Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec zvyšuju na nejvyšší hodnocení, protože tohle opravdu nemá chybu :) Možná jen to že se některým postavám nejen v každé sérii, ale dokonce díl od dílu mění hlasy :D Ale to už je chyba někde jinde a vzhledem k zábavnosti seriálu samotného se to dá ignorovat. Všechny ty postavy jsou totiž opravdu perfektní, pro mě osobně kromě Darii a Jane hlavně Jake Morgendorffer (jeho vzpomínání na tátu) a někteří profesoři (dějepisář a ta učitelka co nenávidí chlapy). No a taky neskutečnej ležér Trent a jeho dokonalej kachní telefon :D Prostě Daria si mě získala a upřímně mě to teď baví mnohem víc než když mi bylo 10 nebo kolik. A takový seriály mám rád. K tomu tam taky občas zazní nějaká dobrá písnička (pobavil mě začátek Du hast :) ) Jo a Sick sad world je taky neskutečnej, ty upoutávky i za těch 5 vteřin stihnou dost pobavit. Takže na závěr..."mi podraž nohy a říkej mi prcku". Edit: Podruhé celý v původním znění s titulky nebo i bez nich a tady vážně není o čem, jeden z nejlepších seriálů co znám. ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

"Je tohle mozzarella?" "Je to váš oblíbený druh sýra?" "Jo." "Pak je to mozzarella!" Seriál Sick, sad world by mohl někdo natočit i v reálu. A Dariu by mohli zase dávat (třeba na MTV - ale to je asi trochu sci-fi...). Protože tak skvělý a výjimečný seriál dnešní generaci chybí a když vyrůstají na Disney Channelu a těch sra*kách, co produkuje, fakt nevím, kam náš svět povede... Já jsem ráda, že jsem vyrůstala s touhle obrýlenou sarkastickou intelektuálkou :), jejíž hlášky nezapomenu ani po letech. ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Já miluju Dariu a Jane! Umíš první pomoc? Jednou sem na Quinn zkoušela Heimlichův manévr. Pomohl? Ona se nedusila. / Jak víte, že to nebylo pro její děti? Žádný nemá, snědla je. / / ‎,,Řekla, že pomáhat podvodníkům a vydělávat na nich neni správný." - ,,Takže už nebude dělat advokátku?" - ,,Taky sem se ptala a myslim, že se mnou zase někdy začne mluvit." ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

‎"Pojďme si tady a teď slíbit, že Dariin sen uskutečníme." - "...myslíte ten, ve kterem lidi na ulici najednou vzplanou?" :D kedysi som to pozerával na supermaxe ešte, teraz som doplnil všetky ostatné série a vychádza mi z toho jediné - Dariu žeriem so všetkým, čo k nej patrí - irónia, satira, inteligentný humor, trápne ticho, stereotypy a významné pohľady tu nadobúdajú úplne nové rozmery ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Čas od času Daria pronese opravdu geniální hlášku, která by se měla zarámovat a pověsit na krk příslušným obětem jejího verbálního útoku. Bohužel ale také podstatnou část její znuděné existence na Lawndale High působí jako namyšlený pozér, který se za každou cenu snaží vypotit 'vtipný' komentář na jakoukoliv situaci. Působí to nepřirozeně a, což je mnohem důležitější, často je to dost nuda. Ostatní postavičky jsou stereotypní, ploché, bez jakékoliv tvůrčí myšlenky. To byl zřejmě účel, nicméně vzhledem k tomu, že dokážete s neomylnou přesností odhadnout, jak bude kterákoliv z nich reagovat a víceméně i co přesně řekne, jejich jediný příspěvek do mlýnku je nadhazování Darie. A ta mě teda zatím moc nepřesvědčila. // Vy všichni co tu citujete podle vašeho názoru ty nejlepší hlášky ze seriálu, nepřijde vám, že pro ostatní právě tyto nejlepší části ničíte? // Nejoblíbenější postava: Jake Morgendorff // 1.série: 55% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)
  • Postava Darii je volně založená na synovi Glenna Eichlera, tvůrce Darii. (Tom Riddle)
  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)

Reklama

Reklama