Reklama

Reklama

Maljukgeori janhoksa

  • Jižní Korea 말죽거리 잔혹사 (více)

Obsahy(1)

Hyeon-su je mladík, ktorého vzor je Bruce Lee a jeho otec je učiteľ Taekwonda. Prevelili ho do chlapčenskej školy, v ktorej to občas vyzerá ako v armáde alebo väznici. Prísni učitelia a dozorcovia, študentská hliadka, striktná hierarchizácia študentov a predovšetkým šikana. Hyeon-su sa spriatelí s miestnym bitkárom Woo-shik. Ten však začne chodiť s dievčaťom, do ktorého je Hyeon-su zaľúbený. (Jordan)

(více)

Recenze (83)

hippyman 

všechny recenze uživatele

velké dilema mezi 3 a 4*... romantické pasáže, podbarvené na mě až moc emotivní hudbou, byly nudné a přeslazené, naopak šikana, tresty a akční scény byly uvěřitelné a efektní... příběh je sice příjemný, ale poměrně vleklý a celkem předvídatelný... suma sumárum nic extra nového (i když pod asijským) sluncem... 60% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

rozhodne zaujímavý film, možno trochu dlhý - netreba sa nechať zlákať exotickosťou toho, že je kórejský! úvod je celkom chytľavý - to je pri filmoch veľmi dôležité, aby upútal diváka a prinútil ho film chcieť pozerať, záver - tá "pomsta" plná hnevum ktorá vyvrcholí bitkou na streche a niekoľko bitkárskych a šikanských epizódiek pred tým sú tiež ok a krásna mladá herečka hrajúca Eun-ju je úplne dokonale nádherná - to sú klady filmu. Lenže prostredná romanticko-dramatická časť je nenápaditá a dosť nudná, niektoré scény sú akoby odstrihnuté a niektoré línie a motívy nedohrané a hlavne je to plné scenáristických klišé. Takže pol na pol - film so silnými kladmi ale aj nepriehľadnuteľnými nedostatkami, vo výsledku priemerný, no celkom hodný zhliadnutia možno preto, lebo je pre európskeho diváka ešte stále neotrelé pozrieť si kórejský film, riešiaci takéto témy (a tiež to je celkom dobrá možnosť nahliadnuť na drsný školský systém tejto pre nás exotickej krajiny); ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Mělo to snad všechno co pořádný film má mít. Akce byla na výbornou a hlavně vypadala reálně. Moje oblíbená část, cvičení zde také byla, byla zde i romantika, která však nijak nezhoršovala dramatický děj na chlapecké škole. I když má film dvě hodiny, nenudí a pluje dál. Hlavně se díváme, jak z ostýchavého kluka vyrůstá muž. Myslim si, že být děj kdekoliv jinde, než na střední škole byl by to snímek, který by nestál za povšimnutí. takto však skvělé dílo, V korejské filmografii opravdu můžem nacházet skvosty, na které je dobré se dívat. 95% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Bojové filmy využívají děje a různých vedlejších zápletek pouze jako doprovodnou omáčku pro své akční sekvence, tento film - drama - naopak využívá několik menších, realistických soubojů k podpoření a vyhrocení své dramatičnosti. Schází se zde několik témat: kritika na tehdejší školský systém, vzpoura proti násilí, která vede právě přes násilí a také velice křehký příběh o neuskutečněné lásce. Tři zdánlivě odlišná témata se ladně scházejí v hlavní postavě sympatického, zastydlého chlapce Hyeon-su. Jak se s nimi vypořádá v této, pro Jižní Koreu typicky, citlivé a emocionálně podbarvené drámě, to už si musíte zjistit sami. 7/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvod ma trochu zaskočil..."Aká Pesť plná hnevu?, veď ja chcem pozerať niečo úplne iné." A po pár sekundách mi došlo. Toto bude pocta jednému z akčných hrdinov. Priznávam, že plagát Bruce Leeho(za 20Kčs!) bol môj úplne prvý plagát na stene, ale len do chvíle, kým som izbu neoblepil Arnoldom. No späť k filmu. Zo školského prostredia mi momentálne nenapadá nič, čo by predčilo tento film. Nenásilne v sebe skrýva niekoľko žánrov, ktoré fungujú sami o sebe, ale hlavne ako celok. Humor, romantika i vážne bitky školákov -"Rozdáme si to, poď na strechu!", sa nenápadne striedajú, ale zo všetkého je cítiť lásku k filmom a akčnému idolu menom Bruce Lee, ktorý dostáva slušný priestor. Počíta sa aj školská choreografia cez prestávku, hlavne "Hamburger", ktorého napodobovanie B. Leeho ma fakt pobavilo. Tiež sme v škole podobne vystrájali. Záver Jackie Chan versus Bruce Lee, ten ma zabil. Tak skvelý, vtipný a optimistický záver som už dlho nevidel. "Čche-čche!..80%. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno