Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

juta 

všechny recenze uživatele

Ač je tu skvělá hlavní melodie, kterou si budete broukat i po několika hodinách, tak to ostatní se zase tak moc nepovedlo. Postavy a dialogy nejsou to pravé, stejně tak záporák, který se tak trochu podobal i jednomu klaďasovi, takže se ze začátku v tom dá trochu ztrácet, ale i tak je tady záporák málo výrazný a nebudí takový strach, jaký by měl budit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hmmm. Jak by tohle asi vypadalo jako povídka nebo román od Kinga? Určitě by se to mezi jeho knihami neztratilo. Phantasm mě bavil. Několikrát jsem se lekla a to přesně v místech, kde bych to měla očekávat a kde se to samozřejmě přímo nabízelo. Nechala jsem se unést tím, co se právě odehrávalo na obrazovce. Bylo to krásně atmosférické. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Kultová čiernohumorná pecka plná žltej krvi, s jedným z najlepších záporákov, akých kedy éra videa splodila. Pár malých výčitiek by sa našlo: herci a (zasa) dej - Coscarelli je ohľadne príbehu dosť veľký optimista a niektoré scénky, ako keby sa odohrávali v inej realite (niekto to tu dokonca nazýval surealizmom). Inak výborná zábava. 85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, mňa tento "kult" nejak zvlášť neohromil. Nebolo to síce zlé, ale ani nemám nijak zvlášť euforický pocit. Pripadalo mi to také šedivé, nemastné-neslané a dosť naivné. Dejová linka, možno až na koniec, je hrozne nudná a nemá čo ponúknuť. Do toho ešte treba prirátať podpriemerné herecké výkony a aj na tú dobu dosť detinské trikové efekty. Snáď jediná postava, ktorá svojim zjavom a celkovým prejavom vynikla bola postava Tall Mana, dosť výrazne tento film potiahla. Na druhú stranu tu bola pri pár scénkach aspoň slušná atmosféra a perfektná muzika. Čistý priemer. 60/100 ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

fantasy horrorům s pořádnou injektáží ušlechtilých efektů začínám přicházet na chutˇ.. po druhém shlednutí jasně vede neotřelá hudba a právě ta bizarní exploze tvurčích nápadů, která šatí sérii Phantasm do kultovního ohozu.. lecos by mohl závidět i Clive Barker, ale to je kapitola sama o sobě. Coscarelli má zkrátka do velikosti barkrova talentu daleko. 8/10 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Keď Mike (A. Michael Baldwin) ukazuje Jodymu (Bill Thornbury) krabičku, v ktorej je odseknutý prst, môžeme na sekundu vidieť mechanizmus, na základe ktorého sa prst hýbe. (tXtX)
  • Písničku, kterou hrají Reggie a Jody 'Sittin' Here At Midnight', složil sám Bill Thornbury. (Chatterer)
  • Coscarelliho matka, spisovatelka Kate Coscarelli, napsala podle filmu román, který vyšel v 500ti tisících výtiscích. (Chatterer)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama