Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

vrabecHugo 

všechny recenze uživatele

Čím starší som, tým viac ma mrzí, že Daria nie je z mäsa a kostí (alebo že ja nie som animovaný) a že s ňou vlastne nikdy nebudem môcť hovoriť o stáde krásnych divokých poníkov cválajúcich cez údolie a že sa v skutočnosti nikdy nevezmeme. Život vie byť kurva krutý. Ale to nič nemení na tom, že Daria smells like... smells like... teen spirit. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Daria je takový nespolečenský suchar a knihomol, kterého málo co vyhodí z jejích cynických kolejí a do ničeho se nehrne. A právě tím cynismem a sarkasmem mě vždycky hrozně bavila. Je skvělou kritikou chování některých puberťáků, ale často i dospělých. A jo, chová se často nedospěle, taky je lehce pokrytecká a povýšená, ale je pořád taky puberťačka. I když s duší sedmdesátileté otrávené babky. Kdysi to byl jeden z mých nejoblíbenějších animovaných seriálů a ráda si ho připomenu i dnes. ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Bohvie, či by sa mi to aj dnes páčilo, ale podľa toho, ako si tento seriál pamätám z mladších liet, to bola parádička. Jednak mi ako decku predstavil koncept sarkazmu, jednak hral na rebelskú strunu každého mladého človeka. Geniálny situačný aj slovný humor v ktorom salám-párky Daria a Jane stoja v protiklade ku komformným žiakom amerických high schools. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

ochich ouvej...bude se mi stejskat, taky sem znal podobnýho člověka,,,,kterej byl jakoby nad náma všema, v sedumnácti už měl šediny a vždycky přesně věděl co říct...jednou mi jentak mimochodem povídá,,,,"když celej tendle svět mi připadá tak jednoduchej a lidi tak strašně průměrný a předvídatelný, a jedinej s kým sem si moch kdy rozumně popovídat byl děda, tomu taky všechno připadalo šedivý a když šel ven, tak neustále kopal do věcí ...ale co mu vodoperovali kataraktu, nemáme už prakticky nic společnýho " ; a menoval se jarda...-jarda-darja-náhoda? ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Daria. Kultovní seriál se kterým jsem kdysi začal na legendární tv stanici supermax, a s menšími či většími prostoji ho sleduji dodnes. Velká negativa - Skutečně fajn je jen první řada, druhá a třetí začnou být trochu nezáživné a člověk trpí hlavně neustálými obměnami hlasů všech postav. Velká pozitiva - Seriál je aspoň v první sérii dokonale cynickej, pak se bohužel začnou objevovat díly, které nemají s myšlenkami seriálu nic společného - (zpívaný díl a díl se Svátky byl imho odporný.) Pozitiva - skvělá 90's hudba v každém dílu. Pozitiva - postava darii. A postava Jane. Naopak otec Darii je dle mého nejzoufalejší postava v dějinách seriálu. Zatímco třeba homer simpson je aspoň zpočátku seriálu "hodnej trouba" co se snaží jen udělat vše pro svou rodinu, otec darii jen kňučí, je labilní a má srdeční záchvaty. Pokud je v Darie každá postava archetyp a má své klady a zápory, zajímalo by mě jaké klady má mít Jake - Dariin otec. Takže takové zamyšlení v mé krásné minirecenzi a jinak je mi všechno šumák jako týdle brejlatý holce se kterou bych se v reálným životě asi nekamarádil. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)
  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)
  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama