Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1908 v Anglii. Na Ravenscroftské panství přijíždí britský inspektor Scotland Yardu Thomas Hatcher (Martin Dejdar), aby zde vyšetřil záhadnou vraždu čeledína Patricka Roarka (Mark Huntley). V domě žije 5 žen paní Ravenscroftová (Greta Scacchiová), její dcera Gillian (Laura Harrisová), guvernantka Charlotte Kleinerová (Gabrielle Anwarová), kuchařka Ellen Frenchová (Edie McClurgová) a služebná Dolly (Fay Mastersonová). V průběhu vyšetřování inspektor Hatcher zjistí, že smrt Patricka Roarka nebyla nešťastná náhoda, jak všechny ženy svorně tvrdí. Naopak se zřejmě jedná o vraždu, která má navíc něco společného se smrtí majitele panství pana Ravenscrofta, který zemřel také pádem ze schodů. Výpovědi si v mnoha případech odporují a je na inspektorovi, aby zjistil tajemství Ravenscroftského panství. Zemřeli nešťastnou náhodou, zabili je duchové nebo šlo opravdu o vraždu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomu slavnému Dejdarovu údajnému provaru. Trochu mi to připomnělo ty studiové detektivky vysílané v ČT jako TV inscenace v osmdesátých létech. Rozdíl je v tom, že tohle se točilo opravdu v Anglii s některými anglickými herci v čele s dnes už stařičkou hvězdou O´Toolem. I já oceňuji Dejdarovu odvahu být producentem, ale ten nezdar celkem chápu. Na film jsem koukal sice unavený, ale nijak výraznějí mně děj neprobral. A to jsem očekával Doylovské prostředí z nějakého toho anglického v mlze tonoucího hrabství... Prostě mně to nechytlo, nazaujalo. Polovinu stopáže filmu tvoří 100x ukázaný pád ze schodů... Pobavilo mně, že Dejdar hraje inspektora Scotland Yardu, který se jmenuje Tomáš Hatcher a část dětství prožil v Praze což na panství několikráte zazní... :-). Film mi nějak nesdl, přišel mi takový kostrbatý, Dejdar pobíhá od jednoho obyvatele panství k druhému, vždy se něco dozví a hned zase běží zpět k prvnímu s doplňující otázkou... Do toho velmi rušící flashe Hatcherových představ - když vyslýchá lady Ravescroftovou představuje si jak jí líbá, když vyslýchá kuchařku krájící maso, představuje si jak jej tím mase plácne, když se mluví o urostlém těle Roarka kamera ukazuje zpocené cvičící svalnaté tělo.....atd.. Jestli to měl být humor tak nebyl ani český, ani anglický. Navíc jsme měl stále problém s tím, jak se Dejdar nadaboval. V české verzi mluvil podivně vysoko skoro takovou fistulí. V originálu mi zase vadila jeho nedokonalá angličtina se slovanským přízvukem. Místy byla docela zajímavá hudba M. Dvořáka. Já osobně Dejdara nepovažuji za nějakého extra filmového herce, takže jsem od něj nic moc neočekával a ani nic moc nedostal. Když to shrnu, stačí to vidět jednou. DVD jsem koupil v jedné rušené půjčovně DVD za 10 Kč a víc bych za to asi nedal. Dávám dvě hvězdy z toho jedna je za odvahu. * * ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, vlastně jsem se výborně bavila. A to jsem to původně podle zdejšího hodnocení viděla dramaticky, až drakonicky. Z filmu jsem dlouhou dobu znala jen soundtrack Martina Kumžáka a Michala Dvořáka, k jeho zhlédnutí jsem se dostala až teď. Martin Dejdar může být hrdý, Panství je dobrý film; v porovnání s většinou současných českých výtvorů dokonce velmi dobrý. Vizuální stránka je krásná, humor černočerný. Film mi vůbec nepřišel únavný, působil na mě přesně opačně. Fakt, že jde o nezávislý film, ještě zvyšuje jeho hodnotu. Jiří Lábus v miniaturní roli Anguse je dalším plus. Jasné čtyři hvězdy. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

V domě Ravenscroftů se stala tragédie, čeledín Patrick Roark umírá po pádu ze schodů, a na místo je vyslán detektiv Hatcher (Martin Dejdar), aby celou záležitost objasnil a vyloučil případné cizí zavinění. Po smrti Roarka zůstává v domě pět žen - paní Ravenscroftová, její dcera Gillian, guvernantka Charlotte, kuchařka Frenchová a služebná Dolly. Ženy mění výpovědi jak na běžícím pásu, a jak Hatcher zjišťuje, motiv mohla mít kterákoliv z nich ... Musím přiznat, že jsem to čekal mnohem horší. Většina takovýchto "násilně" natočených filmů dopadá velmi bídně. Panství je taková vcelku obyčejná detektivka, jíž situování do předválečné Anglie sice sluší, ale nepřináší nic navíc. První polovina filmu je docela fajn, výslechy a postupné splétání nitek co se stalo onoho večera. Druhá polovina je naopak docela hrozná, Dejdar příšerně přehrává a samotné odhalení je natolik stupidní, že kterákoliv z předchozích teorií by byla tisíckrát lepší. Původně jsem chtěl dát o hvězdičku víc, ale za zneužití Petera O'Toole (jinak se jeho role v tomto filmu nazvat nemůže) nedám... ()

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Shlédnuto na LFŠ2010. Jeden z nejstrašnějších počinů porevoluční éry české kinematografie. Slýchal jsem zleva zprava, že se film nepovedl, ale že se jedná o až takovou sračku, to jsem netušil. Samoúčelně roztřesená kamera (jak se k něčemu podobnému mohl snížit pan Vladimír Smutný, to nepochopím), nesmyslný střih, jakýkoliv smysl postrádající děj a jako vrchol - obludný výkon Martina Dejdara. Těší mě, že jsem na tu hrůzu nebyl sám a mohl jsem trpět společně s MrCreosotem. Ve dvou se to lépe rozdejchávalo. Můj komentář by jistě mohl být obsáhlejší, ale nechce se mi té hrůze věnovat už ani sekundu času. Ale přece jen si ještě jednu poznámku neodpustím - pane Dejdare, na tomto filmu jste prodělal kabát... a naprosto zaslouženě. Patří vám to! ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nafouknutá bublina. Panství není žádný velký průšvih, jak se psalo. Jen mlátí prázdnou slámu. Detektivka, kde najít vraha není zdaleka tak těžké jako najít někoho, kdo prokazatelně nevraždil a hlavně před rozuzlením udělat tři dějová salta - kolikrát už to tu bylo? Průměrný film, který neurazí, ale kritikům stačil, aby půl roku hodovali na jeho neúspěchu. 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Rozpočet činil 170 000 000 korun, což dodnes činí z filmu třetí nejdražší český film. Na rozdíl od Tmavomodrého světa a Bathory se však nejedná o koprodukční film, na rozpočet filmu sehnal producent Martin Dejdar od bank peníze v podobě úvěru. Na Dejdarův účet pak peníze ani nikdy nepřišly, putovaly přímo na konto herců a hereček. (wosho)
  • Natáčelo se na zámku Hrádek u Nechanic. (M.B)
  • Jedním z producentů filmu byl i Michael Šváb, šéf zločineckého gangu, který v letech 2011 až 2013 unášel, vydíral a vraždil české podnikatele z bohatších vrstev a který je mimo jiné švagrem Martina Dejdara. (fleker)

Reklama

Reklama