Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Scrimm je zpět i se svými koulemi. Větší rozpočet je určitě znát, ale neřekl bych, že je dvojka o tolik lepší jak díl první. Podle mě jsou svojí kvalitou oba díly srovnatelný. Každej má svoje světlý a stinný stránky. Druhej díl mi místy přišel řízlej do komedie. Jenže tady to oproti jedničce podle mě bylo chtěný. Víc koulí, víc krve, víc efektů, ale zdaleka nenavodí ( místy ) hutnou atmosféry prvního dílu. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Po hromadně kladných ohlasů jsem tedy čekal rozhodně víc. Ani jednička už mě příliš nenadchla. Originalita je určitě plus této série, ale dobrý dojem hodně sráží opravdu toaletní herecké výkony a ne jen pár absolutně dementních scén. Škoda, že se film po celou svojí stopáž nedrží solidního rozjezdu ze začátku a také celkem pěkné atmosféry, která během ubíhajících minut vyprchá jako pšouk. Postava ,,Dlouhána´´ mi k srdci vůbec nepřirostla, nedokážu si ho představit v síni slávy mezi takovými borci, jako třeba Freddy Kruger, Michael Myers, či Jason Vorhees. Série Phantasm je pro mě prostě jen jedna z mnoha mnoha, ke které se možná už nevrátím. Abych pouze nehanil, kultovní gore pasáže z posledních 20 minut filmu jsou geniální. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Phantasm na druhú. Po trošku pomalšej jednotke je tu Coscarelli už iba krôčik za Raimim a mať podobne výrazného kladného hrdinu ako Evil Dead Asha, boli by na tom asi rovnako. Vážne neskutočná pecka. Päť hviezd je možno moc, ale jednotka bola na tie štyri a toto je minimálne o triedu lepšie. Angus Scrimm je diabol! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nejpovedenější díl série s větším balíkem peněz přiklepnutý od studia Universal - exploze, Coscarelliho talent rozjetý naplno a solidní porce hlášek, úchylnosti akce a násilí. Zasněná neurčitá atmosféra jedničky zmizela (v dobrém slova smyslu) ve prospěch akce, pikantního násilí a zmrzlináře Reggieho (který se od dvojky stává se svou čtyřhlavňovou brokovnicí a sexuálním zoufalstvím tahounem série). Tall Man je prostě klasik. Dvojka je esence toho, co máme rádi na hororech z 80. let, ale díky osobnímu originálnímu stylu nespletete si jí s žádným jiným filmem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velké zklamání. Klasický nevýrazný americký horror 80. let. Vykradené detaily a scény z jiných filmů, na začátku je výborná scéna ozbrojování, ale než se hlavní postavy dostanou vůbec k použití těch "hračiček", uběhne strašná doba, kdy se vůbec nic neděje. Nuda, nuda, ... docela dobrou atmosféru pak sráží špatné herecké výkony a děj naprosto o ničem. Finále je docela dobré, ale to už nezachrání tu spoustu znuděného času, který jsem u filmu musel vydržet. Phantasm rozhodně asi není série pro mne. Jednička se mi líbila víc díky atmosféře a hudbě, tady už je i ten hudební doprovod trochu potlačen ... Prostě nic moc, slabota, nuda ... Jak já říkám: "Horror pro děcka ..." ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Kvůli přístupnosti se umírnila původně mnohem krvavější scéna se smrtí kněze. Režisér také prostříhal závěrečnou scénu, kde Alchemy sundá z hlavy kůži a Reggie pozná, že je to zamaskovaný Tall Man - efektová sekvence se podle něj dostatečně nepovedla a tak ve filmu vidíme jen začátek a konec, kde už spojovacím okénkoem hledí "převlečený" Tall Man. Scénu, kde z teleportu vyjde nový Tall Man a vhodí do brány mrtvolu svého předchůdce, nakonec režisér použil na začátku trojky. Tyto a několik dalších vystříhaných scén můžeme k dnešnímu datu vidět jen v nelegálně kolující "workprint" verzi filmu. (BoredSeal)
  • Tento díl měl 10x větší rozpočet než první část. (Chatterer)
  • Aby Reggie Bannister (Reggie) vyzeral na začiatku filmu o 10 rokov mladšie (prológ sa totiž odohrával tam, kde sa prvý diel končil), prefarbil si vlasy na čierno. (beso74)

Související novinky

Reklama

Reklama