Reklama

Reklama

Maljukgeori janhoksa

  • Jižní Korea 말죽거리 잔혹사 (více)

Obsahy(1)

Hyeon-su je mladík, ktorého vzor je Bruce Lee a jeho otec je učiteľ Taekwonda. Prevelili ho do chlapčenskej školy, v ktorej to občas vyzerá ako v armáde alebo väznici. Prísni učitelia a dozorcovia, študentská hliadka, striktná hierarchizácia študentov a predovšetkým šikana. Hyeon-su sa spriatelí s miestnym bitkárom Woo-shik. Ten však začne chodiť s dievčaťom, do ktorého je Hyeon-su zaľúbený. (Jordan)

(více)

Recenze (83)

H34D 

všechny recenze uživatele

Bojové filmy využívají děje a různých vedlejších zápletek pouze jako doprovodnou omáčku pro své akční sekvence, tento film - drama - naopak využívá několik menších, realistických soubojů k podpoření a vyhrocení své dramatičnosti. Schází se zde několik témat: kritika na tehdejší školský systém, vzpoura proti násilí, která vede právě přes násilí a také velice křehký příběh o neuskutečněné lásce. Tři zdánlivě odlišná témata se ladně scházejí v hlavní postavě sympatického, zastydlého chlapce Hyeon-su. Jak se s nimi vypořádá v této, pro Jižní Koreu typicky, citlivé a emocionálně podbarvené drámě, to už si musíte zjistit sami. 7/10 ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Noo, musim povedat, ze som sa celkom slusne nudil. Nebyt zaverecneho velmi dobre nasnimaneho fightu, asi by som nenasiel ani jedno vyraznejsie pozitivum. Pribeh je staticky, nudny, malo gradovany, predvidatelny. Dej sa sice plynutim casu posuva, ale bez toho, aby ma aspon minimalne zaujal. Tema sikany je vdacna tema, musim preto aj trochu porovnavat. Na Raagov Klass ani na Hafstromove Zlo sa tento pocin nechyta. Priemerna zalezitost. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi film velmi připomínal severský Ondskan a vlastně se dá říct, že je zde konečný zážitek stejný jako u švédského snímku. Zaujalo mě hlavně školní část, ale o reálnosti prostředí pochybuji stejně jako u Ondskanu. Jinak romantická linie je dle mého lehký nadprůměr. 75% ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Film s Brucem Lee jsem sice neviděl, i tak ale můžu říct, že tenhle film je určitě hodně povedená pocta. I když se děj odehrává na korejské škole v 70. letech, žádnou Pomádu nečekejte. Sice se to tady taky mydlí hlava nehlava, ale spíš než gel radši studenti používají pěsti. Once Upon a Time in High School má opravdu povedený a žánrově skvěle vyvážený scénář a úžasně natočené momenty šarvátek, především ty na střeše a především ta naprosto závěrečná je natočená a sestříhaná tak dravě, že máte v podstatě pocit, že jste na místě. Herci tradičně skvělý, snad jsem ještě nenarazil na korejský film, kde by mi nesednul něčí korejský herecký projev. 80 % ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Maljukgeori janhoksa je další jihokorejský film, jenž mě už od začátku chytl a do konce nepustil. Velmi poutavý pohled na nelehký život studenta na korejské střední v 70. letech, kdy tělesné tresty, šikana a bitky byly ve školách běžnou záležitostí a respekt spolužáků tou nejcennější komoditou. Citlivý mladík Hyun-soo potká na cestě za uznáním od okolí a především od svého despotického otce přátelství pomíjivé i trvalé, velkou lásku, podrobí se školnímu drilu a nepsaným pravidlům, panujícím ve školním kolektivu, aby si nakonec uvědomil, že nejdůležitější je mít respekt před sebou samým. Výtečná kombinace dramatu, sociální kritiky a romantiky. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno