Reklama

Reklama

Dospívající dívka s přehnaným zájmem o chirurgii bojuje s postem vyvržence společnosti a přitom spřádá plány, jak přijít o panenství a zachránit svou sestru od pustošících účinků cystické fibrózy. Když je vám sedmnáct, život stojí za starou belu. Dospívající Pauline (AnnaLynne McCord) je prostě jiná. Ocitá se pod tlakem, protože se snaží zapadnout na střední školu, naplnit očekávání rodičů a k tomu všemu hoří touhou přijít o panenství. Jenže kvůli jejímu grotesknímu zájmu o temnější stránky života ji všichni kolem považují za vyvržence společnosti. A protože ji láká lidské tělo, uzavírá se do vlastní fantazie a doufá, že z ní jednou bude skvělý chirurg... tedy pokud do té doby nezešílí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, ale zpracování dost pokulhává. Celou dobu jsem měl pocit, jako bych sledoval nějakou vizi, která ale v hlavě režiséra vypadala podstatně lépe než to, co se dostalo na plátno. AnnaLynne mi do role vůbec nesedla. Je až moc hezká, i když se to tvůrci snaží zakrýt make-upem. Navíc mi připadalo, že se až moc snaží hrát nevinnou holčinu s nízkým sebevědomím. Zbytek její rodiny na tom není o moc lépe. Taťka, mamka i ségra se chovají jako roboti, co odříkávají své repliky podle pokynů. A obávám se, že to není úmyslné. Co se „hororových“ prvků týče, tak tohle by vyděsilo možná tříleté holčičky. Režisér se snaží působit kontroverzně a chce šokovat, ale výsledek je prostě mdlý. Jeho snaha se míjí účinkem. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Puberťačka,která svým vzezřením připomíná smrtku a svým chováním rozhodně vybočuje z řady obyčejných teenagerů mě i přesto byla nějakým zvráceným způsobem sympatická.Pro její morbidní vize ve kterých vypadá jako ztělesnění bohyně pomsty bych rozhodně nešetřil superlativy.Ta holka je prostě magóóór!!!Zamrzela pouze jediná věc a to ,že Malcolm McDowell nedostal více prostoru. ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Záleží na vkuse diváka, ako sa s tým pobije, ale toto je naozaj največšie bizarnosť tohto roku. S pohodového traileru sa nakoniec s Excision vyklubala riadná drastická rozprávka, o vymyslenej pomste a pár surrealistickými scénami. Vskutku nič nové pod slnkom.. Som smutný, že to tak uchylne zostalo iba na papieri.. ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Tu už pravdepodobne viac záleží na vkuse ako na akejkoľvek objektivite, a či mi to sadlo... no asi nie. Dívať sa 80 minút na jednu kravu a jej utkvelé fantasmagorické predstavy ma nebaví ani omylom, problém je vlastne už len v tom, že tento film z toho "hororového" (a vlastne aj obsahového, dokonca akéhokoľvek) hľadiska neponúka nič iné, takže ak by sa ma niekto spýtal, o čom to vlastne bolo, asi by som mu nedokázal vypotiť ani jednu jedinú súvislú vetu. Možno prekvapivé hodnotenie odo mňa, lebo obvykle nezvyknem slušne nakrútené novinky hádzať do odpadu, ale v tomto prípade som mal vážny problém dopracovať sa ku koncu. To si už radšej zopakujem psychodelický Twixt, ten mi prišiel aspoň po vizuálnej stránke celkom zaujímavý, ale o tento nezmyselný a nudný blábol sa už v živote nechcem ani obtrieť. Chváliť nejaké gore pre mňa absolútne postráda zmysel. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Osobitá, poněkud bizarní, ale hlavně zábavná sonda do duše dospívající (a tak trošku narušené) dívky. Ta se tentokrát netýká jen menstruace a beďarů, ale i těžšího zařazování se do širší společnosti jako jsou spolužáci, profesoři nebo sama rodina. Nejsou to jen excese se svrbící a "kramařící" kundičkou, ale hlavně většina scén s její matkou a otcem, které vyvolávají když ne výbuchy smíchu, tak alespoň připitomnělé pochechtávání. Co mě vážně překvapilo byl fakt, že Excision není jen parádně natočená, ale i trefně obsazená (McCord, Bart) a ještě lépe zahraná (Traci Lords!) záležitost, která bude rezonovat v hlavě ještě nějakou dobu. A bez té závěrečné hororové koncovky bych se taky obešel... (80%) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama