Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

TomStall 

všechny recenze uživatele

Výborně! Atmosféru se dceruška nejspíš naučila budovat od tatínka, narozdíl od filmů Davida Lynche jsem neměl ale při závěrečných titulcích v hlavě vygumováno. Nevím jestli to brát jako plus nebo jako mínus, přecijen způsob jakým si Mr. Lynch dokáže pohrávat s divákem je unikátní. Surveillance disponuje dějem vcelku průhledným od začátku do konce, díky čemuž divákovi zbyde čas na vychutnání si kvalitního filmového řemesla. Ve snímku vše funguje tak jak má, dokonce i humor se podařilo ukočírovat na té správné kvalitě a v přiměřeném množství. Po krátkém rozhodování mezi 3* a 4* se přikláním k vyššímu hodnocení, přecijen takto kvalitních žánrovek moc nenajdeme.. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

,,They thouhgt it was a secret. But it wasnt..I knew,, Slova maleho dievcatka presne opisujuce moj zazitok z tohto filmu. Lynchov rukopis je tu patrny v kazdej jednej scene v kazdom jednom zabere kamery, v kazdom vyraze a pomaly kazdej druhej vete kazdeho kto sa vo filme objavi. Je mi jasne hned ako som to dopozeral ze sa najdu taky ktorym sa to jednoducho bude zdat nudne a nezazivne. Hned ako som videl nazov rezisera cakal som na ten spravny moment kedy si film pozriet. Dostavil sa sice po dlhsej dobe ale mozem povedat ze to stalo za to. Silna a dusna atmosfera prestupuje snimok od zaciatku do konca, nechyba ani ista davka zvratenosti aj ked redukovana na nepatrne mnozstvo oproti inym Lynchom. Vynikajuce herecke vykony Billa Pullmana ktory hra ako o zivot a ostatni mu velmi dobre pomahaju na cele s Ryan Simpkins ktora preniesla vo filme dokopy par viet ale s takym vyrazom na tvari ze som jej zlhtol okamzite a bez rozmyslania vsetko co povedala. Aby som sa dostal k tomu hlavnemu. Niekedy okolo 15 stej minuty som nejakym zahadnym sposobom dokonale uhadol ako to cele skonci ale zaujimave je ze to na celkovom efekte vobec neubralo. Vec ktora urcite stoji za pozornost hlavne tym ktori miluju netradicne filmove zazitky ale myslim ze ani vacsina ostatnych nebude uplne sklamana. Jednoducho toto je ten druh filmu ktory sa neoplati odlozit bokom ani tym ktori sa na podobne veci moc nespecializuju :D Ak tu nasadim brutalnu objektivitu a dam si dole ruzove okuliare bolo by to za 3. Ale bohuzial nieco take tu spravit nedokazem. Vysoky nadpriemer a silne 4. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Hruška" viditeľne nepadla ďaleko od stromu. Lynch-ova dcérka Jennifer je vďaka svojmu špecifickému pohľadu pomerne zaujímavá osôbka. Už "Chained" bol pre mňa veľmi vydarenou, emotívnou, psychologickou "jedno-hubkou" Tento snímok je akoby obdobný, no zároveň z úplne iného súdka. Príbeh vyrozprávaný z retrospektívy z pohľadu viacerých osôb sa v závere stáva doslova "neovládateľným", pričom už samotný vývoj deja, je mierne povedané, nasiaknutý podivnosťou, kedy človek neustále premýšľa, čo je toto kurva za zmyslené "postavy". Samotné rozuzlenie (pre niekoho možno očakávané), je už úplný "NONSENS", s ktorým sa divák príliš často nestretne, takže za mňa veľká spokojnosť ... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Režisérka Jennifer Lynchová se potatila. Je stejně pošahaná, jako tatínek. I když tenhle snímek není mysteriózní, že nikdo neví, co tím chtěl rejža říci. Já byl zklamaný v tom, že sem čekal, nějaký zvraty, více tajemna a tak. Místo toho nastoupila klasická vyvraždovačka, kde je jasné hned od začátku, kdo tahá za kratší konec. Žádná kriminálka, ale zbytečná řezničina. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ta holčička i já věděl, kdo jsou agenti FBI zač. Na rozdíl od ní, já to věděl skoro už od začátku. Další hroznou věcí v Pod kontrolou byl Bill Pullman. Jeho výkon byl k uzoufání a pro tuto roli se vůbec nehodil. Naproti tomu Julia Ormond byla skvělá a přesto, že jsem jí v této poloze ještě neviděl, tak jí nesmírně sedla a byla v ní dokonce sexy. Samotný styl vyprávění, i přes tu předvídatelnost, byl slušný a jméno Lynch tím nebylo nijak poškozeno. Určitě se dá spoustu věcí zlepšovat, ale talent tu je. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)
  • Postavu Sama Hallawaye měl původně hrát Billy Burke, několik dní před natáčením však odřekl, a proto ho nahradil rodinný přítel Lynchových, Bill Pullman. (TomikZlesa)
  • Jennifer Lynch za tento film, jako první žena, získala ocenění "Nejlepší režisér" na New York City Horror Festival a Ryan Simpkins získala ocenění "Nejlepší herečka". (TomikZlesa)

Reklama

Reklama