Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

clowieciq 

všechny recenze uživatele

Vďaka bohu (alebo skôr každému, kto sa pričinil o vznik) za tento seriál, veď neexistuje snáď žiadny mladý človek, ktorý vyrastal v 90. rokoch, ktorého by daria neovplyvnila (či už v dobrom alebo v zlom:) a trent je sexyyyyyyyyyyyy, teda bol ked som mala 13:)))) a vzhľadom nato, ako sú dnešné základné a stredné školy preplnené samými quin a britney, tak by som to dávala pozerať namiesto povinného čítania(och tvorba od slovenských spisovateľov, česť výnimkám, je taká strata času...) škoda, že nemáme program ako sick sad world:) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I'm too smart and sensitive to live in a world like ours. Ještě v těch patnácti bych pravděpodobně dala plný počet, ale teď už si na Dariu připadám stará (je mi 20:)) ). Jednak je to šíleně nadabované, všichni dabéři mluví naprosto monotónně (jak v originálním tak českém znění) a především se mi nezamlouvá ta jednoduchá, lacině vyhlížející animace. To by se dalo odpustit, kdyby alespoň Daria nebyla tak prvoplánová pozérka povznesená nad všechny ostatní, pokaždé s nějakou ironickou poznámkou v rukávu. Takovéhle "outsidery" mám sice ráda, ale tady to působí až moc vynuceně, prostě rádoby "cool". Ani v těch amerických středních školách nejsou studenti takhle tupí, každopádně se jedná o úsměvnou přeháňku. Mezi všemi ostatními "pohádkami" to určitě vyčnívá a s Dariou se kdekdo ztotožní, ať už z mylného dojmu, že "jsem taky takhle chytrý" anebo jednoduše kvůli sympatiím s loosery - tak to má tedy úspěch zaručený. No,jako oddychovka fajn, jen toho nesmí být moc naráz :-) Každopádně hlášky Dariy nebo ještě lepší Jane jsou někdy opravdu pravdivé a trefné. ()

Reklama

soadak 

všechny recenze uživatele

Dle mého jeden z nejlepších kreslených seriálů, jaký kdy na území ČR běžel v TV. Daria je intoška (úmyslně nepíšu šprtka), která má velmi povrchní a všemi oblíbenou sestru, workoholickou matku a emočně lehce labilního otce. Navíc nikdy nejde pro trefnou hlášku daleko a málokdy si bere servítky. Přežít s vysokým intelektem a malým zájmem o sociální začlenění střední školu jí pomáhá podobně naladěná kamarádka a spolužačka Jane. Nezapomeňte na filmy "Daria: Is it fall yet?", který dějově patří mezi 4. a 5. sérii a "Daria: Is it college yet?", který celý seriál uzavírá. 95 % (5 % strhávám za díl s03e07 Bouře, ten byl nějak mimo) ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Daria. Kultovní seriál se kterým jsem kdysi začal na legendární tv stanici supermax, a s menšími či většími prostoji ho sleduji dodnes. Velká negativa - Skutečně fajn je jen první řada, druhá a třetí začnou být trochu nezáživné a člověk trpí hlavně neustálými obměnami hlasů všech postav. Velká pozitiva - Seriál je aspoň v první sérii dokonale cynickej, pak se bohužel začnou objevovat díly, které nemají s myšlenkami seriálu nic společného - (zpívaný díl a díl se Svátky byl imho odporný.) Pozitiva - skvělá 90's hudba v každém dílu. Pozitiva - postava darii. A postava Jane. Naopak otec Darii je dle mého nejzoufalejší postava v dějinách seriálu. Zatímco třeba homer simpson je aspoň zpočátku seriálu "hodnej trouba" co se snaží jen udělat vše pro svou rodinu, otec darii jen kňučí, je labilní a má srdeční záchvaty. Pokud je v Darie každá postava archetyp a má své klady a zápory, zajímalo by mě jaké klady má mít Jake - Dariin otec. Takže takové zamyšlení v mé krásné minirecenzi a jinak je mi všechno šumák jako týdle brejlatý holce se kterou bych se v reálným životě asi nekamarádil. ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Daria je najvydarenejší seriál o americkej mládeži. Originálny tým, že je braný z opačného pohľadu ako väčšina podobných seriálov, síce z pohľadu nepohodovej intelektuálky Darie. Skutočne typické americké mestečko, typická americká rodina, typická škola s typickými spolužiakmi a vyučujúcimi. A hlavne to najlepšie, netypická Daria, ktorá všetkých predčí svojim intelektom a zdrcujúcim pesimozmom, má pripravenú vždy správnu cinickú / sarkastickú reakciu, hlášku. Seriál humorne (nikedy až smuthe) na dialógoch vykresľuje kontrast klasického priblblého quartebacka, roztlieskavačoky alebo členiek "klubu štramand" na čele s Darinou sestrou Quinn oproti Darii, jej najlepšej priateľky umelkyne Jane alebo ctižiadostivej afroameričanky Jodie. Seriál neomrzí ani po nespočetom opakovaní a vždy príjemne pobaví. Anglické zmenie je samozrejme super, rovnako však treba vyzdvihnúť skvelý Český dubbing (žiaľ len 3 série z piatich - pravdepodobne nezáujem, keďže bol vysielaný na stanici pre deti). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)
  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama