Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

666teen 

všechny recenze uživatele

David. David Cronenberg. Podzim na krku, léto v řiti a já mám zkaženej celej podzim. Moje příští setkání s pětiletým bastardem libovolného (nebo žádného!) pohlaví ve slušivé kombinézce s kapucí, skončí mým úprkem do již zmiňované řiti, nebo útokem na ono ONO. Pan režisér, se svojí fascinací tělesnými modifikacemi, opět slaví úspěch. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Totálne mrazivý, miestami nechutný a realisticky podaný komorný horor. Dusná atmosféra a napäťie počas celého filmu vám nedá ani kludne sa nadýchnuť. Dej s detmi- mutantmi je originálny a napriek tomu, že to znie dosť b-éčkovo(deti mutanti) film je inteligenntný a jednoznačne á-čkového rangu. Zábery s detmi majú neskutočnú atmosféru a je z nich až cítit tú surovosť. Cronenberg týmto kontroverzným nápadom predbehol dobu. 90% Ale verím v to, že film sa druhé pozretie už nie tak ohromujúci. Prvý krát si to treba užiť. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězda je hlavně za konec, ten byl totiž konečně správně zvrácený, onen způsob množení, čuchání matky k právě se prezentujícímu výsledku svého tělesného snažení, spousta roztomilých zlých trpaslíků, kteří velmi krásně přijímají kulky...do té doby to ale byla víceméně vata čas od času oživená nějakou tou vraždící akcí, které měly sami o sobě zajímavou atmosféru (řekl bych asi hlavně kvůli červené bundě), ale vtipnější by bylo, kdyby ony používané tupé vražedné nástroje měly více křupavý efekt a divák by pak měl šanci osvěžit si znalosti lidské nervové soustavy. I když na mě film jako celek působí průměrně, jsem rád, že je cítit, jak se David po malých krůčcích zlepšoval po té řemeslné stránce, jeho starším filmům Shivers a Rabid jsem nedokázal uvěřit, vůbec je přijmout, nikoliv po obsahové stránce, tady už to ale celkem šlo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Spoilery: Aká matka taká Katka. Každopádne oceňujem nápad, ktorému Cronenberg aj napriek prvoplánovej nechutnosti neodoprel určitú myšlienku. Z psychologického hľadiska je idea deformovaných detí vytvorených zo zlosti výborný. A postupné odkrývanie toho, čo sa deje je pekne vypointované ( hoci stále trošku tažkopádne). To tempo v týchto ranných filmoch je také kostrbaté a neviem či je to absenciou väčšieho rozpočtu alebo skrátka postupným pílovaním formy, ktorá už v neskorších filmoch takéto tempo problémy nemá. Posledná polhodinka je skvelá. Hoci momentom ako som tam uvidel placentu s novým zárodkom som vedel, že sa bude musieť do nej zahryznúť. Inak veľmi nepríjemná vec, ktorá je minimálne do nápaditosti pôsobivá aj napriek svojmu veku. A tá Kanada v Cronenbergových filmoch teda vyzerá dosť strašne. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Spíš slabší z Cronenbergovy tvorby. Nedočkáme se žádných obrazových orgií a skvělých nápadů jako vytahování kazety z břicha nebo vybuchování hlavy, často se o nepříjemnostech jen mluví. Můžeme pochválit výbornou atmosféru - místy klasický hororová, kdy se dá čekat lekačka - a originalitu námětu. A oproti statečnému Rob Royovi (který byl sice také sám doma) se mi každé zavřené dveře neodevíraly snadno... ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)
  • Samantha Eggar pracovala na filmu pouhé čtyři dny. (Zdroj: ČSFD)
  • Film šel od začátku do oběhu v sestříhané verzi. Necenzurovaná verze vyšla poprvé v roce 2005 na DVD od MGM, nenápadně vydaná pod původní přístupností. (BoredSeal)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama