Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie režiséra George Cukora, kde hlavními hrdiny je dvojice právníků, Adam a Amanda Bonnerovi (Spencer Tracy a Katharine Hepburn) žijící ve spokojeném manželství. Vše se změní, když se při jednom soudním prosesu stanou protivníky a boj v soudní síni se přenese i do jejich osobního života. Příběh s nadsázkou a humorem vykresluje věčný boj pohlaví. (contrastic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Jeden z nejslabších Cukorů, co jsem zatím viděl. Má to dobré momenty, ale celá ta proslavená chemie Tracy Hepburn tady vychází tak nějak do ztracena. Scénář má spoustu hluchých míst, mnohdy sledujeme desítky vteřin statického záběru, ve kterém dva lidé konverzují, ale vzhledem k tomu, že se bavíme o komedii (naivně jsem očekával screwball komedii), čekal bych, že se o svižné tempo budou starat sami herci, jejich repliky, ale i určitá dynamika střihu a záběrování. Nic podobného se nekoná a výsledkem je ospalá konverzačka s několika vtipnými momenty. Škoda. 5/10 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Živá perlivá konverzační voda. Nádhera. Užila jsem si to a nechtěla, aby to někdy skončilo. Ráj pro moje smysly, byla jsem taky jedno ucho ("jsem jedno ucho" ... "to naštěstí nejsi"), ale slovní nahrávky střídaly smeče příliš rychle, abych si je v kombinaci s výživnými gesty mohla na poprvé zapamatovat. Tohle je typ komedie, která má na opakované podívání znovu co dát. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tracy a Hepburnová, co k tomu dodat. Dva vynikající herci, kteří se na plátně sešli několikrát, a snad vždy to stálo za to. Tenhle film je dost dobrý, ale strašně mě rozčilovala Hepburnová, jak ze svého manžela dělala blbce před veřejností. Je fakt, že on jí k tomu sám nahrával, ale stejně mě naštvala. Baba jedna. :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem pevně přesvědčen o tom, že manželky by své nevěrné manžely neměly střílet. Vždyť jsou daleko účinnější ženské metody - řízek s hranolkami, vychvalování mužnosti či nějaká to obvykle neužívaná sexuální praktika. Jenže to by pak nemohl Adam s Amandou předvést zábavný soudní souboj pohlaví a to by byla škoda. Sice to na komedii bylo občas docela vyhrocené, ale Tracy s Hepburn byli dokonalí v každém okažiku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru slávu a uznanie táto hollywoodska komédia nezískala vďaka dejovej linke alebo vtipným gagom, ako skôr hlavne kvôli charizmatickému ústrednému hereckému páru Tracy-Hepburn, ktorý túto žabo-myšiu vojnu medzi pohlaviami zahral geniálne, pričom sa javil dokonale zohrato, čo už len toto samo o sebe stačilo na výborný filmový zážitok. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • Když Spencer Tracy trval na tom, aby bylo jeho jméno v titulcích uvedeno na prvním místě, producent se oprávněně obával reakce Katharine Hepburnové a zeptal se ho, jestli někdy slyšel o tom, že ,,dámy mají přednost". Nacož Tracy odvětil: "Tohle je film, a ne záchranný člun." (Sinecod)
  • Existuje aj počítačom kolorovaná verzia. (Svadbos)
  • Keď Adama Bonnera (Spencer Tracy) na súde dvíha svedkyňa do vzduchu, sú viditeľné drôty, ktoré ho držia. (Michal74)

Reklama

Reklama