Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

lena60 

všechny recenze uživatele

Projekt 100 2010. Nemotorný zmatkař Allan Felix je opuštěn svou ženou. Vztah krachuje především kvůli jeho filmové vášni (pořád chtěl jen koukal na filmy), pro kterou neměla jeho života lačná manželka příliš pochopení. Allan pak s pomocí manželského páru, který se starostlivě chopí role dohazovačů, rozpoutá honbu na dívky v blízkém okolí. Svým nemožným chováním však většinu pokusů odsoudí k nezdaru...Divák je po celou svědkem typické allenovské tragikomedie. Zpočátku zábavné, ke konci trapné a poněkud přehnané. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Raný Allen se vším všudy, jen to tentokrát režíroval někdo jiný. Seznamování se a navazování vztahů za absurdního srovnávání se Woodyho Allena s Humphreym Bogartem – dobrý nápad, na který se povedlo nabalit spoustu typicky allenovských neurotických dialogů a situací. Komedie, která je opravdu k smíchu. Pokud jste neviděli Casablancu, máte ovšem hendikep. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu, proc Woody prenechal rezii nejakymu Rossovi, ale ono to je ve vysledku prakticky jedno. Film sice neni tak svizne podanej, jak by asi ve Woodyho rezii byl, ale aspon se moh Woody zamerit na hereckej vykon a hraje fakt paradne. Navic si i film sam napsal a jeho partnerka je osvedcena Diane Keaton, takze je nakonec vse v poradku. Prvnich asi dvacet minut me to sice kdovijak nebralo, ale jakmile zacne Woody hledat vhodnou partnerku, tak zacne paradni komedie. Woodyho triky na baleni zenskejch jsou totiz fakt ultimatni a samozrejme nikdy nevyjdou, do toho ma jako radce imaginarniho Humphreyho Bogarta a nektery sceny jsou variaci na Casablancu. Takze i pres vlaznejsi zacatek z toho nakonec byla paradni komedie s perfektnima hlaskama. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Start dancing. You ready? Keep count. It´s one, two... right. Go ahead, say something to her." "One, two, one, two..." "Try something more meaningful." "Three, four, three, four..." Allan/Allen je blázen, fakt blázen, a ještě k tomu ošklivej. Ženské na něj ale evidentně letí :). Hlavně díky chytrému scénáři (provázání s "Casablancou" ocením víc až po jejím zhlédnutí) hodnotím první allenovku, kterou jsem viděla, hodně vysoko. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Love is such a strange phenomenon. Strange and exquisite. Před Alvym a Annie, před Borisem a Sonjou, byli zde Allan s Lindou, kteří žili v nepřirozeném světě, kde i jejich podivnost přirozeně vyčnívala. Něco nebo někdo jim do ucha šeptal, jak se mají chovat, a co mají dělat, a tak udělali přesný opak - zamilovali se, s láskou i bez ní, s city i bezcitností. Našli se ve své ztracenosti. Jenže svět nepřirozený podivnou přirozenost zabijí, a tak naši dva hrdinové po chvilkovém milostném zatemnění mysli a rozjasnění srdce vrátili se tam, kam rozum jejich chtěl. Na cestu vyšlapanou a bezpečnou, se vzpomínkou tak blízkou jako ve skutečnosti vzdálenou. Na ten život prožitý v jednom jediném dni. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o jeden z mála filmů, ke kterému Woody Allen napsal scénář, ale nerežíroval ho. (jezurka42)

Reklama

Reklama