Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Steven Conrad | Hudba: Hans Zimmer | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Escape Artists | Rozpočet: 22 miliónov $ | Tržby: 19,039,770 $ || Neprekvapujúci kasový prepadák. Emočná plochosť a schopnosť scenára znechutiť všetky postavy k nefandeniu je obdivuhodná. Blbé téma s blbými postavami v skvelom kabáte hviezdych hercov a inscenačného týmu. 3 len pre to, že vzťah otca a syna medzi Cageom a Caineom naozaj fungoval. 60% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

"Některé věci nevyšly podle mých představ. Není snadné to přijmout, ale snadné věci do dospěláckého života nepatří." Rok 2005 byl pro Nicolase Cage velmi vydařený. Po Obchodníkovi se smrtí si tentokrát s velkou chutí zahrál "rosničkáře", který je tak trochu smolař a neštastník, jenž se vyrovnává s nástrahami dospěláckého života po svém. Celý film stojí především na skvělém Cageovi, na citlivé režii Gorea "Piráta" Verbinského a na propracovaných charakterech ostatních postav, i díky nimž nevíte, jak to nakonec dopadne. Gore Verbinski mě touhle melancholickou a lehce nahořklou komedií dokázal chytit za srdce. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinski si v natáčení pokračování veleúspěšných Pirátů z Karibiku udělal přestávku, aby natočil toto veskrze zajímavé, mírně depresivní, ani ne moc úsměvné zato chytlavé drama, a aby dokázal, že nejen Piráti stojí za jeho úspěchem, ale že je i výborným režisérem zralým na dobytí Hollywoodu. Zvláštně tajemnou a zajímavou hudbu do filmu zkomponoval skladatel Hans Zimmer, a díky tomu film dostává onu nevlídně krásnou atmosféru. Samotný příběh není nikterak důmyslný, spíše vypráví příběh jednoho smolaře rosničkáře, kterého mi bylo často docela líto. Což byl účel samotného filmu v čele s Nicolasem Cagem a jeho otcem na smrt nemocným Michaelem Cainem, kteří se rolí zhostili výborně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Gore asi potreboval medzi Pirátmi na chvíľku vypnúť a pustil sa do príjemnej pohodovky. Nicolas Cage je Boh, do čohokoľvek sa pustí, to zahrá na jednotku! Ako to robí? Či komédia, dráma, akčňák vo všetkom je dobrý a čo je lepšie, všetky tie role mu sedia. Ale k filmu. Veľmi milé štúdia jednej podarenej amíckej rodiny, ktorej dominuje rozvedený meteorológ. Zažíva každodenné problémy s deckami v puberte, navyše keď jeho dcérku v škole prezývajú 'ťaví prst' a syn je obťažovaný pedofilom, rozhodne sa s tým niečo robiť. Veľmi ľahká dráma s parádne vsadenými prvkami komédie. Príjemný filmík. 80%. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem kdovíproč komedii a dočkala se hořkého dramatu o muži, kterému se najednou život hroutí na všech stranách. Moc se mi líbilo, že to nebylo podané hloupě, že se opravdu poctivě snažil ze všeho dostat a zároveň myslím, že takový kopanec od života potřeboval, aby se stal poněkud lepším a vyrovnanějším člověkem. Věčně tragický výraz Nicolase Cage tu nijak nevadí a do role sedí jako ulitý a Michael Caine tu má nádhernou postavu otce, který je určitě snem každého člověka. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Studio Paramount Pictures i přes protesty navrhlo, aby se místo Chicaga natáčelo v Kanadě. Gore Verbinski a Nicolas Cage však trvali na tom, aby se točilo v Chicagu. (becki_tu)
  • Pro co nejvěrohodnější vykreslení postavy Davea Spritze (Nicolas Gage) producenti požádali velmi populárního a nejlépe placeného amerického meteorologa chicagského WGN-TV Channel 9 a Chicago Tribune Toma Skillinga, aby se stal konzultantem snímku. Tom Skilling si pak ve filmu zahrál také malou roli. (Aelita)
  • Jídlo, které na ulici trefí Nicolase Cage, hodil režisér Gore Verbinski. (becki_tu)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama