Reklama

Reklama

Křídla vášně

  • USA The Wings of the Dove (více)

VOD (1)

Příběh Kate, která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Když se seznámí se zcela osamělou, ale velmi bohatou Američankou Millie, ke všemu nevyléčitelně nemocnou, vymyslí krutý plán. Zahraje si na kuplířku a dá nemocnou ženu dohromady se svým přítelem Mortonem. Počítá s tím, že až její přítelkyně zemře, budou se mít konečně oba, ona i její milenec, z Milliina dědictví velmi dobře. Náhle však zjistí, že s city lidí lze jen těžko manipulovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh Kate Croyové ( Helena Bonham Carter ), která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Ocenění: Oscar 1997 - nominace: hlavní herečka (H. B. Carter), kamera, kostýmy, adaptovaný scénář Zlaté glóby - nominace: herečka v dramatu (H. B. Carter) BAFTA - kamera, masky; nominace: kostýmy, hlavní herečka (H. B. Carter), adaptovaný scénář Boston Society of Film Critics Awards - herečka (H. B. Carter) Broadcast Film Critics Association Awards - herečka (H. B. Carter) Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards - herečka (H. B. Carter), vedlejší herečka (A. Elliott) Kansas City Film Critics Circle Awards - herečka (H. B. Carter) Las Vegas Film Critics Society Awards - herečka (H. B. Carter), vedlejší herečka (A. Elliott) London Critics Circle Film Awards - herečka (H. B. Carter) Los Angeles Film Critics Association Awards - herečka (H. B. Carter) National Board of Review - herečka (H. B. Carter) Society of Texas Film Critics Awards - herečka (H. B. Carter) Toronto Film Critics Association Awards - herečka (H. B. Carter)... ... Scénář : Hossein Amini. Kamera : Eduardo Serra. Hudba : Ed Shearmur ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé drama s vynikající Helenou Bonham Carter. Také další herci a herečky jsou opravdu dobří, a vůbec celý film je prodchnut takovou zvláštní atmosférou, nejen tou historickou, nebo emocionální, ale je v něm ještě něco jiného, těžko se to popisuje. Rozhodně tenhle film stojí za vidění, hlavně pro milovníky historických kostýmních dramat s prvky romantiky (té je tady ale skutečně jen poskrovnu). ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Henry James je mistr nepostižitelného a nevysloveného, což je někdy dost těžké číst a ještě těžší převádět do filmu. I tady (předlohu jsem nečetla) mi byly některé motivace (krom těch hlavních, samozřejmě) postav ne vždy úplně jasné. První hodina se tak nakonec zdá být sledem více či méně nahodilých scén, po přesunu do Benátek se alespoň uplatní pěkná kamera a náladová atmosféra, aby se v posledních deseti minutách pár větami (a mlčením) udělalo krátké a stručné jasno. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také skvelé ako by som od filmu nominovaného na 4 Oscary očakával, ale bolo to v celku obstojné. Najmä scenár sa mi veľmi páčil, aj keď sa celý točil len okolo akéhosi milostného trojuholníku. Ale bolo tu množstvo pekných symbolov a vyznaní - len škoda, že tie vyznania boli vo väčšine prípadov len sladkými lžami na získanie Lásky. V jednom momente (cca v polke filmu) som mal pocit, že sa to celé zlomí a všetko sa razom otočí naruby - ale to som asi mal len nejakú fatamorgánu v mojej príliš živej predstavivosti. No za najväčší mínus považujem asi to, že film sa len veľmi pomaly rozbiehal a rovnako pomaly doznieval. Jadro príbehu odohrávajúceho sa na začiatku 20.storočia v nezameniteľnej atmosfére romantických Benátok bolo veľmi vydarené. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hezké. Láska, intriky, trest. Benátky i část příběhu, který se odehrával v nich, se mi moc líbil. Studený Londýn nakonec taky. Film působí nenápadně, velkou část v něj proprší a až na pár záběrů je většinou šedivý. Možná i proto ve mně zvláštní pocit smutku zůstal hodně dlouho po shlédnutí. Myslím si, že ho s klidným svědomím mohu doporučit. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Okrem Londýna sa film natáčal v Stevenage, Lutone, Cobhame, Sheppertone a Brentforde (Anglicko, Veľká Británia) a Benátkach (Taliansko). Obdobie nakrúcania trvalo od 3. júna do 23. augusta 1996. (Arsenal83)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Henryho Jamese z roku 1902. (Terva)

Reklama

Reklama