodnej krvavej lúpeži netrvá dlho a už sa všetky dôležité postavy dostanú k opustenému domu, kde celý čas skvelo funguje pocit tajomnosti, takže film bez problémov zaujme, aj keď sa dlhší čas nič dejovo dôležité nedeje, potom sa už začne postupne odhaľovať celé tajomstvo domu a slušná záverečná fáza, takže film si celý čas drží dobrú úroveň. Čo sa týka samotných hororových scén, tak v tomto filme o ne až tak moc nejde, prvoradý je neustály pocit neistoty, ktorý plnohodnotne funguje po celú dobu, inak sa skôr len občas niekto stratí a poteší niekoľko slušných ľakačiek. Atmosféra je asi hlavným kladom filmu, je výborná a podobne je na tom aj napätie, takže po týchto stránkach film chválim. S hereckým obsadením som spokojný, viac priestoru má len skupina zločincov, kde je každý člen celkom zaujímavý a aj dobre zahraný a poteší hlavne Isaiah Washington. Réžia a technická stránka je na tom veľmi dobre, tu nemám čo vytknúť. A poteší aj vzhľad zvláštnych tvorov, len škoda, že nemajú viac priestoru. Som nadmieru spokojný, Hnev duší je kvalitný horor s výborným scenárom, zaujímavými postavami a slušnou atmosférou, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. Objektívna kvalita filmu- 76%, film sa páči mne na 73%. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Takzvané „lakačky“ nie sú v tomto filme ani náhodou originálne (že by zámerné vykrádanie ázijských „duchárskych hororov“?) a nie sú ani neočakávané, i keď sa ich človek nakoniec predsa len zľakne (teda, zľakne sa hlavne zvuku, nie obrazu). Na jednej strane je vidieť snaha režiséra o vytvorenie celkovej mrazivej atmosféry (čo sa mu aj z časti podarilo), no každý horor nového tisícročia, ktorý je založený hlavne na spomínaných „lakačkách“ mi príde tak trochu zbytočný. Hlavnou devízou filmu tak ostáva zasadenie príbehu do 19 storočia a následné prepojenie dvoch žánrov (horor – western). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Dej filmu je zasadený do obdobia občianskej vojny v USA, do roku 1863. (beso74)
  • Přepadení banky ze začátku filmu bylo natáčeno až ve dvou posledních dnech. (TomikZlesa)
  • Scéna, kdy Joseph kouše do zlaté mince a říká, že je pravá, je improvizace ze strany Marka Boona. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno