Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

vrabecHugo 

všechny recenze uživatele

Čím starší som, tým viac ma mrzí, že Daria nie je z mäsa a kostí (alebo že ja nie som animovaný) a že s ňou vlastne nikdy nebudem môcť hovoriť o stáde krásnych divokých poníkov cválajúcich cez údolie a že sa v skutočnosti nikdy nevezmeme. Život vie byť kurva krutý. Ale to nič nemení na tom, že Daria smells like... smells like... teen spirit. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Bohvie, či by sa mi to aj dnes páčilo, ale podľa toho, ako si tento seriál pamätám z mladších liet, to bola parádička. Jednak mi ako decku predstavil koncept sarkazmu, jednak hral na rebelskú strunu každého mladého človeka. Geniálny situačný aj slovný humor v ktorom salám-párky Daria a Jane stoja v protiklade ku komformným žiakom amerických high schools. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle seriál chytla na "Supermaxu" ale to jsem na něj byla jestě hodně malá. Vím, že mě absolutně vůbec nebavil a hned jak jsem ho zahlédla, přepínala jsem program (stydím, stydím). Ale to se samozžejmě v dospělosti změnilo. Dariin dobrovolně outsiderovský život, ve kterém každý výpad vůči sobě či kámošce odrovná sarkastickou poznámkou či ironickou průpovídkou, mě nakonec chytl. Je to v podstatě mixtape trefných dialogů, které perfektně přibližují život introverta na střední škole. Charaktery jednotlivých postav ale příliš nepřekvapí. Najdeme zde roztleskávačky, školní fotbalový tým, nerudného učitele, workoholickou matku, sestru-členku klubu, a mnoho dalších. Je ale nutno podotknout, že postavy v celém seriálu jsou mnohdy až neuvěřitelně nevšímavé, ale také na druhou stranu neskutečně realistické. Animace je jednoduchá a stále stejná, ale to právě dělá tento seriál dobrým. Jinak rozhodně doporučuji sledovat seriál v originálním znění - oceníte hlasy postav, které opravdu výborně dokreslují pointu většiny vtipů. - "Oh, what a joy I didn't wake up dead." ()

soadak 

všechny recenze uživatele

Dle mého jeden z nejlepších kreslených seriálů, jaký kdy na území ČR běžel v TV. Daria je intoška (úmyslně nepíšu šprtka), která má velmi povrchní a všemi oblíbenou sestru, workoholickou matku a emočně lehce labilního otce. Navíc nikdy nejde pro trefnou hlášku daleko a málokdy si bere servítky. Přežít s vysokým intelektem a malým zájmem o sociální začlenění střední školu jí pomáhá podobně naladěná kamarádka a spolužačka Jane. Nezapomeňte na filmy "Daria: Is it fall yet?", který dějově patří mezi 4. a 5. sérii a "Daria: Is it college yet?", který celý seriál uzavírá. 95 % (5 % strhávám za díl s03e07 Bouře, ten byl nějak mimo) ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

"Je tohle mozzarella?" "Je to váš oblíbený druh sýra?" "Jo." "Pak je to mozzarella!" Seriál Sick, sad world by mohl někdo natočit i v reálu. A Dariu by mohli zase dávat (třeba na MTV - ale to je asi trochu sci-fi...). Protože tak skvělý a výjimečný seriál dnešní generaci chybí a když vyrůstají na Disney Channelu a těch sra*kách, co produkuje, fakt nevím, kam náš svět povede... Já jsem ráda, že jsem vyrůstala s touhle obrýlenou sarkastickou intelektuálkou :), jejíž hlášky nezapomenu ani po letech. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)
  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama