Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (173)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozvláčné a chvílemi občas nudné milostné drama. Plytkost děje je vynahrazena různými erotickými hrami, které jsou sice občas zajímavé, ale že bych je musel sledovat dvě hodiny v kuse, to teda ne. Trochu to zachraňují herci - krásná Kim Basinger, zmítající se mezi touhou po klasickém vztahu nebo nových neprobádaných experimentech a Mickey Rourke, který se na roli poněkud výstředního pracháče hodil. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tenhle dnes již kultovní snímek jsem poprvé viděl jako puberťák někdy koncem 90.let. Tehdy si vzpomínám, že jsem na to koukal hlavně kvůli erotickému napětí, které panovalo mezi hlavními postavami (nezapomenutelná scéna s ledničkou a soulož v dešti na schodech). Od té doby jsem to viděl ještě jednou a už mě nebralo tolik jako napoprvé, ale přesto. Mickey byl v 80.letech, ještě předtím, než se začal věnovat profesionálně boxu a drogám, hvězda. Tou se stal právě tímto filmem. Kim nádherná. Nemůžu jinak. ()

Reklama

MissJ 

všechny recenze uživatele

Už jen za to, že to není směšný (ačkoliv na tom krutě zahlodal zub času). Opět ta typická atmosféra, Lyne tohle ovládá mistrovsky (tady měl navíc obzvlášť šťastnou ruku při výběru herců). Většina jeho filmů u mě funguje jen na první zhlédnutí, které mě dostane, při druhém už efekt mizí, začíná prosakovat prvoplánovost, kouzlo je fuč a film padá do nudného průměru. Je to i případ Nine 1/2 Weeks, ale hodnocení měnit nebudu. Hudba mohla být zvolena líp. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Erotický thriler alebo smutná dráma? V zobrazovaní sexuálnej príťažlivosti, dráždivosti a vášne je Lyne macher a od mnohých scén - oplývajúcich neopísateľným fluidom erotického napätia - som nemohla odtrhnúť pohľad. Nostalgická osemdesiatková atmosféra, vnútorne nepokojná, skvelá Basinger a najmä atraktívny Rourke, ktorý v tom čase ešte vyzeral k svetu :-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chladná a odtažitá erotická jízda, která spíše než svou atmosférou a sexualitou jako takovou zaujme nesmírně vyšperkovanými dialogy a skvělými režijními nápady. Brilantní kamera je nezvykle detailní a záliba v obličejových detailech/makrodetailech je velmi často patrná. Oba dva hlavní protagonisté mají to podstatné a tím je samozřejmě přitažlivost. Kim Basinger je nesmírně krásná žena a to v jakémkoliv záběru. Na druhou stranu podlehnout charismatu Mickeyho Rourka taky nebude pravděpodobně příliš těžké. Bohužel celkově až extravagantně nevšední atmosféra a feeling filmu nabourává několik otravných a rušivých scén, které ve své době museli působit zcela jistě až futuristickým dojmem. S odstupem dvou dekád jsou však spíše jako pěst na oko. V podstatě bez děje a silnější myšlenky, přesto koukatelný snímek. Především kvůli své až spalující vášnivosti, což je prvek, který Lyne zvládá vskutku bravurně. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • V některých sexuálních scénách byly za Elizabeth použity dablérky. (HellFire)
  • Záver filmu mal vyzerať inak. Obaja "zaľúbenci" mali užiť jedovatú tabletku, ale John (Mickey Rourke) by ju na poslednú chvíľu stihol vymeniť za vitamíny. (Raccoon.city)
  • V květnu 2008 se podle Moviefone umístili Mickery Rourke a Kim Basinger v žebříčku 25. nejvíce sexy filmových párů na 1. místě. (HellFire)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama