Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1908 v Anglii. Na Ravenscroftské panství přijíždí britský inspektor Scotland Yardu Thomas Hatcher (Martin Dejdar), aby zde vyšetřil záhadnou vraždu čeledína Patricka Roarka (Mark Huntley). V domě žije 5 žen paní Ravenscroftová (Greta Scacchiová), její dcera Gillian (Laura Harrisová), guvernantka Charlotte Kleinerová (Gabrielle Anwarová), kuchařka Ellen Frenchová (Edie McClurgová) a služebná Dolly (Fay Mastersonová). V průběhu vyšetřování inspektor Hatcher zjistí, že smrt Patricka Roarka nebyla nešťastná náhoda, jak všechny ženy svorně tvrdí. Naopak se zřejmě jedná o vraždu, která má navíc něco společného se smrtí majitele panství pana Ravenscrofta, který zemřel také pádem ze schodů. Výpovědi si v mnoha případech odporují a je na inspektorovi, aby zjistil tajemství Ravenscroftského panství. Zemřeli nešťastnou náhodou, zabili je duchové nebo šlo opravdu o vraždu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

MissJ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, vlastně jsem se výborně bavila. A to jsem to původně podle zdejšího hodnocení viděla dramaticky, až drakonicky. Z filmu jsem dlouhou dobu znala jen soundtrack Martina Kumžáka a Michala Dvořáka, k jeho zhlédnutí jsem se dostala až teď. Martin Dejdar může být hrdý, Panství je dobrý film; v porovnání s většinou současných českých výtvorů dokonce velmi dobrý. Vizuální stránka je krásná, humor černočerný. Film mi vůbec nepřišel únavný, působil na mě přesně opačně. Fakt, že jde o nezávislý film, ještě zvyšuje jeho hodnotu. Jiří Lábus v miniaturní roli Anguse je dalším plus. Jasné čtyři hvězdy. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dejdarova dobová krimi komedie je vlastně pětihvězdičkově hrozně zajímavá: 1) je to vlastně poprvé po roce 1989, kdy kdy někdo natočil český film v angličtině a obsadil ho ve světě známými tvářemi nebo aspoň tváří, to musím před Dejdarem smeknout 2) taky musím smeknout před samotným Dejdarem, který šel do tohoto projektu na vlastní triko v době, kdy byl na absolutním vrcholu a na cokoliv šáhl, to byl úspěch, a tohle za tím udělalo takovou slavnou hořkou černou tečku, kdy chudák zbankrotoval a na pár let se odepsal. A to je tak vše zajímavé, protože film samotný se skoro nedá koukat, naprosto o ničem nevtipné nic a jak už neměl peníze, tak ten dabing za pět korun překryl úplně všechny zvuky, že to je jak suchopádná rozhlasová hra. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Český film, který má atmosféru klasické britské konverzační detektivky. Výprava potěší a herecké obsatení je více než slibné. Jenom je škoda, že realizace je moc statická a vhodná potom spíše než na velké plátno, rovnou do vysílání televize. Nevím, kde se tenkrát stala chyba, že v kinech film propadl a "odborná" kritika byla ve finále značně nespravedlivá. Vedle těch různých českých rádobykomedií či pseudodramat rozhodně to lepší, co v letech devadesátých vzniklo. A Dejdara nakonec nezbývá než obdivovat, co všechno kvůli zadluženosti díky realizaci tohoto filmu musel ustát... ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem v originále, ale Dejdarův český dabing je opravdu tristní. Některé scény nemají naprosto žádné opodstatnění. Panství má vcelku slušnou atmosféru i výpravu. Konec s několika zvraty a opravdu hloupým rozuzlením byl však moc i na mě, jinak celkem smířlivého a tolerantního diváka. Rád bych přidal jednu hvězdičku za to, jak se postavil pan Dejdar ke dluhům, které mu vznikli kvůli tomuto projektu. Ale i přesto, že je Dejdar sympaťák, fér člověk a určitě i dobrej chlap, hvězdu tomuto filmu přidat nemůžu. Objektivní kvality snímku se totiž ani vzdáleně nepřibližují kvalitám tohoto herce. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prekvapive se nejedna o spatnou detektivku. I kdyz samozrejme nechapu onen monstrozni rozpocet, kdyz se snad cely film odehrava uvnitr a vyprava nebyla nijak narocna? Tech lzi a dejovych zvratu je pri vysetrovani tolik, ze to pusobi komicky. Pokud to byl zamer tvurcu, pak klobouk dolu. Zenske herecke vykony, v cele s vybornou Scacchi jasne prevysuji ty muzske. Jako televizní inscenace by to bylo uplne bez chyby, ale jako treti nejdrazsi cesky film..?! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Rozpočet činil 170 000 000 korun, což dodnes činí z filmu třetí nejdražší český film. Na rozdíl od Tmavomodrého světa a Bathory se však nejedná o koprodukční film, na rozpočet filmu sehnal producent Martin Dejdar od bank peníze v podobě úvěru. Na Dejdarův účet pak peníze ani nikdy nepřišly, putovaly přímo na konto herců a hereček. (wosho)
  • Jedním z producentů filmu byl i Michael Šváb, šéf zločineckého gangu, který v letech 2011 až 2013 unášel, vydíral a vraždil české podnikatele z bohatších vrstev a který je mimo jiné švagrem Martina Dejdara. (fleker)

Reklama

Reklama